Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Növekvő forgalom mellett csökkent a BUX a héten
No menu items!

BÉT – Növekvő forgalom mellett csökkent a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 939,62 pontos, vagyis 1,36 százalékos csökkenéssel 67 906,51 ponton zárta a hetet.

A részvénypiac összforgalma 59,450 milliárd forintról 93,818 milliárd forintra nőtt heti összevetésben. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

A BUX történelmi csúcson kezdte a hetet, amit kedden jelentős korrekció, majd a hét további kereskedési napjain kismértékű indexcsökkenés követett.
A héten a Richter és az OTP részvényeit is magasabb árfolyam mellett ajánlották vételre külföldi elemzők, a Mol adósbesorolását pedig megerősítette a Fitch Ratings – olvasható az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában.

Az OTP folytatta részvényvásárlásait a hét első négy napján több mint 113 ezerrel növelte saját részvény állományát.

Piacmozgató hatással volt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentése, hogy álláspontja szerint ki kell vezetni az extraprofitot azokból a szektorokból, ahol nem keletkezik extraprofit és a gyógyszeripar ebbe tartozik. Hozzátette: döntés a témában ősszel várható.

A kereskedés pénteki zárószakaszában több tízmilliárd forint értékben született kötés az OTP részvényeire, amely megdobta a heti összforgalmat is. A héten a legnagyobb mértékű, 3,09 százalékos, vagyis 290 forintos gyengüléssel a Richter zárt 9100 forinton, 23,756 milliárd forintos forgalom mellett.
Az OTP 2,04 százalékkal, 360 forinttal gyengült, árfolyama ezzel 17 310 forintra csökkent, összforgalma meghaladta az 54,559 milliárd forintot.

A Mol jegyzése 0,36 százalékkal, 10 forintos csökkenéssel 2790 forinton zárt pénteken, 9,405 milliárd forintos összforgalom mellett.

A vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom erősödött. a héten. A jegyzés 1,03 százalékkal, 10 forinttal 982 forintra emelkedett, az összforgalom meghaladta a 2,060 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6236,38 ponton, a múlt péntekinél 1,28 százalékkal, 78,94 ponttal magasabban zárt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.