Hirdetés
Kezdőlap Hírek Banki véradók hete - Karitatív programot indított a bankszövetség
No menu items!

Banki véradók hete – Karitatív programot indított a bankszövetség

JÓTETT Bank néven indított vállalati társadalmi felelősségvállalási programot a Magyar Bankszövetség és a hazai bankszektor. Elsőként közös véradást rendeznek a Banki véradók hetén, október 12-16. között.

Rákossy Balázs

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az első véradásnak helyet adó intézményben, az Erste székházban nemes ügynek nevezte a kezdeményezést. A Banki véradók hete hozzájárul a magyar egészségügyi ellátás biztonságához az egész országban – tette hozzá, hangsúlyozva az összefogás fontosságát különösen olyan időszakokban, amikor a társadalom és az egészségügyi ellátórendszer egyéb kihívásokkal szembesül.

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke ismertette, hogy a JÓTETT Bank a Bankszövetség bankszektorral közös CSR (Corporate Social Responsibility, vállalati társadalmi felelősségvállalás) programja, amely során a szervezet tagjai együttműködnek különböző társadalmilag hasznos tevékenységek folytatásában.

Jelasity Radován

Kiemelte: a közös helytállás másfajta ékes példája volt a törlesztési moratórium tavaszi bevezetése és kezelése is, hiszen a bankrendszer rekordidő, tulajdonképpen egy nap alatt a teljes magyar GDP (bruttó hazai termék) egyharmadának megfelelő, 16 ezer milliárd forintnyi hitelállomány tőke- és kamattörlesztését függesztette fel, az ügyfelek felé megvalósította ezzel a kormányzat gyors segítségnyújtási tervét a veszélyhelyzet első sokkjában.

A bankszövetség elnöke szerint szimbolikus, hogy a szövetség elnökségének kezdeményezésére létrejött új, karitatív program, a JÓTETT Bank elsőként épp a koronavírus-járvány idején mutatja meg a pénzintézeti összefogás erejét.

A kezdeményezéssel szeretnék megmutatni, hogy a pénzintézetek, illetve a bankárok nemcsak pénzzel segítenek.

A hét folyamán több banknál szerveznek önkéntes véradást. A programhét országos lesz, azon intézményeknél, ahol az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) most nem tud kihelyezett véradást biztosítani, a munkatársak az OVSZ területi intézeteiben tesznek eleget vállalásuknak.

A kezdeményezéshez a banki vezetők és dolgozók mellett a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank több vezetője is csatlakozik, emellett a hét során ismert közéleti szereplők is bekapcsolódnak a programba – közölték.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Egy Orbán sikertörténet Székelyföldről Ausztriáig

Orban Optic - áll a cégér, az ausztriai Baden bei Wien bevásárlóutcájának üzlete felett. Tulajdonosa, Orbán Éva a Székelyföldről indulva, jónéhány kihívással és előítélettel is megküzdve mondhatja mára már sikeres üzletasszonynak magát.

Ötöt lépne előre a Mömax és a Möbelix Magyarországon

Újabb bútoráruházakat nyit Magyarországon a három népszerű bútorkereskedelmi márkát - XXXLutz, Mömax, Möbelix -, összefogó MMXH Lakberendezési kft.

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.