Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes
No menu items!

Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes

Az Amerikában egymástól elszigetelten tevékenykedő magyar vállalkozásoknak hozott létre közösségi üzleti csomópontot, egy fiatal magyar üzletasszony. Pazaurek Piros, a HungarianHub tulajdonosa,  magyar férje munkája kapcsán került a tengeren túlra. Azután is az amerikai magyar közösség fejlesztése maradt a célja, hogy férjével, mindketten megkapták az amerikai állampolgárságot.

Pazaurek Piros

Ahogy a nemzetközi légiközlekedésben a nagy nemzetközi gyűjtő-elosztó repülőterek, a HUB-ok jelentik a legfontosabb csomópontot, úgy vállalja a több, mint tíz éve Floridában élő Pazaurek Piros által alapított HungarianHub a közösségi háló lehetőségeit felhasználva az Amerikában élő, gyökereiket megtartó magyarok virtuális gyűjtőpontja, startoldala legyen, amelyen keresztül minden közösségi és gazdasági információ elérhetővé válik, amely a magyarság megtartása mellett az üzleti sikereket is segítheti.

Közösségi embernek természetes

– Mivel Magyarországon is közösségi ember voltam, Amerikában is azt éreztem természetesnek, hogy magyarságomat megtartva, mindezt a kisfiamnak is átadva, amennyire lehet a kint élő magyarok összetartásában is szerepet vállaljak. Szerencsés fordulatot jelentett, hogy miközben Ohioban, ahová először érkeztünk, kevésbé volt erős a magyar közösség, Floridában minden adott volt ahhoz, hogy a már meglévő és igen aktív magyar szervezetek, közösségek életének összehangolásában részt vegyek.

Virtuális közösségi tér

Indulásként tartalmas programokat ígérő rendezvényeket szervezett a helyi magyar közösségnek. Ehhez pedig támogatókat is keresett úgy, hogy a befolyt bevételeket a helyi magyar szervezetek támogatására fordította. Ennek kapcsán fogalmazódott meg az igény arra, hogy a kint élő első, vagy többedik generációs magyarok által működtetett vállalkozásoknak is érdemes lenne egy virtuális közösségi teret teremteni. Így indult a HungarianHub.

Közös kapocs

– Számomra nem csak az derült ki, hogy Floridában is szép számmal vannak olyan, magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások, amelyek komoly sikereket értek el, hanem az is, hogy ezek a cégek nemigen tudnak egymásról, és a magyar közösség tagjai közül sem sokan hallottak róluk. Ezért az, hogy szponzorként megjelennek az eseményeinken a jó érzés mellett számukra is előnyös, mert így a magyar közösség körében is ismertséget kapnak. Az sem mellékes, hogy az amerikai kultúrának nagyon fontos része a jótékonyság, az, hogy aki sikeres, azzal szemben elvárásként fogalmazódik meg, hogy pénzben, vagy önkéntes munkával vissza is adjon a közösségnek.

Magyar identitás

Pazaurek Piros tapasztalata azt mutatta, hogy azok, akiknek a gyermekük a magyar közösségben mozog, támogatóként is sokkal intenzívebben és aktívabbak, mint azok, akik nem érzik fontosnak, hogy utódaiknak átadják a magyar identitást, a magyar kultúrát. De őket is igyekezett elérni. Az is valós üzenet: ha a magyar cégek összetartanak, egymás termékeinek vásárlóivá válnak, partnerként – mondjuk alvállalkozóként – erősítik egymást, az hitelességet, és persze a marketing erőt is adnak. Egyben piacot teremtenek, ami pénzben kifejezhetetlen, megfizethetetlen.

HungarianHub

– Az külön jó hír, hogy tapasztalataim szerint a magyar gyökerek Amerikában olyan értéket, minőséget képviselnek, ami gyakran előnyt jelent az üzleti életben. Azt is folyamatosan figyelem, melyek azok a területek, ahol segítséget tudok adni a lehetőségek kiaknázásához. Ebben komoly segítséget jelent, hogy a HungarianHub a Bethlen Gábor Alap révén olyan pályázati forráshoz is hozzájutott, amelyből fejleszthetjük az amerikai magyaroknak szolgáltatásokat kínáló hálózatot.

Ezt segítette az első HUBA (Hungarian Business in America), az amerikai magyaroknak szóló üzleti reggeli, ahol indulásként a floridai magyar cégek vezetői ismerhették meg egymást, vagy éppen mélyíthették el a már meglévő kapcsolatot.

Floridában kamara nyílik

– Az, hogy a magyar közösségépítés iránt van az igény, jól mutatja, hogy a Daytona Beach-i hagyományos magyar rendezvényen a korábban megszokott 300 helyett idén több mint 1500-an vettek részt. Ami komoly csapatmunka eredménye, amiben a helyi magyar templom lelkészének Asztalos Emesének is elévülhetetlen érdemei vannak. Az üzleti közösség építés értelmét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy hamarosan az amerikai-magyar kereskedelmi kamara is megnyílik Floridában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Elveszett bankkártya. A megtaláló kiposztolta, egy idegen ruhákat vett az adatokkal

Elvesztett - majd a megtaláló által a tulajdonos felkutatása reményében, segítő szándékkal egy közösségi portálon kiposztolt - bankkártyák adataival élt vissza egy nő, aki ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség a Veszprémi Járásbíróságon.

