Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes
No menu items!

Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes

Az Amerikában egymástól elszigetelten tevékenykedő magyar vállalkozásoknak hozott létre közösségi üzleti csomópontot, egy fiatal magyar üzletasszony. Pazaurek Piros, a HungarianHub tulajdonosa,  magyar férje munkája kapcsán került a tengeren túlra. Azután is az amerikai magyar közösség fejlesztése maradt a célja, hogy férjével, mindketten megkapták az amerikai állampolgárságot.

Pazaurek Piros

Ahogy a nemzetközi légiközlekedésben a nagy nemzetközi gyűjtő-elosztó repülőterek, a HUB-ok jelentik a legfontosabb csomópontot, úgy vállalja a több, mint tíz éve Floridában élő Pazaurek Piros által alapított HungarianHub a közösségi háló lehetőségeit felhasználva az Amerikában élő, gyökereiket megtartó magyarok virtuális gyűjtőpontja, startoldala legyen, amelyen keresztül minden közösségi és gazdasági információ elérhetővé válik, amely a magyarság megtartása mellett az üzleti sikereket is segítheti.

Közösségi embernek természetes

– Mivel Magyarországon is közösségi ember voltam, Amerikában is azt éreztem természetesnek, hogy magyarságomat megtartva, mindezt a kisfiamnak is átadva, amennyire lehet a kint élő magyarok összetartásában is szerepet vállaljak. Szerencsés fordulatot jelentett, hogy miközben Ohioban, ahová először érkeztünk, kevésbé volt erős a magyar közösség, Floridában minden adott volt ahhoz, hogy a már meglévő és igen aktív magyar szervezetek, közösségek életének összehangolásában részt vegyek.

Virtuális közösségi tér

Indulásként tartalmas programokat ígérő rendezvényeket szervezett a helyi magyar közösségnek. Ehhez pedig támogatókat is keresett úgy, hogy a befolyt bevételeket a helyi magyar szervezetek támogatására fordította. Ennek kapcsán fogalmazódott meg az igény arra, hogy a kint élő első, vagy többedik generációs magyarok által működtetett vállalkozásoknak is érdemes lenne egy virtuális közösségi teret teremteni. Így indult a HungarianHub.

Közös kapocs

– Számomra nem csak az derült ki, hogy Floridában is szép számmal vannak olyan, magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások, amelyek komoly sikereket értek el, hanem az is, hogy ezek a cégek nemigen tudnak egymásról, és a magyar közösség tagjai közül sem sokan hallottak róluk. Ezért az, hogy szponzorként megjelennek az eseményeinken a jó érzés mellett számukra is előnyös, mert így a magyar közösség körében is ismertséget kapnak. Az sem mellékes, hogy az amerikai kultúrának nagyon fontos része a jótékonyság, az, hogy aki sikeres, azzal szemben elvárásként fogalmazódik meg, hogy pénzben, vagy önkéntes munkával vissza is adjon a közösségnek.

Magyar identitás

Pazaurek Piros tapasztalata azt mutatta, hogy azok, akiknek a gyermekük a magyar közösségben mozog, támogatóként is sokkal intenzívebben és aktívabbak, mint azok, akik nem érzik fontosnak, hogy utódaiknak átadják a magyar identitást, a magyar kultúrát. De őket is igyekezett elérni. Az is valós üzenet: ha a magyar cégek összetartanak, egymás termékeinek vásárlóivá válnak, partnerként – mondjuk alvállalkozóként – erősítik egymást, az hitelességet, és persze a marketing erőt is adnak. Egyben piacot teremtenek, ami pénzben kifejezhetetlen, megfizethetetlen.

HungarianHub

– Az külön jó hír, hogy tapasztalataim szerint a magyar gyökerek Amerikában olyan értéket, minőséget képviselnek, ami gyakran előnyt jelent az üzleti életben. Azt is folyamatosan figyelem, melyek azok a területek, ahol segítséget tudok adni a lehetőségek kiaknázásához. Ebben komoly segítséget jelent, hogy a HungarianHub a Bethlen Gábor Alap révén olyan pályázati forráshoz is hozzájutott, amelyből fejleszthetjük az amerikai magyaroknak szolgáltatásokat kínáló hálózatot.

Ezt segítette az első HUBA (Hungarian Business in America), az amerikai magyaroknak szóló üzleti reggeli, ahol indulásként a floridai magyar cégek vezetői ismerhették meg egymást, vagy éppen mélyíthették el a már meglévő kapcsolatot.

Floridában kamara nyílik

– Az, hogy a magyar közösségépítés iránt van az igény, jól mutatja, hogy a Daytona Beach-i hagyományos magyar rendezvényen a korábban megszokott 300 helyett idén több mint 1500-an vettek részt. Ami komoly csapatmunka eredménye, amiben a helyi magyar templom lelkészének Asztalos Emesének is elévülhetetlen érdemei vannak. Az üzleti közösség építés értelmét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy hamarosan az amerikai-magyar kereskedelmi kamara is megnyílik Floridában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik
Hirdetés

Friss

Menedzser kihívások. Varga Balázs a DIEGO ügyvezetője a vásárlások alakulásáról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól. Ezúttal  Varga Balázs a DIEGO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója válaszol.

Nagy-Britannia. Hatvanéves csúcsra nőtt az államadósság

Elsősorban a koronavírus-járvány súlyos hatásai miatt példátlan szintre emelkedett a brit közfinanszírozás nettó hiteligénye, és ez hat évtizede nem mért magasságba hajtotta a GDP-hez mért brit államadósság-rátát tavaly - jelentette a brit statisztikai hivatal.

