Hirdetés
Kezdőlap Hírek A Lidl négynapos munkahetet hirdetett Ausztriában
No menu items!

A Lidl négynapos munkahetet hirdetett Ausztriában

A Lidl egyelőre csak Ausztriában vezeti be a négynapos munkahetet, ott is kísérleti jelleggel. Fotó: Bigstock

Miközben Nyugat-Európában már egyre több kísérlet zajlik a munkaidő lecsökkentésére, a Lidl diszkontáruház Ausztriában kísérletképpen bevezeti a négynapos hetet.

Az ausztriai Lidl közleménye szerint a kísérleti projekt keretében a munkavállalók egy részének hirdetik meg a négynapos munkahetet, ugyanakkor a svájci Handelszeitung információi szerint az még nem derült ki, hogy kik tartoznak majd a kiválasztott körbe.

Ausztriában a négynapos hét azt jelenti, hogy a heti 38,5 órás munkaidő öt helyett négy nap alatt ledolgozható. A Handelsszeitung kérdésére a Lidl Svájc illetékese elmondta: folyamatosan ellenőrzik a munkaerőpiac legfrissebb fejleményeit, és ennek keretében a négynapos hét témáját is megvitatják. Jelenleg azonban Svájcban nem tervezik a négynapos hét bevezetését, elsősorban azért, mert az alpesi országban a heti munkaidő a Lidlnél 41 óra, Ausztriában pedig csak 38,5 óra. Ugyanakkor azoknak, akik nem akarnak vagy nem tudnak öt napot dolgozni, a vállalat Svájcban felajánlja a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét.

A munkaidő témája persze nemcsak a Lidlnél, hanem más vállalatoknál is nagy vitát váltott ki Svájcban. Több vállalat is elkezdte már támogatni a négynapos hetet azért, hogy vonzó munkáltatóként tekinthessenek rá, miközben a szakszervezetek 35 órás hetet követelnek.

Az idők változását mutatja, hogy amikor 1917-ben bevezették az 59 órás hetet, azt akkor nagy előrelépésnek tartották. Azóta pedig folyamatosan csökken a munkaidő folyamatosan csökken. Svájcban a munkaügyi törvény 1964-es bevezetésével a heti munkaórák száma 46 órára, 1975-ben pedig 45 órára csökkent. Ma Svájcban a legtöbb teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló heti 42 órát dolgozik.

Más kérdés, hogy sokan már erre sem hajlandók. Különösen sok fiatal szakember értékeli a korábbi generációknál jobban a szabadidőt, miközben egészségesebb egyensúlyt követel a munka, a család és a magánélet között. A Covid-járvány által elhozott home office pedig tovább erősítette az otthoni és a rugalmas munkavégzés kultuszát a hagyományos, merev heti munkaidővel szemben. Az újfajta társadalmi változásokhoz való alkalmazkodás jegyében még az olyan globális nagyvállalatok, mint az Unilever is lépett, amely négynapos munkahetet vezetett be teljes fizetéssel. Néhány kisebb vállalat pedig már követte is a példáját.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a több szabadidővel javul a munka és a magánélet egyensúlya, valamint az általános munkahelyi elégedettség, ráadásul mindennek a termelékenységre is vannak enyhe pozitív hatásai” – mondja Johann Weichbrodt szervezeti pszichológus az Északnyugat-svájci Alkalmazott Tudományok Egyeteméről. A rugalmas munkaidő-megoldásokkal foglalkozó szakember ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy hosszú munkanapok keletkezhetnek, ha egy 42 órás hetet négy napra osztunk szét, miközben nyolc-kilenc óra után csökken a munkateljesítmény. Az új rendszer ráadásul a családos munkavállalók számára is megnehezítheti a napjuk megszervezését.

A munkáltatói márkaépítésre szakosodott Michel Ganouchi is úgy látja, hogy a munkaadóknak érdemes megvizsgálniuk a munkaidő kérdését azért, hogy a jelenlegi modellt kiigazítsák. Meggyőződése szerint nemcsak a tudásalapú munkavállalók körében, hanem más szakmákban is új munkaidő-modelleket kell majd kidolgozniuk a cégeknek a jövőben. A szakember ugyanakkor hisz a rugalmasság növelésében, és azt feltételezi, hogy a négynapos hét valószínűleg hamarosan csak egy lesz a különböző új munkaidőmodellek közül.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...