Lom a garázsban: egy kínai boroskancsó, ami 390 ezer fontot ért

Történelmi kínai edényt talált garázsában egy brit férfi, aki egy aukción 390 ezer fontot (155 millió forintot) kapott érte.

Tőzsde – Vegyes nyitás Nyugat-Európában

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.

Koronavírus – Nagy Márton: Hitelfelmondási tilalom is jöhet

 Jövő tavasszal érdemes arról dönteni, hogy szükség lesz-e 2021 második felében a koronavírus-járvány miatti hiteltörlesztési szünet fenntartására a célzott csoportokban - mondta Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó.

Hírek

Lom a garázsban: egy kínai boroskancsó, ami 390 ezer fontot ért

Történelmi kínai edényt talált garázsában egy brit férfi, aki egy aukción 390 ezer fontot (155 millió forintot) kapott érte.

100 millió dollár egy Botticelli portréért?!

100 millió dollárt (31,2 milliárd forint) is adhatnak Sandro...

Koronavírus – Az európai járványközpont aggódik a járvány alakulása miatt

Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában - írta csütörtökön Stockholmban kiadott jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Bécs városa 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot) - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája csütörtökön az MTI-vel.

Csatornás csalók csengetnek Budapesten

Újra a régi, álcsatornás trükkel próbálkoznak csalók Budapesten: csatornatisztítási ajánlattal házalnak, és a szolgáltatásért pénzt kérnek - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM).

GINApp. Minden pályázatról értesít a PM új mobilalkalmazása

A vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról a Pénzügyminisztérium első mobilalkalmazása, a GINApp használatával - jelentette be a pénzügyminiszter.

Kalifornia: nem a kipufogófüstre, hibridet sem lehet venni 2035-től

Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását - jelentette be Gavin Newsom, az Egyesült Államok nyugati parti államának kormányzója, aki rendeletet is aláírt erről.

Fekete medve ölt meg egy kanadai nőt

Egy medve Kanadában oltotta ki egy emberi életét. Fekete medve ölt meg egy 44 éves nőt a kanadai Saskatchewan tartományban, lakott vidékektől távol eső nyaralójuk közelében, az áldozat éppen telefonon beszélt az édesapjával.

Font milliókat gyűjtött az egészségügynek, film készül a százéves katonáról

Film készül Sir Tom Moore-ról, a brit hadsereg százéves veteránjáról, aki tavasszal csaknem 33 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem segítésére.

Hálapénz. Felfüggesztett börtönt kapott egy szülészorvos

Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy szülész-nőgyógyászt, aki öt páciensétől pénzt kért - és egyes esetekben kapott is - a társadalombiztosítás által finanszírozott beavatkozásokért.

Kispest. A csaló a bankba is elkísérte az idős asszonyt

Elfogott a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik mintegy ötmillió forint értékben ékszereket és pénzt csaltak ki idősektől úgy, hogy a sértettek rokonának adták ki magukat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Űrszemét veszélyeztette a Nemzetközi Űrállomást

Űrtörmelék miatt kellett módosítani a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályáját, a kényszerű manőver idejére a legénység űrkapszulába szállt - közölte az amerikai űrhivatal.

Gazdaság

Koronavírus – Nagy Márton: Hitelfelmondási tilalom is jöhet

 Jövő tavasszal érdemes arról dönteni, hogy szükség lesz-e 2021 második felében a koronavírus-járvány miatti hiteltörlesztési szünet fenntartására a célzott csoportokban - mondta Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó.

Brexit. Frankfurtba helyezi londoni vagyonát a JPMorgan

A Brexit miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát helyezi át Londonból Frankfurtba.

Izer Norbert: fehéredés nélkül nincs adócsökkentés

Az adócsökkentések forrását a magyar gazdaság fehéredése jelenti, amely a GDP 1,5-2,0 százalékát kitevő többletbevételt eredményezett - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára a Nézőpont Intézet online konferenciáján.

Nem küldött SZÉP-kártyákat az MKB – négymilliós bírság

Száz ügyfélnek nem, vagy a főkártya lejáratát követően késedelmesen küldte ki az új SZÉP-kártyát az MKB Bank, ezért a Magyar Nemzeti Bank négymillió forint bírságot szabott ki a pénzintézetre.

Londoni elemzők: az MNB érzékennyé vált a forintgyengülésre

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűleg a továbbiakban sem kerül napirendre a Magyar Nemzeti Bank alapkamatának csökkentése, mivel a jegybankot a gazdasági visszaesés ellenére érezhetően aggasztja a forintgyengülés és a magas infláció.

Kamatdöntés – MNB: az inflációs cél és a vásárlóérték őrzése a legfontosabb

Az inflációs cél teljesülését tekinti a legfontosabbnak a Magyar Nemzeti Bank, hogy fenntartsa az árstabilitást és javítsa a jövedelmek vásárlóértékét - mondta a jegybank alelnöke a kamatdöntő ülés után.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom