Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi enyhe pozitív zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalékkal, az S&P-500 index 0,03 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,10 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.

A DJIA a hó eleji árfolyamához képest csekély mínuszban kezdte ugyan a hónap utolsó kereskedési napját, az S&P index azonban több mint két százalékot, a Nasdaq Composite pedig közel hat százalékot halmozott fel a hónap folyamán. Az S&P és a Nasdaq indexek az elmúlt napokban rekordokat állítottak be. Mindhárom index a negyedév nyereséges zárása elé néz, így immár az ötödik nyereséges negyedévet tudhatják majd maguk mögött a szerdai kereskedés végeztével.

A DJIA az év eleje óta 12 százalékot, az S&P index 14 százalékot, a Nasdaq Composite pedig 13 százalékot gyűjtött a járványvédelmi korlátozásokból kilábaló gazdaság aktivitásának és teljesítményének a növekedésével párhuzamosan, és nem utolsó sorban a Fed laza monetáris politikájának köszönhetően.

Az olajár emelkedett szerdán. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a Brent ára 0,69 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 74,79 dolláron, a WTI ára pedig 0,84 százalékkal emelkedett 73,59 dollárra.

A Brent nyersolaj ára júniusban 8 százalékkal, a WTI ára 9 százalékkal emelkedett.

Mindkét olajtípusnak június lesz a hetedik egymást követően áremelkedéssel záró hónapja. Az év eleje óta a Brent ára 47 százalékkal, a WTI ára 55 százalékkal lett magasabb. Mindkét olajtípus ára 2018 októberi szintre tért vissza.

Az eurót 0,21 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1870 dolláron. Az euró az év eleje óta 2,5 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Az arany spot ára 0,26 százalékkal csökkent 1756,55 dollárra. Az arany ára közel tíz százalékkal áll az év eleji alatt. Az arany júniusban mintegy nyolc százalékot veszített értékéből, ami 2016 novembere óta a legnagyobb havi vesztesége. Az arany árát a Fed monetáris szigorítás megkezdése felé hajló álláspontja terhelte meg ebben a hónapban. A negyedévet azonban az arany így is mintegy három százalékos áremelkedéssel fejezheti be.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hát ez bejött: megnyitotta magyarországi áruházát a fast fashion ikon

A magyarországi üzletnyitás több mint 8 millió eurós beruházásból valósult meg és több mint 180 munkahelyet teremtett a régióban. Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

Így nem bukunk a kötelező üvegvisszaváltáson

Az üzletekben június 30-ig még mind a régi, nem visszaváltható, és már az új, visszaváltható palackok elérhetők lesznek.

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer

Az elvégzett stressztesztek alapján a hazai hitelintézeti szektor súlyos, nagyon kis valószínűséggel bekövetkező sokk esetén is teljesítené a likviditásra és a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályozói előírások.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...