Hirdetés
Kezdőlap Élelmiszeripar Digitális út a papírhasználat ellen a SPAR-nál
No menu items!

Digitális út a papírhasználat ellen a SPAR-nál

A logisztika és üzletek papírszükségletének csökkentését célzó kezdeményezéseivel újabb, több mint 37 tonna papírt takarít meg éves szinten a SPAR Magyarország. A vállalat emellett belső kommunikációs kampányt indított munkatársai körében a papírfelhasználás mérséklésének tudatosításával kapcsolatban.

„A SPAR évente nagy mennyiségű papírt használ fel az élelmiszer-termelő üzemek, az üzletek, a logisztika és az online shop működtetése során. Vállalatunk fenntarthatósági céljai között fontos helyen szerepel a felhasznált papír mennyiségének csökkentése. Az elmúlt években több sikeres programot valósítottunk meg ezen a területen: az üzletek esetében megszűntek a takarítási naplók és a hűtőkontroll lapok digitális adatokként állnak már rendelkezésre. Ennek köszönhetően 2023-ban 14 tonnával kevesebb papírt használtunk fel. A SPAR online shop esetében digitális szállítóleveleket használunk, amivel éves szinten mintegy 3 tonna papírt takarítunk meg. A közelmúltban pedig a logisztikát és az üzleteket érintő újabb programokat indítottunk, amelyek révén több mint 37 tonnával sikerült a papírszükségletet csökkenteni” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A logisztika területén mintegy 34,4 tonna csökkentést ért el a SPAR az árubemenetet dokumentáló adminisztráció racionalizálásával, valamint a kimenő szállítólevelek példányszámának csökkentésével.

Az üzlethálózatban a SPAR szupermarketeket és az INTERSPAR hipermarketeket érintően elektronikus munkalapokat és digitális szerviznaplót vezetett be a vállalat. A cég a tavalyi év utolsó negyedévétől számos, eddig papíralapon vezetett ellenőrző dokumentumot digitális formátumra állított át. Az elmúlt évtől az éves HACCP-ISO oktatási anyag pedig már csak online formátumban érhető el a munkatársak számára. Mindezek révén összesen mintegy 3 tonnával csökkent a szükséges papírmennyiség.

A SPAR belső kommunikációs kampányt is indított munkatársai körében. Kvízjátékokkal, hasznos tippekkel hívta fel a figyelmet a papírcsökkentés fontosságára, hogy minél kevesebb papír landoljon feleslegesen a szelektív kukákban és kallódjon az íróasztalok fiókjaiban.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.