Kezdőlap Tőzsde BÉT - Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
No menu items!

BÉT – Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén

Bét tőzsde, elemzők a Budapesti Értéktőzsdén Kép: AzÜzlet.hu

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a nemzetközi befektetői hangulat enyhén pozitív, és a magyar részvénypiac továbbra is felülteljesítő.

A BÉT részvényindexe, a BUX 265,03 pontos, 0,47 százalékos emelkedéssel, 56 856,01 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára a Mol kivételével nőtt az előző napi záráshoz képest.

Az elemző kifejtette, hogy a vezető részvények közül az OTP árfolyama megerősítette a 14 180 forintos szint áttörését, a következő fontosabb ellenállás 14 695 forintnál található. Pénteken a bankpapír ára 50 forinttal, 0,35 százalékkal, 14 340 forintra nőtt, forgalma 3,8 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama a 2620 forintos támasz és a 2700 forintos ellenállás között mozoghat. Az olajpapír ára pénteken 12 forinttal, 0,45 százalékkal, 2668 forintra csökkent, 750,2 millió forintos forgalomban

A Richter áttörte a 9300 forintos technikai szintet, a következő ellenállás 9420 forintnál húzódik – jelezte Varga Zoltán. Pénteken a gyógyszerpapír árfolyama 210 forinttal, 2,29 százalékkal, 9395 forintra emelkedett, 2,7 milliárd forintos forgalom mellett.
A Magyar Telekom papírjaiban 451 forintnál húzódik ellenállás, 446 forintnál támasz az elemző szerint. Pénteken a távközlési részvény árfolyama 1,5 forinttal, 0,33 százalékkal, 450 forintra nőtt, a forgalom 24,7 millió forint volt.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A zöld tartomány titkai. Útimorzsák Baszkföldről

Miközben a spanyol belpolitika nehéz hónapokat élt és él át az előrehozott választásokat követő patthelyzet miatt, a gazdaság, az üzleti élet ismét felfelé ível.

Kamatdöntés – Virág Barnabás: normalizálódott a kamatkörnyezet

A döntést követően a 13 százalékos alapkamat válik az effektív jegybanki kamattá.

Egyedi céges hírek segítették a növekedést a BÉT-en

A Mol esetében negatívan hatott, hogy az Erste és a Citi is vételről tartásra módosította az ajánlását.

Klemm Balázs, a generációépítő menedzser

Klemm Balázs a Hotel&More független szállodaüzemeltető tulajdonosa a turizmust, a végveszély szélére sodró Covid, majd az energiaárrobbanás időszakában, a gyakorlatban mutathatta be fiának, Krisztiánnak, mit is jelent erős ellenszélben hajózni.

Hírek

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Gazdaság

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.