Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde
No menu items!

BÉT – Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

A részvényindexe, a BUX 424,58 pontos, 0,75 százalékos emelkedéssel, 57 081,18 ponton, történelmi csúcson zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pozitív volt a hangulat az európai tőzsdéken, a német és a francia indexek is 0,7 százalék körül emelkedtek, a magyar tőzsde az európai fősodorral haladt.

A kedvező hangulatot szerinte az okozhatta, hogy a befektetők bizalommal tekintenek a mesterséges intelligencia rejtette lehetőségekre, többek között annak apropóján is, hogy egy brit chip-gyártó tőzsdére készül, mindez pedig az aggodalmakat a háttérbe szorította.

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a forgalom magas volt, de nem a blue chipeké – hiszen azok átlagosan teljesítettek ilyen szempontból -, hanem a kisebb részvényeké. Nagy volt a kereslet a saját részvény vásárlási programot indított OPUS iránt, de a 4iG, az Állami Nyomda és az Appeninn papírjai is az átlaghoz viszonyítva jobban forogtak.

A vezető papírok jelentési szezonja lezárult, sokan most a kisebb papíroktól várják a jelentősebb emelkedéseket – magyarázta.

Kiemelte, hogy az OTP-papírok teljesítményére kedvezően hatott a Citi célár-emelése, amelyet a gyorsjelentés kedvező számai indokoltak.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,42 százalékkal 14 295 forintra erősödött, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Mol 10 forinttal, 0,37 százalékkal 2698 forintra gyengült, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama 4,5 forinttal, 1,03 százalékkal 442 forintra nőtt, forgalma 106,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,22 százalékkal 9210 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5094,64 ponton zárt kedden, ez 144,04 pontos, 2,91 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását