Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten
No menu items!

BÉT – Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 841,92 ponton zárt pénteken, 158,14 ponttal, 0,38 százalékkal magasabban az előző heti záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma 36,99 milliárd forint volt az előző heti 62,25 milliárd forint után, a vezető részvények a Mol kivételével drágultak.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez küldött elemzésében a hét hírei közül kiemelte, hogy meg nem erősített források szerint a 4iG megvásárolná a Telekomtól a T-Systems céget. A vállalat a 2017-es éves beszámoló alapján könyv szerinti értéken 40,8 milliárd forintot ér.

A közszférából érkező megrendelések bevételének a felét adják. A T-Systems 2017-ben 95 milliárdos árbevétel mellett 1,5 milliárdos adózott eredményt ért el. A Telekom 2018-as 657 milliárdos bevétele jócskán megérezné az egész T-Systems kiesését. Profit soron már jóval kisebb lenne a jelentősége, ugyanis 2018-ban a Magyar Telekom csoport összprofitja 43 milliárd forint volt – írja az Equilor.

A befektetési társaság heti elemzésében rámutat arra, hogy a vártnál nagyobb mértékben csökkent az államadósság 2018-ban. A Pénzügyminisztérium bejelentése szerint tavaly 73,4 százalékról 70,8 százalékra csökkent Magyarország GDP-arányos államadóssága, az államháztartási hiány pedig a tervezett 2,4 százalék helyett 2,2 százalékot tett ki.

Varga Mihály pénzügyminiszter a héten tartott sajtótájékoztatón leszögezte, hogy továbbra is 1,8 százalékos hiánnyal számolnak az idei évben, és várakozásuk szerint év végére 70 százalék alá csökkenhet a GDP-arányos államadósság.

A héten az OTP árfolyama 0,95 százalékkal emelkedett, pénteken 12 720 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 15,24 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,52 százalékkal erősödött, a hét utolsó kereskedési napján 469 forinton zárt, heti forgalma túllépte az egymilliárd forintot. A Mol 1,46 százalékkal gyengült, 3230 forinton fejezte be a hetet, heti forgalma mintegy 6,7 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 1,11 százalékkal emelkedett a héten, pénteki záróára 5460 forint volt, heti forgalma meghaladta a 4,2 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4410,61 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 64,39 ponttal, 1,48 százalékkal magasabban.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.

Egyedülálló lehetőség: ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak

A videós tartalmak minősége és témája is a mai diákok igényeinek megfelelő, elsődleges cél a beszédkészség és a szókincs fejlesztése.

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...