Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Három fő részből áll majd a Planet Budapest 2023
No menu items!

Három fő részből áll majd a Planet Budapest 2023

fotó: planetbudapest.hu

Három fő része lesz az idei Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expó és élményprogramnak, amely szeptember 27-én kezdődik a Hungexpo területén  – közölte a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az esemény fővédnöke Áder János volt köztársasági elnök.

 Németh Zoltán elmondta, hogy a 2021-et követően másodszor megrendezendő expót, amelynek kísérőrendezvénye a Vértesben már péntek óta tart, a magyar kormány felkérésére rendezik meg. Az ötnapos rendezvény egyszerre célozza meg a magyar gazdaság hazai tulajdonban lévő, innovatív fenntarthatóság mellett valóban elkötelezett szereplőinek összekapcsolását, valamint egymás, illetve a fogyasztók számára történő megismertetését is.

A szeptember 27-től október 1-jéig tartó rendezvénysorozat egy Planet Expo nevű fenntarthatósági kiállításból, a fenntarthatóságról szóló, 6500 négyzetméteren zajló “Your Planet” (A te bolygód) interaktív közösségprogramból, valamint egy, a fiatalok számára a fenntarthatóságról szóló élményprogramból áll, amely a “Heroes of the Future” (A jövő hősei) nevet kapta.

Utóbbiról Németh Zoltán közölte, hogy ez előzetes regisztrációval igénybe vehető, fantasztikus, élményközpontú kalandjáték, amely látványvilágával, színészek közreműködésével vonja be az érdeklődő fiatalokat. Ez a magyar szakemberek által kifejlesztett program 75 percig tart 18 helyszínen, a legmodernebb audiovizuális technika segítségével – ismertette.

A hivatalos megnyitást megelőző mínusz egyedik és mínusz kettedik napra elsősorban az iskolás csoportok jelentkezését várják, míg azt követően a programok a nagyközönség számára is elérhetők lesznek – tette hozzá, kiemelve, hogy a korábbi, 2021-es eseményen részt vevők már most elkezdtek jelentkezni, ami jól jelzi az érdeklődést az idei programokra.

Németh Zoltán ismertetése szerint a programok célja annak bemutatása, “hogyan lehet megmenteni a Földet, hová vezethetnek a mindennapi problémák akkor, ha ma nem teszünk valamit”.

A kommunikációs igazgató a rendezvény legfontosabb részének a 140 standon megjelenő kiállítást nevezte, jelezve, hogy ezen az élelmiszergazdaság, az élelmiszer felhasználása idén központi témaként jelenik meg.

Valamennyi nap programja egy Áder János volt köztársasági elnök, az alapítvány kuratóriumi elnökének részvételével zajló beszélgetéssel kezdődik majd. Ezek közül a kommunikációs igazgató azokat az eszmecseréket emelte ki, amelyeket a korábbi államfő Nagy István agrárminiszterrel, Győrffy Balázs agrárkamarai elnökkel, Czepek Gábor energetikai minisztériumi közigazgatási államtitkárral és Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatóval folytat.

Németh Zoltán ismertetése szerint a Planet Budapest programjain a fenntarthatóság, a zöld finanszírozás, a megújuló energia és energiahatékonyság, a regeneratív mezőgazdaság, a körforgásos vízgazdálkodás, illetve a szennyvízkezelés, a fenntartható csomagolás és a fenntartható egyetemek platformja témaköreiben keresik a megoldásokat.

A programokról további információk a https://planetbudapest.hu/ oldalon érhetőek el – ismertette a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.