Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Elemző: kimagasló forgalom mellett emelkedett a BUX
No menu items!

BÉT – Elemző: kimagasló forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 585,50 pontos, 1,07 százalékos emelkedéssel, 55 076,08 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 21,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, kimagasló forgalom mellett emelkedett a BUX-index, amely 1,07 százalékos erősödésével jelentősen felülteljesítette az európai piacokat.

A vezető részvények közül nagyon jól teljesített a Richter, az OTP és a Magyar Telekom. Utóbbi két blue chipnél az árfolyamok emelkedését az elemző azzal magyarázta, hogy a héten teszi közzé gyorsjelentését az OTP és a Magyar Telekom is, az érintett cégektől pedig a piaci szereplők nagyon erős negyedévet várnak.

Sághy Balázs jelezte, a Richter árfolyama arra a bejelentésre reagálva emelkedett 1,11 százalékkal, amely szerint a nőgyógyászati területen erősít a társaság.

A Mol csaknem 2 százalékos gyengülése részben azért következett be, mert az európai gáz- és olajipari társaságok sem teljesítettek jól – tette hozzá az elemző.

A Mol 54 forinttal, 1,99 százalékkal 2656 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 370 forinttal, 2,74 százalékkal 13 870 forintra erősödött, forgalmuk 14,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7,0 forinttal, 1,64 százalékkal 433 forintra nőtt, forgalma 96,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,11 százalékkal 9140 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4191,11 ponton zárt kedden, ez 86,81 pontos, 2,12 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.(MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Erősödött kedd reggelre a forint

Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Aggasztó a brit gazdaság gyenge növekedési potenciálja

A brit gazdaság potenciális növekedési üteme jelenleg alacsonyabb, mint az ő szakmai pályafutásának eddigi legnagyobb részében.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.