Hirdetés
Kezdőlap Hírek Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül
No menu items!

Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül

A streamingcég a fiókmegosztások visszaszorítására készül. Illusztráció: Bigstock

A Netflix újabb létszámleépítést jelentett be, mivel lassuló növekedéssel és megnövekedett versennyel küzd.

A streaming óriásvállalat közölte, hogy a májusi 150 fős elbocsátás után további 300 munkahelyet szüntet meg, ami a foglalkoztatottak nagyjából 4 százalékát jelenti, főként az Egyesült Államokban.

A lépések azután történtek, hogy a vállalat áprilisban több mint egy évtized óta először jelentette előfizetőinek csökkenését.

A cég a reklámok beengedését és a jelszómegosztás visszaszorítását vizsgálja, miközben megpróbálja fellendíteni a növekedést.

Miközben továbbra is jelentős beruházásokat eszközlünk, ezeket a kiigazításokat azért végeztük, hogy költségeink a lassabb bevételnövekedéssel összhangban növekedjenek” – közölte a Netflix.

Bár a Netflix 220 millió előfizetővel rendelkezik világszerte, és továbbra is egyértelműen vezető szerepet tölt be a streaming-piacon, az elmúlt években éles versennyel kellett szembenéznie a rivális platformok, például a Disney Plus és az Amazon Prime Video elindulásával.

A vállalat a közelmúltban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és máshol is áremelések sorozatába kezdett, ami hozzájárult az előfizetői létszám csökkenéséhez.

A cég közölte, hogy a júliusig tartó három hónapban további kétmillió előfizető elvesztésére számít, miután az év elején 200 ezerrel esett vissza a létszám.

A Kantar piackutató cég felmérései szerint a spórolás az első számú oka a streaming-szolgáltatások lemondásának. Még az Egyesült Államokban is, ahol az Egyesült Királysággal ellentétben a streaming-előfizetések összességében stabilak maradtak.

Ted Sarandos, a vállalat társ-vezérigazgatója csütörtökön egy cannes-i konferencián elmondta, hogy a Netflix számos céggel tárgyalásokat folytat, mivel új reklámpartnerségeket keres az árérzékeny közönség megszólítása érdekében.

Ted Sarandos

Nem úgy adunk reklámokat a Netflixhez, ahogyan az a televízióban szokás. Bevezetünk egy új előfizetői csomagot azoknak az embereknek, akik azt mondják: “Hé, alacsonyabb árat akarok, és hajlandó vagyok reklámokat nézni” – mondta Sarandos a Cannes Lions rendezvényen.

A Netflixnél végrehajtott létszámleépítésre az Egyesült Államokban egyre nagyobb aggodalmak közepette kerül sor, ugyanis a világjárvány óta az országban tapasztalható munkaerő-piaci fellendülés a végéhez közeledik.

A lassulás jelei különösen a technológiai szektorban mutatkoznak, ahol a startupok május óta közel 27 ezer dolgozót bocsátottak el, ami nagyjából kétszerese az egész 2021-ben regisztrált számnak a nyilvánosan bejelentett elbocsátásokat nyomon követő layoffs.fyi szerint.

Az amerikai jegybank vezetője a héten a kongresszus tagjainak azt mondta, hogy a gyorsan emelkedő árak kamatemeléssel történő lefaragására tett erőfeszítései tartós gazdasági lassulást kockáztatnak, de megérte az árstabilitás helyreállítása érdekében. (BBC)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

Transznyefty: a szankciók miatt Oroszországból Magyarország felé is leállt az olaj

Az Ukrajnán keresztül Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz nyersolaj áramlása a múlt héten leállt, miután a szankciók megakadályozták a tranzitdíj megfizetését - közölte a Transznyefty orosz csővezeték-üzemeltető.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az üzemanyagkáosz miatt megugrott a villanyautók iránti kereslet

Több mint 20 százalékkal nőtt a kereslet a villanyautókra egy hét alatt - közölte a Használtautó.hu portál.

Hírek

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az oroszok is el akarják kerülni a zaporizzsjai atomkatasztrófát

Oroszország bejelentette, hogy kész nemzetközi megfigyelőket fogadni az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőműben, amelynek biztonsága kétséges, miután a múlt héten támadás érte.

Titokzatos űreszközt lőtt fel Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta nemrég ismeretlen céllal pályára állított egy titkos űreszközt - írta a Futura francia hírportál.  

Gyengült a forint kedd reggelre

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,2 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.

Viharok és villámárvizek Amerikában – már több száz járatot töröltek

Az Egyesült Államokban hétfőn is több száz légijáratot töröltek, és számos útvonalon jelentősek a késések elsősorban az ország keleti és középső részét sújtó viharok miatt.

Megvan a világ TOP 10 városának listája. Budapest a legrosszabbak között sem szerepel

Az Economist Intelligence Unit (EIU) közzétette a Global Liveability Index rangsorát, amely a világ 10 legjobb és 10 legrosszabb helyét mutatja be 2022-ben. Az index 172 várost értékelt öt kategóriában: kultúra, egészségügy, oktatás, infrastruktúra és szórakozás.

Kína nem áll le a hadgyakorlatokkal. A tajvani képviselet vezetője válaszolt AzÜzletnek

A kínai hadsereg hétfőn újabb hadgyakorlatokat jelentett be a Tajvan körüli tengereken és légtérben, tiltakozásul Nancy Pelosi amerikai házelnök múlt heti tajpeji látogatása ellen.

Gazdaság

Az MNB zöld átállást vár el a bankoktól – határidőre

A jegybank megújította zöld ajánlását, amelyben elvárják, hogy a hazai hitelintézetek 2025-ig álljanak át a zöld működésre.

Újra összeért az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: a rezsicsökkentés módosítása tovább emeli az inflációt

A 100 bázispontos kamatemeléssel a monetáris politika célja továbbra is az, hogy fellépjen a másodkörös inflációs hatások elkerülése érdekében, illetve elősegítse az inflációs cél elérését - jelentette ki Virág Barnabás, a jegybank alelnöke.

Újabb 1 százalékponttal emelte az alapkamatot az MNB

Keddi ülésén 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom