Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Folytatódhat az emelkedés az elemző szerint
No menu items!

Folytatódhat az emelkedés az elemző szerint

Folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mivel a nemzetközi befektetői hangulat is pozitív.  A BUX szerdán 882,9 pontos, 1,43 százalékos emelkedéssel 62 804,52 ponton zárt.

Varga Zoltán kiemelte, hogy a szerdai kereskedésben újabb történelmi csúcsot állított be a részvényindex, amely elsősorban az OTP és a Magyar Telekom jó szereplésének volt betudható.

Hozzátette: az OTP árfolyamában 16 770 forintnál, majd 17 ezer forintnál adódhatnak a következő ellenállási szintek, míg a 16 000-16 100 forintos zóna már erős támaszt jelent. Szerdán az OTP-részvények ára 520 forinttal, 3,21 százalékkal 16 700 forintra erősödött, forgalmuk 14,0 milliárd forintot tett ki.-írta az MTI-nek küldött prognózisában az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

A Mol továbbra sem tudja áttörni a 2840 forintos ellenállást, ami teret nyithatna az emelkedés előtt, míg fontos támaszt a 200 napos mozgóátlag jelent 2808 forintnál. Szerdán a Mol árfolyama 18 forinttal, 0,64 százalékkal 2814 forintra csökkent, 3,0 milliárd forintos forgalomban.

A Richter árfolyamában továbbra is 9150 forintnál, majd 9420 forintnál húzódnak ellenállások, és 9 ezer forintnál támasz. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,22 százalékkal 9095 forintra esett szerdán, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el az előző nap végén.

Varga Zoltán megjegyezte, hogy a Magyar Telekom árfolyama is tovább száguldott, miután az Erste 668 forintról 910 forintra emelte a célárfolyamot, itt 730 forint közelében adódhat a következő potenciális akadály. A Magyar Telekom árfolyama szerdán 35 forinttal, 5,12 százalékkal 718 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forint volt.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Sikeres volt a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Mint írták, a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, ami újabb ipari forradalomnak is hívható.

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.