Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Emelkedés várható a tőzsdén
No menu items!

BÉT – Emelkedés várható a tőzsdén

Emelkedhet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a keddi kereskedésben elemzők szerint.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője elmondta: folytatódhat az elmúlt napok emelkedése a magyar piacon, köszönhetően annak, hogy a nemzetközi befektetői hangulat pozitívan alakul.

Hozzátette, az OTP esetében továbbra is a 8500 forintnál található támasz és a 9000 forintnál lévő ellenállás jelenti a meghatározó szinteket, utóbbi szignifikáns áttörése esetén lehet számítani a papír árfolyamának emelkedésére. Megemlítette azt is, hogy az OTP tovább vette saját részvényeit, legutóbb 50 000 darabot vásárolt a bank 8883 forintos átlagáron.

A Mol árfolyamában pozitív korrekció zajlott, ami tovább folytatódhat a drasztikus termeléscsökkentés megállapodásának köszönhetően. Az első ellenállás 2250 forintnál található. A Richter is tovább folytathatja az emelkedést, a következő ellenállás 7000 forintnál vár az árfolyamra. A Magyar Telekom letörte a csütörtöki kereskedés végére a 360 forintos támaszt, további esés esetén a 350 forintos szint jelenthet megállót a jegyzés számára – fejtette ki Józsa Bence.

Az CIB elemzői felidézik, hogy hétfőn a legtöbb európai piac zárva volt, New York-ban kis eséssel zártak a részvénypiacok, ugyanakkor Ázsiában már emelkedés tapasztalható, vártnál jobb kínai export és import számoknak örültek a befektetők.

A héten indul az amerikai első negyedéves gyorsjelentési szezon, amelyre részben már rányomja bélyegét a járvány, az igazi fekete leves majd a második negyedévben következik – hívják fel a figyelmet a CIB elemzői.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 898,08 pontos, 2,73 százalékos emelkedéssel, 33 761,87 ponton zárt a legutóbbi kereskedési napon, csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 103 forinttal, 5,31 százalékkal 2044 forintra erősödött, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 1,02 százalékkal 8890 forintra nőtt, forgalmuk 9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,56 százalékkal 358 forintra gyengült, forgalma 136,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 195 forinttal, 3,05 százalékkal 6595 forintra emelkedett, forgalmuk 995,2 millió forintot ért el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...