Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés
No menu items!

BÉT – Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés

Bét - Kép:azuzlet.hu / Bét

Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés a keddi nyitást követően a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) – írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor befektetési Zrt. elemzője.

Varga Zoltán a hétfői visszaesés miatt számít arra, hogy a részvénypiac valamelyest korrigál, bár a nemzetközi hangulat kedvezőtlen alakulása mellett egyelőre nem számít a részvényindex jelentős emelkedésre. Az előző záráskor a BUX 63,03 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 57 400,67 ponton állt meg, az összforgalom 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor elemzője szerint a továbbiakban leginkább a Magyar Telekom erősödhet, miután hétfőn 16,0 forinttal, 2,72 százalékkal 605 forintra nőtt az árfolyama 1,1 milliárd forintos forgalom mellett. A következő ellenállás 640 forint körül alakulhat, amennyiben tartósan elkerüli a gyengülést.

Emelkedett a Mol is, árfolyama a továbbiakban 2886 és 2944 forint között változhat. Hétfőn 14 forinttal, 0,48 százalékkal 2914 forintra erősödött 1,0 milliárd forintos forgalomban.

A Richter 8796 és 8928 forint között mozoghat, de ha nem tud megkapaszkodni, hosszabb távon 8715 forintig is csökkenhet. Részvényei hétfőn 45 forinttal, 0,51 százalékkal 8800 forintra estek 1,3 milliárd forintos forgalom mellett.

Az előző zárásra az OTP is gyengült, árfolyama 20 forinttal, 0,15 százalékkal 13 745 forintra csökkent, forgalma 2,4 milliárd forint fölött állt meg. Várhatóan kedden is a 13 500 és 14 000 forint közötti sávban marad.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását