Hirdetés
Kezdőlap Hírek Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül
No menu items!

Belassult a Netflix, ami majdnem 500 ember állásába kerül

A streamingcég a fiókmegosztások visszaszorítására készül. Illusztráció: Bigstock

A Netflix újabb létszámleépítést jelentett be, mivel lassuló növekedéssel és megnövekedett versennyel küzd.

A streaming óriásvállalat közölte, hogy a májusi 150 fős elbocsátás után további 300 munkahelyet szüntet meg, ami a foglalkoztatottak nagyjából 4 százalékát jelenti, főként az Egyesült Államokban.

A lépések azután történtek, hogy a vállalat áprilisban több mint egy évtized óta először jelentette előfizetőinek csökkenését.

A cég a reklámok beengedését és a jelszómegosztás visszaszorítását vizsgálja, miközben megpróbálja fellendíteni a növekedést.

Miközben továbbra is jelentős beruházásokat eszközlünk, ezeket a kiigazításokat azért végeztük, hogy költségeink a lassabb bevételnövekedéssel összhangban növekedjenek” – közölte a Netflix.

Bár a Netflix 220 millió előfizetővel rendelkezik világszerte, és továbbra is egyértelműen vezető szerepet tölt be a streaming-piacon, az elmúlt években éles versennyel kellett szembenéznie a rivális platformok, például a Disney Plus és az Amazon Prime Video elindulásával.

A vállalat a közelmúltban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és máshol is áremelések sorozatába kezdett, ami hozzájárult az előfizetői létszám csökkenéséhez.

A cég közölte, hogy a júliusig tartó három hónapban további kétmillió előfizető elvesztésére számít, miután az év elején 200 ezerrel esett vissza a létszám.

A Kantar piackutató cég felmérései szerint a spórolás az első számú oka a streaming-szolgáltatások lemondásának. Még az Egyesült Államokban is, ahol az Egyesült Királysággal ellentétben a streaming-előfizetések összességében stabilak maradtak.

Ted Sarandos, a vállalat társ-vezérigazgatója csütörtökön egy cannes-i konferencián elmondta, hogy a Netflix számos céggel tárgyalásokat folytat, mivel új reklámpartnerségeket keres az árérzékeny közönség megszólítása érdekében.

Ted Sarandos

Nem úgy adunk reklámokat a Netflixhez, ahogyan az a televízióban szokás. Bevezetünk egy új előfizetői csomagot azoknak az embereknek, akik azt mondják: “Hé, alacsonyabb árat akarok, és hajlandó vagyok reklámokat nézni” – mondta Sarandos a Cannes Lions rendezvényen.

A Netflixnél végrehajtott létszámleépítésre az Egyesült Államokban egyre nagyobb aggodalmak közepette kerül sor, ugyanis a világjárvány óta az országban tapasztalható munkaerő-piaci fellendülés a végéhez közeledik.

A lassulás jelei különösen a technológiai szektorban mutatkoznak, ahol a startupok május óta közel 27 ezer dolgozót bocsátottak el, ami nagyjából kétszerese az egész 2021-ben regisztrált számnak a nyilvánosan bejelentett elbocsátásokat nyomon követő layoffs.fyi szerint.

Az amerikai jegybank vezetője a héten a kongresszus tagjainak azt mondta, hogy a gyorsan emelkedő árak kamatemeléssel történő lefaragására tett erőfeszítései tartós gazdasági lassulást kockáztatnak, de megérte az árstabilitás helyreállítása érdekében. (BBC)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

2,2 millió eurót hozott a fizetős belépés Velencének

A fizetésmentességet élvezők magas száma bizonyítja, hogy a városban sokkal többen laknak állandó jelleggel, mint a hivatalosan bejelentett 49 ezer.

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a tőzsde

A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 0,88 százalékkal 9765 forintra nőtt, a részvények forgalma 679,9 millió forintot ért el.

Az új első fél éves rekordot állított be a belföldi használtautó-piac

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit.

Globális informatikai hiba – Budapest Airport: a Liszt Ferenc-repülőtér is érintett

Azt is közölték, hogy nem elérhető a Wizz Air weboldala és mobilalkalmazása, a foglalási rendszer, az online utasfelvétel és a beszállókártya kiadása, az új foglalások és meglévő foglalások módosítása, de még a kapcsolattartó és ügyfélszolgálati központok sem.
Hirdetés

Hírek

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Gazdaság

Változatlanul hagyta az EKB a három irányadó kamatlábat

A kamatdöntések konkrétan az inflációs kilátásokra vonatkozó értékelésén alapulnak a kapott gazdasági és pénzügyi adatok, az inflációs alapfolyamat dinamikája és a monetáris politikai transzmisszió erőssége fényében.

Ezért menekülnek külföldre a privátbanki pénzek

A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég ügyvezetője szerint a magyar privátbanki és affluens ügyfelek 95 százalékának van devizaszámlája vagy devizában denominált befektetése,

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.

Rekord kárkifizetések lesznek a viharok miatt

Az idei május-júniusi adatok szerint összesen 61,5 ezer bejelentésnél és 7,7 milliárdos összegnél tartanak a biztosítók.