Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért
No menu items!

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egy felmérés szerint csökken a fogyasztói szkepticizmus a kriptovalutákkal szemben, de a megkérdezettek egyharmada így is a Bitcoin árfolyamcsökkenésére számít.

A fogyasztók valamivel kevésbé szkeptikusak a bitcoinnal kapcsolatban mint régen – derült ki a Deutsche Bank hétfőn közzétett felméréséből. A Reuters híre szerint azonban a megkérdezettek alig egyharmada még mindig arra számít, hogy 2024 végére meredeken csökken a Bitcoin ára. Már csak azért is, mert miközben az emberek dollármilliárdokat öltek a Bitcoinba, abban reménykedve, hogy az árfolyam emelkedése esetén megtérül, a hatósági szabályozók szerint a kriptovalutának nincs belső értéke, és kockázatokat rejt magában.

A Deutsche Bank azt közölte, hogy több mint 3600 fogyasztót kérdezett meg a témában, és a válaszadók 52%-a szerint a kriptovaluta a jövőben “fontos pénzügyi eszköz és fizetési mód lesz”. Az eredmény egyértelműen bizalomjavulást mutat, mert a 2023 szeptemberében végzett felmérés során még a válaszadók kevesebb mint 40% mondta ezt.

Ugyanakkor az amerikai válaszadók egyharmada arra számít, hogy a Bitcoin 2024 végére 20 000 dollár alá esik, miközben ez az arány februárban még 35% volt, januárban pedig 36%.

A kriptovalutákkal üzletelőknek ugyanakkor jó hír, hogy mindössze egy százalékra csökkent azoknak a száma, akik szerint a kriptovaluta “csak egy hóbort, amely végül el fog tűnni”. A másik oldalon a válaszadóknak még mindig csak 10%-a számít arra, hogy a Bitcoin árfolyama az év végére 75 000 dollár fölé kerül, miközben a kriptovaluta a közelmúltban háromhetes csúcsot ért el. A 73 803,25 dolláros történelmi csúcsot pedig márciusban jegyezték a 2022-es drámai zuhanásból kilábaló kriptovalutánál.

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel. A Deutsche Bank elemzői ezért arra számítanak, hogy a bitcoin árfolyamát támogatni fogja a közelgő “bitcoin felezés”, valamint a pozitív szabályozás, a jegybanki kamatcsökkentés és az a várakozás, hogy a SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) jóváhagyja a spot ethereum ETF-eket vagyis a tőzsdén kereskedett alapokon keresztül is lehet már vásárolni a kriptopénzből.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...