Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Hitelminősítés. A Scope megerősítette az Opus besorolását
No menu items!

Hitelminősítés. A Scope megerősítette az Opus besorolását

A Scope Ratings megtartotta a kibocsátott Opus kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB- besorolást, a társaságra pedig a BB stabil kibocsátói minősítést – közölte az Opus Global Nyrt.

A független, Európa tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítő indoklása szerint a csoport erőteljesen megnövekedett, amit a rendszeres bevételtermelő képességének fejlődése is alátámaszt.

A Scope Ratings felülvizsgálata szerint az Opus csoport költségfedezete továbbra is messze megfelel a minősítésekkel szemben támasztott követelményeknek.

A holding diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus-válság váltott ki. Kivételt jelent a turisztikai szegmensbe tartozó Hunguest Hotels, de a társaság szerint a szállodalánc tevékenységének belföldi koncentráltsága miatt okozhat még pozitív meglepetést az eredményei tekintetében.

A holdingot ért koronavírus okozta hatások nem tűnnek jelentőségteljesnek, mivel a másik három divízió (ipar és energetika, mezőgazdaság, vagyonkezelés) nem ciklikus, és a hosszú távú tendenciák irányítják – írta a Scope indoklásában.

Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója a bejelentésről szólva úgy fogalmazott: “rendkívül jelentős mérföldkő a tőzsdei társaság életében a stabil kibocsátói minősítés megőrzése, hiszen megerősít bennünket a stratégiai irányokban“.

Kiemelte, hogy a minősítő is úgy értékeli: a cég legtöbb leányvállalata jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a portfólió diverzifikáltságának köszönhetően kevésbé kitett, ezáltal válságállóbb.

Dzsubák Attila

Ez most különösen felértékelődik szerinte, amikor látható, hogy a pandémiás helyzet milyen károkat tud okozni a gazdaságban. “Azzal, hogy a leányvállalatok szintjén aktív működési ellenőrzést gyakorlunk, a Scope Ratings szerint is tükrözi konzervatív és hosszú távú, vásárlás és építés, befektetés-megközelítésű stratégiánkat, amelynek középpontjában a növekedés és az értékteremtés áll” – fejtette ki a vezérigazgató.

A vállalatcsoport konszolidált szinten 534,907 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 236,736 milliárd forint saját tőkével zárta az első negyedévet, míg a teljes átfogó eredménye 3,293 milliárd forint lett a BÉT honlapján korábban közzétett jelentése szerint.

A csoport különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel foglalkozik. Leányvállalatai között jelenleg szállodaipari vállalat, kandalló- és tűzhelygyár, mezőgazdasági és építőipari cég, illetve irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlapnján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától.

Ez lehet a terjeszkedő olcsó kínai webshopok ellenfele

A sokszor tolakodó, pszichésen megterhelő hirdetési stratégia révén legtöbbször olyan kacatok vásárlására vesznek rá, amire valójában nem is feltétlenül volt szükségünk.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.