Hirdetés
Kezdőlap Közlekedés Csődvédelemben a svéd Braathens légitársaság
No menu items!

Csődvédelemben a svéd Braathens légitársaság

Fotó: AIRportal.hu

A cégcsoport szerkezetátalakítási programot indít a pénzügyi helyzete rendezésére, járatai az eljárás alatt is közlekednek – írja az AIRportal.hu.

A Braathens-csoporthoz tartozó 13 vállalatból 7 esetében hajtanak végre szerkezetátalakítást az amerikai Chapter 11 eljáráshoz hasonló csődvédelem alatt.

A vállalat pénzügyi stabilitásának helyreállítása érdekében átstrukturálják a meglévő adósságokat, valamitn újratárgyalják a beszállítói megállapodásokat annak érdekében, hogy megóvják a munkahelyeket és a svéd légiközlekedési szektort.

A tulajdonosok a szerkezetátalakítás részeként friss tőke bevonására és a részvényesi kör bővítésére is nyitottak.

A közlemény szerint a magas fix költségekkel és szűk haszonkulccsal rendelkező iparágban működő cég a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt került nehéz pénzügyi helyzetbe.

A csoport Braathens Regional Airlines (BRA) márkanév alatt Svédország legnagyobb belföldi légitársaságaként 14 darab ATR 72-600-as, turbólégcsavaros repülőgépével üzemeltet járatokat, emellett az idei évben elindította a külön légi üzemeltetői engedéllyel rendelkező Braathens International Airwayst.

Ez négy Airbus A319-essel charterjáratokat teljesít utazásszervező cégek részére, de a közelmúltban egy Airbus A320-200-as is csatlakozott flottájához.

A csődvédelem csütörtöki bejelentésekor nagy késések fordultak elő, mert a Stockholm-Bromma repülőtéri bázisán az üzemanyag-kiszolgáló cég nem töltötte fel a repülőgépeket, amíg a délutáni órákban nem sikerült megegyezésre jutni.

A Braathens Regional Airlines 2020-ban a pandémia miatt több hónapra már egyszer kénytelen volt csődvédelembe vonulni.(AIRportal.hu)

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.