Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Benzinárstop. Literenként 20 forintos támogatást kapnak a kis kutak
No menu items!

Benzinárstop. Literenként 20 forintos támogatást kapnak a kis kutak

Megszületett a megállapodás: a kormány kitart a benzinárstop mellett, de támogatást nyújt a kis benzinkutaknak az ellátásbiztonság érdekében – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László közölte, a kis benzinkutak érdekképviseleteivel folytatott tárgyalások eredménye egy, a megsegítésüket célzó konszenzusos javaslatcsomag.

Kiemelte, a kormány döntése értelmében a kis benzinkutaknak az üzemanyag árstoppal érintett üzemanyagok értékesítése után literenként 20 forint támogatást adnak 3 hónapra. Ezért cserébe azt várják, hogy a kis benzinkutak ebben az időszakban ne hirdessenek üzemszünetet és tartsák meg munkavállalóikat.

György László

Ezen felül elengedik az enerergiahatékonysági kötelezettségi rendszerből származó kötelezettségeket valamennyi benzinkutat üzemeltető vállalkozás számára 3 hónapra.

Arról is döntöttek, biztosítják annak a jogi lehetőségét, hogy a kis benzinkutanak csak a személygépjárműveket, a motorkerékpárokat és a mezőgazdasági gépeket kelljen kötelezően kiszolgálniuk, a 3,5 tonnát meghaladó kamionokat és buszokat nem.

Az állami és önkormányzati ingatlanban működő üzemanyagtöltő-állomásokat pedig mentesítik a bérleti díj fizetése alól 2022 március és május között – tette hozzá az államtitkár.

György László elmondta, hogy mindezek mellett a kormány az egy héttel korábban hozott hat azonnali intézkedést is megerősítette.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) közleményében megerősítette, hogy a kormány elfogadta azt a megállapodás- csomagot, amit az ITM és az FBSZ dolgozott ki, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) támogatásával.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Internetes kapuőr lett, odafigyel az EU a Twitterből lett X-re és a Booking.com-ra is 

Az Alphabet a google tulajdonosaként, az Amazon, az Apple, a Meta a facebook tulajdonosaként és a Microsoft már tavaly kapuőrnek minősült

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Térkép mutatja mit és hol ruháznak be Miskolcon

Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat.

Kampány élénkítheti a lakásbiztosítási piacot

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első, pénteken kezdődött lakásbiztosítási kampánya.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.