Orbán: négymillió beoltott után további lazítás jön

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak. A jövő hét közepén meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Újabb céget vásárol fel az MVM

Az MVM Energetika Zrt. adásvételi szerződést írt alá az ÉMÁSZ Zrt.-vel az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról - közölte az energetikai társaság.

Hírek

Horrorkaravánok. Három hónap alatt 15 millió forint bírság

A közúti ellenőrzéseken kiszűrt, súlyos közlekedésbiztonsági kockázatot hordozó járműszerelvények üzemeltetőinek eddig összesen 15,5 millió forintjukba kerültek a jogsértések - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Teknősbéka talált fejen egy idős nőt Floridában

Egy szélvédőn becsapódó teknősbéka talált fejen szerdán egy idős nőt Floridában, ám szerencsére az asszony és a hüllő is túlélte a nem mindennapi találkozást.

Nemzeti Kibervédelmi Intézet – Riasztás: most zsaroló levelekkel próbálkoznak a bűnözők

Riasztást adott ki az interneten terjedő magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelek miatt a  Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI). A teendőkről is tájékoztattak.

Koronavírus – Reuters: az EU kész beperelni az AstraZenecát

Az Európai Bizottság jogi eljárást indít az AstraZeneca ellen, mivel a gyógyszercég nem teljesítette az unióval kötött szerződésekben vállalt kötelezettségeit a koronavírus elleni oltóanyag gyártására és kiszállítására - közölte a Reuters egy uniós tisztségviselőre hivatkozva, aki közvetlen kapcsolatban áll a vállalattal.

A felhőbe költöznek az államkincstári számlák

Május elsején éles teszttel indul, jövő januártól pedig teljes körűvé válik a Magyar Államkincstár új multidevizás számlavezető rendszere - közölte Bugár Csaba, a MÁK frissen kinevezett elnöke.

Randioldalon csalt ki százezreket férfiaktól – vádemelés

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy kecskeméti nő ellen, aki internetes társkereső oldalon hat férfitól összesen 1,7 millió forintot csalt ki.

Hambulancia. Adatbázis készül a mentőket támogató éttermekről

Az Országos Mentőszolgálat úgy döntött: országos online adatbázist készít a szolgálatban lévő mentőket támogató vendéglátóhelyekről, miután országszerte egyre többen fejezik ki támogatásukat a mentődolgozók felé - hangzott el az M1 Híradójában.

Üvegházhatású gázok. Az uniós tárgyalók 55 százalékos csökkentésről állapodtak meg

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodásra jutottak arról az éghajlatpolitikai célkitűzésről, amely szerint az unió 2030-ig legalább 55 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

Új tagállammal bővülhet az USA

A Biden-adminisztráció támogatja a Washington DC-t szövetségi állammá, és ezzel az Egyesült Államok 51. tagállamává nyilvánító törvényjavaslatot - derül ki a Forbes magazin híréből.

Szeged. Több év börtönt kaptak az édességmaffia tagjai

Külföldről behozott édesipari termékeket értékesítettek a forgalmi adó megfizetése nélkül egy bűnszervezet a tagjai, akiket három és tíz év közötti szabadságvesztéssel sújtott első fokon a Szegedi Törvényszék - közölte a bíróság szóvivője.

Terasznyitás – a Nébih ajánlásai

Élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

WHO: a magyar oltási kampány példaértékű

Elismerően nyilatkozott a magyar intézkedésekről Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója, aki üdvözölte a határozott lépéseket és a példaértékű oltási kampányt.

Gazdaság

Kapós a Zöld kötvény – jelentős túljegyzés

A 20 milliárd forintért meghirdetett mennyiségnél 10 milliárddal nagyobb összegben, összesen 30 milliárd forintért értékesített Zöld Magyar Államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) aukcióján.

Van bank, ahol az összes lakásfelújítási hitelt jóváhagyták – így állnak a banki folyósítások

A koronavírus sem tudja megállítani a felújítási lázat, köszönhetően a vissza nem térítendő állami támogatásnak és a kapcsolható, akár az előfinanszírozásához felvehető, támogatott lakásfelújítási jelzáloghitelnek. Banki beszámolók szerint jelentős az érdeklődés a kölcsönök iránt is. 

Fenntartható hitelezés? Megjelent az MNB Zöld ajánlása – banki reakciók

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld ajánlása, amelyet online rendezvényen mutatott be a pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős jegybanki alelnök. A konferencia...

A Real Madrid elnöke szerint a Szuperliga használ a kicsiknek is

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez szerint elsősorban a nagy klubok nehéz anyagi helyzete miatt volt szükség arra, hogy életre hívják az Európai Szuperligát (ESL), amelyben húsz csapat szerepel majd.

Kártyás fizetés. Minden egymillióból 174 forint kerülhetett csalókhoz

Tavaly mintegy 70 ezer bankkártyás és online visszaélés történt, és csaknem 1,3 milliárd forintot próbáltak ellopni a bankkártyacsalók. Az elsőre riasztónak tűnő számok ellenére Magyarország a bankkártya-használat terén a legbiztonságosabb európai országok közé tartozik - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Nem fizet osztalékot az OTP – Csányi újabb öt évig marad

Az OTP Bank bár nyereséggel zárta a múlt évet, a jegybanki iránymutatásnak megfelelően nem fizet osztalékot 2020-as gazdálkodása után - döntött a közgyűlési jogkörrel felruházott igazgatóság, amely meghosszabbította Csányi Sándor elnök-vezérigazgatói megbízatását.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom