Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
No menu items!

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett esett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 56 091,37 ponton zárt pénteken, 919,38 ponttal, 1,61 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac heti forgalma 34,75 milliárd forint volt az előző heti 35,45 milliárd forint után, a vezető részvények gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti kommentárja szerint gyengén szerepeltek a magyarországi vezető részvények az elmúlt héten, különösen a Mol és a Richter árfolyama csökkent, de az OTP és a Magyar Telekom is negatív korrekciós szakaszban van.

Jelezték, hogy céláremelések érkeztek az OTP Bankra. Az mBank 17 936 forintról 20 387 forintra, az Autonomous Research 17 846 forintról 20 500 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó célárfolyamát, az ajánlás változatlanul vétel, illetve felülteljesítés.

A héten történt események közül kiemelték, hogy kedden a várakozásoknak megfelelően újabb 75 bázispontos kamatvágásról döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A jegybank üzenete nem változott: a globális dezinflációt övező kockázatok és a nemzetközi befektetői hangulat változékonysága egyaránt körültekintő monetáris politikát indokol. A tanács folyamatosan értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, és a következő hónapokban ezek alapján dönt a monetáris kondíciók további módosításáról – írta a monetáris tanács a döntést követően kiadott közleményben.

Az Equilor összefoglalójában arra is kitért, hogy az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított RRF programját, amely kiegészült egy 4,6 milliárd eurós RePowerEU fejezettel, amelynek célja az olcsóbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátás biztosítása. Az újjáépítési terv értéke így 10,4 milliárd euró, amelyből 6,5 milliárd eurót vissza nem térítendő támogatásként, 3,9 milliárd eurót pedig hitelként biztosítanak. Az Európai Tanácsnak 4 hét áll rendelkezésére, hogy a 0,9 milliárd eurós előfinanszírozást jóváhagyja Magyarország számára. A további, rendszeres kifizetéseket a 27 szuper mérföldkő elérésének függvényében fogják teljesíteni.

A héten a vezető részvények közül a legnagyobb mértékben, 2,92 százalékkal a Mol árfolyama csökkent, a papír 2730 forinton zárt pénteken, 8,05 milliárd forintos heti forgalom mellett.

A Richter árfolyama 2,12 százalékkal esett. A részvény 8545 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 4,94 milliárd forint volt.

Az OTP 0,79 százalékkal gyengült a héten, pénteken 13 770 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 12,63 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom jegyzése 0,16 százalékkal mérséklődött, a részvény a héten 1,05 milliárd forintos forgalmat ért el, pénteken 607 forinton zárt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 5057,69 ponton zárt a héten, ami 0,63 ponttal, 0,01 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.

Itt az újabb árzuhanás a Teslánál

A Model S alapváltozata most 72 990 dollárba, a másik változata pedig 87 990 dollárba kerül. A Model X alapváltozata most 77 990 dollárba kerül, a másik változata pedig 92 900 dollárba.

Háborús helyzet vízözönnel: így változtattak útvonalat a légitársaságok

A United Airlines azt jelezte, hogy május 2-ig törli a Newarkból Tel Avivba közlekedő napi járatát, míg az Air Canada azt tette közzé, hogy június végéig szünetelteti a Tel Avivba és Tel Avivból induló járatait.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.