Hirdetés
Kezdőlap Hírek Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül
No menu items!

Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül

A streamingcég a fiókmegosztások visszaszorítására készül. Illusztráció: Bigstock

A Netflix újabb létszámleépítést jelentett be, mivel lassuló növekedéssel és megnövekedett versennyel küzd.

A streaming óriásvállalat közölte, hogy a májusi 150 fős elbocsátás után további 300 munkahelyet szüntet meg, ami a foglalkoztatottak nagyjából 4 százalékát jelenti, főként az Egyesült Államokban.

A lépések azután történtek, hogy a vállalat áprilisban több mint egy évtized óta először jelentette előfizetőinek csökkenését.

A cég a reklámok beengedését és a jelszómegosztás visszaszorítását vizsgálja, miközben megpróbálja fellendíteni a növekedést.

Miközben továbbra is jelentős beruházásokat eszközlünk, ezeket a kiigazításokat azért végeztük, hogy költségeink a lassabb bevételnövekedéssel összhangban növekedjenek” – közölte a Netflix.

Bár a Netflix 220 millió előfizetővel rendelkezik világszerte, és továbbra is egyértelműen vezető szerepet tölt be a streaming-piacon, az elmúlt években éles versennyel kellett szembenéznie a rivális platformok, például a Disney Plus és az Amazon Prime Video elindulásával.

A vállalat a közelmúltban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és máshol is áremelések sorozatába kezdett, ami hozzájárult az előfizetői létszám csökkenéséhez.

A cég közölte, hogy a júliusig tartó három hónapban további kétmillió előfizető elvesztésére számít, miután az év elején 200 ezerrel esett vissza a létszám.

A Kantar piackutató cég felmérései szerint a spórolás az első számú oka a streaming-szolgáltatások lemondásának. Még az Egyesült Államokban is, ahol az Egyesült Királysággal ellentétben a streaming-előfizetések összességében stabilak maradtak.

Ted Sarandos, a vállalat társ-vezérigazgatója csütörtökön egy cannes-i konferencián elmondta, hogy a Netflix számos céggel tárgyalásokat folytat, mivel új reklámpartnerségeket keres az árérzékeny közönség megszólítása érdekében.

Ted Sarandos

Nem úgy adunk reklámokat a Netflixhez, ahogyan az a televízióban szokás. Bevezetünk egy új előfizetői csomagot azoknak az embereknek, akik azt mondják: “Hé, alacsonyabb árat akarok, és hajlandó vagyok reklámokat nézni” – mondta Sarandos a Cannes Lions rendezvényen.

A Netflixnél végrehajtott létszámleépítésre az Egyesült Államokban egyre nagyobb aggodalmak közepette kerül sor, ugyanis a világjárvány óta az országban tapasztalható munkaerő-piaci fellendülés a végéhez közeledik.

A lassulás jelei különösen a technológiai szektorban mutatkoznak, ahol a startupok május óta közel 27 ezer dolgozót bocsátottak el, ami nagyjából kétszerese az egész 2021-ben regisztrált számnak a nyilvánosan bejelentett elbocsátásokat nyomon követő layoffs.fyi szerint.

Az amerikai jegybank vezetője a héten a kongresszus tagjainak azt mondta, hogy a gyorsan emelkedő árak kamatemeléssel történő lefaragására tett erőfeszítései tartós gazdasági lassulást kockáztatnak, de megérte az árstabilitás helyreállítása érdekében. (BBC)

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Deloitte: a technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A biztonsági vezetőknek kell irányítaniuk a rendszerekkel kapcsolatos képzést, és fel kell hívniuk az alkalmazottak és az érdekeltek figyelmét a releváns tudnivalókra.

ESET: Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázatairól

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég

MÁV-Volán: rekordszámú bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton.

USA: a mesterséges intelligencia hozza az agrárjövőt?

Az egész mezőgazdaságban a munkaerőhiány veszélyezteti az ipar életképességét, mind a nyereségesség, mind a terméshozam tekintetében.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.