Kezdőlap Hírek Banki véradók hete - Karitatív programot indított a bankszövetség
No menu items!

Banki véradók hete – Karitatív programot indított a bankszövetség

JÓTETT Bank néven indított vállalati társadalmi felelősségvállalási programot a Magyar Bankszövetség és a hazai bankszektor. Elsőként közös véradást rendeznek a Banki véradók hetén, október 12-16. között.

Rákossy Balázs

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az első véradásnak helyet adó intézményben, az Erste székházban nemes ügynek nevezte a kezdeményezést. A Banki véradók hete hozzájárul a magyar egészségügyi ellátás biztonságához az egész országban – tette hozzá, hangsúlyozva az összefogás fontosságát különösen olyan időszakokban, amikor a társadalom és az egészségügyi ellátórendszer egyéb kihívásokkal szembesül.

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke ismertette, hogy a JÓTETT Bank a Bankszövetség bankszektorral közös CSR (Corporate Social Responsibility, vállalati társadalmi felelősségvállalás) programja, amely során a szervezet tagjai együttműködnek különböző társadalmilag hasznos tevékenységek folytatásában.

Jelasity Radován

Kiemelte: a közös helytállás másfajta ékes példája volt a törlesztési moratórium tavaszi bevezetése és kezelése is, hiszen a bankrendszer rekordidő, tulajdonképpen egy nap alatt a teljes magyar GDP (bruttó hazai termék) egyharmadának megfelelő, 16 ezer milliárd forintnyi hitelállomány tőke- és kamattörlesztését függesztette fel, az ügyfelek felé megvalósította ezzel a kormányzat gyors segítségnyújtási tervét a veszélyhelyzet első sokkjában.

A bankszövetség elnöke szerint szimbolikus, hogy a szövetség elnökségének kezdeményezésére létrejött új, karitatív program, a JÓTETT Bank elsőként épp a koronavírus-járvány idején mutatja meg a pénzintézeti összefogás erejét.

A kezdeményezéssel szeretnék megmutatni, hogy a pénzintézetek, illetve a bankárok nemcsak pénzzel segítenek.

A hét folyamán több banknál szerveznek önkéntes véradást. A programhét országos lesz, azon intézményeknél, ahol az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) most nem tud kihelyezett véradást biztosítani, a munkatársak az OVSZ területi intézeteiben tesznek eleget vállalásuknak.

A kezdeményezéshez a banki vezetők és dolgozók mellett a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank több vezetője is csatlakozik, emellett a hét során ismert közéleti szereplők is bekapcsolódnak a programba – közölték.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Vegyesen, főként gyengülő indexekkel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

Hároméves csúcsra drágult a Brent olaj

A szűkülő kínálat és a vártnál erősebben élénkülő kereslet miatt emelkedett a kőolaj világpiaci ára. Az észak-tengeri Brent hároméves csúcsra, hordónként csaknem 80 dollárra drágult.

Római aranykincset találtak a Földközi-tengerben

A tengerfenéken találtak 53 római kori aranypénzt búvárrégészek a kelet-spanyolországi Xábia város partjainál.

Erdély. Az átlagnyugdíj az átlagkereset felét sem éri el

Erdélyben az átlagnyugdíjak az átlagkeresetek 48,5 százalékát teszik ki - derül ki az Erdélystat.ro statisztikai portál elemzéséből.

Hírek

Hároméves csúcsra drágult a Brent olaj

A szűkülő kínálat és a vártnál erősebben élénkülő kereslet miatt emelkedett a kőolaj világpiaci ára. Az észak-tengeri Brent hároméves csúcsra, hordónként csaknem 80 dollárra drágult.

Római aranykincset találtak a Földközi-tengerben

A tengerfenéken találtak 53 római kori aranypénzt búvárrégészek a kelet-spanyolországi Xábia város partjainál.

Erdély. Az átlagnyugdíj az átlagkereset felét sem éri el

Erdélyben az átlagnyugdíjak az átlagkeresetek 48,5 százalékát teszik ki - derül ki az Erdélystat.ro statisztikai portál elemzéséből.

Halálos áldozata is van a krétai földrengésnek

Földrengés volt hétfőn a görögországi Kréta körzetében. A földmozgás miatt legalább egy ember életét vesztette és kilencen megsérültek.

Földrengés rázta meg Krétát

Földrengés volt hétfőn a görögországi Kréta körzetében. A 6,5-ös erősségű földmozgás középpontját Irákliótól 20 kilométeres távolságra teszik.

Szerdától újra nagyot drágulnak az üzemanyagok

Soha nem látott magasságokba emelkednek az üzemanyagárak szerdán: a benzin literje bruttó 4 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 9 forinttal drágul.

Költségvetési csalás – haditechnikai, lőszergyári központra vettek fel támogatást

Lőszerek gyártására is alkalmas, speciális haditechnikai központ építésének ígéretével, hamis számlákkal igényeltek, és kaptak meg 130 milliós támogatást az EU-s és a hazai költségvetésből. 

Sok a mobilozó autós – sok a büntetés

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt.

Gazdaság

Javított a Fitch – hitelképesebb az OTP orosz bankja

Javította az OTP Bank orosz leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját a Fitch Ratings. A hitelminősítő elsősorban a pénzintézet megfelelő tőkehelyzetével indokolta a lépést.
Támogatott tartalom

Tőzsdézhetek úgy is, ha nem értünk hozzá 

Tőzsdézni úgy, hogy nincs meg hozzá a szükséges tudásunk vagy időnk? Erre is van lehetőségünk: tulajdonképpen „bérelhetünk” magunknak szakértőt. A privátbanki szolgáltatással nemcsak magasan képzett, akár helyettünk tőzsdéző szakember munkáját kapjuk meg, de olyan befektetési lehetőségeket is, amelyek csak rajta keresztül érhetőek el. (x)

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom