Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes

Floridában amerikai-magyar kamara nyílik. Segíthet a virtuális üzleti mágnes

Az Amerikában egymástól elszigetelten tevékenykedő magyar vállalkozásoknak hozott létre közösségi üzleti csomópontot, egy fiatal magyar üzletasszony. Pazaurek Piros, a HungarianHub tulajdonosa,  magyar férje munkája kapcsán került a tengeren túlra. Azután is az amerikai magyar közösség fejlesztése maradt a célja, hogy férjével, mindketten megkapták az amerikai állampolgárságot.

Pazaurek Piros

Ahogy a nemzetközi légiközlekedésben a nagy nemzetközi gyűjtő-elosztó repülőterek, a HUB-ok jelentik a legfontosabb csomópontot, úgy vállalja a több, mint tíz éve Floridában élő Pazaurek Piros által alapított HungarianHub a közösségi háló lehetőségeit felhasználva az Amerikában élő, gyökereiket megtartó magyarok virtuális gyűjtőpontja, startoldala legyen, amelyen keresztül minden közösségi és gazdasági információ elérhetővé válik, amely a magyarság megtartása mellett az üzleti sikereket is segítheti.

Közösségi embernek természetes

– Mivel Magyarországon is közösségi ember voltam, Amerikában is azt éreztem természetesnek, hogy magyarságomat megtartva, mindezt a kisfiamnak is átadva, amennyire lehet a kint élő magyarok összetartásában is szerepet vállaljak. Szerencsés fordulatot jelentett, hogy miközben Ohioban, ahová először érkeztünk, kevésbé volt erős a magyar közösség, Floridában minden adott volt ahhoz, hogy a már meglévő és igen aktív magyar szervezetek, közösségek életének összehangolásában részt vegyek.

Virtuális közösségi tér

Indulásként tartalmas programokat ígérő rendezvényeket szervezett a helyi magyar közösségnek. Ehhez pedig támogatókat is keresett úgy, hogy a befolyt bevételeket a helyi magyar szervezetek támogatására fordította. Ennek kapcsán fogalmazódott meg az igény arra, hogy a kint élő első, vagy többedik generációs magyarok által működtetett vállalkozásoknak is érdemes lenne egy virtuális közösségi teret teremteni. Így indult a HungarianHub.

Közös kapocs

– Számomra nem csak az derült ki, hogy Floridában is szép számmal vannak olyan, magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások, amelyek komoly sikereket értek el, hanem az is, hogy ezek a cégek nemigen tudnak egymásról, és a magyar közösség tagjai közül sem sokan hallottak róluk. Ezért az, hogy szponzorként megjelennek az eseményeinken a jó érzés mellett számukra is előnyös, mert így a magyar közösség körében is ismertséget kapnak. Az sem mellékes, hogy az amerikai kultúrának nagyon fontos része a jótékonyság, az, hogy aki sikeres, azzal szemben elvárásként fogalmazódik meg, hogy pénzben, vagy önkéntes munkával vissza is adjon a közösségnek.

Magyar identitás

Pazaurek Piros tapasztalata azt mutatta, hogy azok, akiknek a gyermekük a magyar közösségben mozog, támogatóként is sokkal intenzívebben és aktívabbak, mint azok, akik nem érzik fontosnak, hogy utódaiknak átadják a magyar identitást, a magyar kultúrát. De őket is igyekezett elérni. Az is valós üzenet: ha a magyar cégek összetartanak, egymás termékeinek vásárlóivá válnak, partnerként – mondjuk alvállalkozóként – erősítik egymást, az hitelességet, és persze a marketing erőt is adnak. Egyben piacot teremtenek, ami pénzben kifejezhetetlen, megfizethetetlen.

HungarianHub

– Az külön jó hír, hogy tapasztalataim szerint a magyar gyökerek Amerikában olyan értéket, minőséget képviselnek, ami gyakran előnyt jelent az üzleti életben. Azt is folyamatosan figyelem, melyek azok a területek, ahol segítséget tudok adni a lehetőségek kiaknázásához. Ebben komoly segítséget jelent, hogy a HungarianHub a Bethlen Gábor Alap révén olyan pályázati forráshoz is hozzájutott, amelyből fejleszthetjük az amerikai magyaroknak szolgáltatásokat kínáló hálózatot.

Ezt segítette az első HUBA (Hungarian Business in America), az amerikai magyaroknak szóló üzleti reggeli, ahol indulásként a floridai magyar cégek vezetői ismerhették meg egymást, vagy éppen mélyíthették el a már meglévő kapcsolatot.

Floridában kamara nyílik

– Az, hogy a magyar közösségépítés iránt van az igény, jól mutatja, hogy a Daytona Beach-i hagyományos magyar rendezvényen a korábban megszokott 300 helyett idén több mint 1500-an vettek részt. Ami komoly csapatmunka eredménye, amiben a helyi magyar templom lelkészének Asztalos Emesének is elévülhetetlen érdemei vannak. Az üzleti közösség építés értelmét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy hamarosan az amerikai-magyar kereskedelmi kamara is megnyílik Floridában.

