Hirdetés
Kezdőlap Agrárvilág Az Audi Hungaria árbevétele 7,9 százalékkal nőtt tavaly
No menu items!

Az Audi Hungaria árbevétele 7,9 százalékkal nőtt tavaly

Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele 7,9 százalékkal nőtt tavaly 2022-höz képest – hangzott el kedden Győrben, az eredményeket bemutató sajtótájékoztatón.

A vállalat tavaly 9,102 milliárd euró (3602,4 milliárd forint) árbevételt ért el, amely 666 millió euróval (263,6 milliárd forint) több, mint az előző évben. Adózott eredménye 354 millió euró (140,1 milliárd forint) lett, 11 millió euróval (4,4 milliárd forint) több, mint 2022-ben. Tavaly 1 660 425 motort gyártottak Győrben, köztük 114 058 elektromos hajtást. 2022-ben 1 677 545 motort gyártottak, amiből 108 097 darab volt elektromos.
Az előző évben 177 775 darab járművet állítottak elő, 6641-gyel többet, mint 2022-ben. A vállalat 2023-ban 343 millió euró (135,8 milliárd forint) értékű beruházást hajtott végre, az 1993-as alapítás óta pedig összesen 12,5 milliárd euró (4947,3 milliárd forint) értékben. A cég tavaly év végén 11 663 embert foglalkoztatott, az Audi Hungaria Ahead Kft.-vel együtt pedig 12 143 embert.

Michael Breme, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a tavalyi év kihívásokkal teli volt, ugyanakkor képesek voltak biztosítani a munkahelyeket és termelés stabilitását. A termelési volumen magas szintű volt. A Next level elnevezésű startégiájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a régióban fenntartsák az Audi Hungaria versenyképességét – mondta.

Az idei évi terveket érintve Michael Breme azt mondta, hogy a külső zavaró tényezők összetetté teszik a kihívásokat, ezért fontos, hogy a saját erejükre támaszkodjanak. A vállalat folytatja a PPE-hajtások sorozatgyártását, az idén elkezdi a Cupra Terramar modell gyártását, és folytatja a felkészülést az elektromos motorok újabb generációjának, az MEBeco hajtások gyártására.

Patrick Heinecke, az Audi Hungaria Zrt. pénzügy, beszerzés, IT és compliance területekért felelős igazgatósági tagja az adózott eredményről azt mondta, hogy egyszeri költségtényezőket érvényesítettek, ezért vált ilyen magassá. Amennyiben ezeket nem tudták volna érvényesíteni, akkor mindössze kétmillió euró (792 millió forint) lett volna az adózott eredmény – tette hozzá.

Pénzügyi tekintetben tavaly az anyagköltség áremelkedése, az infláció, a magas energiaárak, és a forint-euró árfolyama jelentették a legnagyobb kihívásokat. A költségnyomás idén is kihívás elé állítja a vállalatot – mondta, hozzátéve, hogy a költségfegyelem elengedhetetlen feltétele a vállalat versenyképességének.

Patrick Heinecke beszélt arról is, hogy a beszállítókkal együtt mintegy 50 ezer embert foglalkoztatnak.  Az Audi Hungaria Zrt. száz százalékos tulajdonú leányvállalatában, a tavaly alapított Audi Hungaria Ahead Kft.-ben közel 500 ember dolgozik, és világszerte mintegy 200 telephelyen veszik igénybe a cég IT-szolgáltatásait – tájékoztatott.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek. Számos alumínium karosszériaelemet szállít a vállalat különböző Volkswagen konszernmárkák számára, emellett a járműhajtás és a járműfejlesztés területén egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet folytat.(MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A gútai számítógép újjáépítő a NASA-nál is vonzóbb lett

A Furbify egy olyan startup, amely a másodlagos piacon, a használt számítógépek makulátlan felújításával és az ehhez kapcsolódó webshoppal több millió eurós forgalmú, már több kontinensen is érdekeltséggel bíró céggé nőtte ki magát.  

Hát ez bejött: megnyitotta magyarországi áruházát a fast fashion ikon

A magyarországi üzletnyitás több mint 8 millió eurós beruházásból valósult meg és több mint 180 munkahelyet teremtett a régióban. Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

Így nem bukunk a kötelező üvegvisszaváltáson

Az üzletekben június 30-ig még mind a régi, nem visszaváltható, és már az új, visszaváltható palackok elérhetők lesznek.

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer

Az elvégzett stressztesztek alapján a hazai hitelintézeti szektor súlyos, nagyon kis valószínűséggel bekövetkező sokk esetén is teljesítené a likviditásra és a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályozói előírások.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...