Friss

Ma új napi melegrekord született – a nyár itt marad

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Airbnb szigorú regulázását sürgeti a “nagyvárosi szövetség”

Bécs kezdeményezésére több európai nagyváros a digitális gazdaság átfogó, az Airbnb-t is megregulázó jogi szabályozását sürgeti, és a szabályok betartatását lehetővé tevő, egyértelmű, végrehajtható rendelkezéseket követeli. Erről állásfoglalást nyújtott be a "szövetség"a Régiók Európai Bizottságához - tájékoztatott az osztrák főváros külképviseleti irodája.

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután egy sor újabb vállalat rukkolt elő a vártnál jobb eredményekkel harmadik negyedéves beszámolójában, ami enyhítette az amerikai gazdasági növekedés lassulása és az elhúzódó amerikai-kínai kereskedelmi háború ártalmas következményei miatti aggodalmakat.

Szálló por – Nyíregyházán és Szegeden egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt

Hírek

Ma új napi melegrekord született – a nyár itt marad

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szálló por – Nyíregyházán és Szegeden egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt

Mexikó. Folytatódik a Köpcös fia utáni hajsza

Mexikó továbbra is eleget akar tenni a hírhedt drogkereskedő, Ovidio Guzmán elleni amerikai letartóztatási parancsnak, és ki fogja adni az Egyesült Államoknak - jelentette ki Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök.

Dőlnek a melegrekordok – marad az enyhe idő

A fővárosi és az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt keddre virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiszámolták, mennyit ér az Országház – nem eladó

Több mint 28 milliárd forint az Országház könyv szerinti értéke - közölte az Országgyűlés sajtóirodája, amely ugyanakkor leszögezte, hogy az épület nem eladó.

A gamer laptop viszi a piacot

Négy éve 120-150 ezer forintért, idén átlagosan 223 ezer forintos bruttó áron vásároltak laptopokat a vásárlók a Notebook.hu-nál - ami mintegy 23 ezer forinttal magasabb a hazai átlagnál. A tizedik generációs Intel® Core™ processzorok megjelenésével a szupervékony, nagy teljesítményű gépek keresletében is bővülésre számít a kereskedő.

Bordélyház Hegyeshalomban. Őrizetbevétel

Bordélyház fenntartása, vezetése és prostitúció elősegítése gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség három embert péntek éjjel Hegyeshalomban.

Exhumálják az egykori spanyol diktátort

A spanyol kormány október 24-ére rendelte el a néhai diktátor, Francisco Franco tábornok exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából. Családi panteonban temetik újra.

Nyolcezer éves igazgyöngyöt találtak Abu-Dzabinál

A világ legöregebb, csaknem nyolcezer éves igazgyöngyét találták meg az Egyesült Arab Emírségekben, a Maravah-szigeten. Az alig egy centiméter átmérőjű gyöngyre egy régészeti feltárás során bukkantak.

Rekord: közel húsz órát repült egy utasszállító

Az eddigi leghosszabb utasszállító útvonalat tette meg New Yorkból Sydneybe a Qantas légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépe.

Újra fúr a Marson az Insight robotvakondja

Hét hónapos kényszerszünete után újra fúrni kezdett a Marson az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Insight űrszondájának robotvakondja.

Sztrájk Katalóniában: áll a közlekedés és a Seat-gyár

Egynapos általános sztrájk kezdődött Katalóniában. Az akció résztvevői a katalán függetlenségi vezetőkre kiszabott börtönbüntetés ellen tiltakoznak.
Hirdetés

Gazdaság

Monetáris tanács – továbbra is marad az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott sem az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, sem a kamatfolyosón.

A lényeg az értékteremtés. Interjú a Gránit Bank elnök-vezérigazgatójával

A bizalom és a szakmai hitelesség nélkülözhetetlen a bankszektorban – állítja Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója AzÜzlet.hu-nak nyilatkozva, arra utalva ezzel, hogy a pénzintézet a gazdasági válság idején, a nulláról indulva, a digitális platformra úttörő módon építve vált középméretű bankká. Interjú.

Több a gazdag kínai, mint a gazdag amerikai

A világ legtehetősebb tíz százalékába tartozók közül a kínaiak száma először haladta meg az amerikaiakét - áll a Credit Suisse tanulmányában.

Christine Lagarde váltja Mario Draghit az EKB élén

Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére az európai uniós tagállamok vezetői.

Német bankok – egyszerűbb üzleti modell kell

Az új kihívások kezeléséhez a német bankoknak nem elég megszabadulniuk a túlsúlytól, szerkezetátalakításra is szükségük lesz - véli a német szövetségi pénzügyi felügyelet, a BaFin elnöke.

Új magyar bank: a Takarékbank Zrt. november 6-án kezdi meg a működését

Takarékbank Zrt. október 31-én jön létre tizenegy takarékszövetkezet és két bank - a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. - egyesülésével. A teljes körű, mindenre, a netbankolásra is kiterjedő nyitás november hatodikán lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom