Kezdőlap Cégvilág Hitelminősítés. A Scope megerősítette az Opus besorolását
No menu items!

Hitelminősítés. A Scope megerősítette az Opus besorolását

A Scope Ratings megtartotta a kibocsátott Opus kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB- besorolást, a társaságra pedig a BB stabil kibocsátói minősítést – közölte az Opus Global Nyrt.

A független, Európa tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítő indoklása szerint a csoport erőteljesen megnövekedett, amit a rendszeres bevételtermelő képességének fejlődése is alátámaszt.

A Scope Ratings felülvizsgálata szerint az Opus csoport költségfedezete továbbra is messze megfelel a minősítésekkel szemben támasztott követelményeknek.

A holding diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus-válság váltott ki. Kivételt jelent a turisztikai szegmensbe tartozó Hunguest Hotels, de a társaság szerint a szállodalánc tevékenységének belföldi koncentráltsága miatt okozhat még pozitív meglepetést az eredményei tekintetében.

A holdingot ért koronavírus okozta hatások nem tűnnek jelentőségteljesnek, mivel a másik három divízió (ipar és energetika, mezőgazdaság, vagyonkezelés) nem ciklikus, és a hosszú távú tendenciák irányítják – írta a Scope indoklásában.

Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója a bejelentésről szólva úgy fogalmazott: “rendkívül jelentős mérföldkő a tőzsdei társaság életében a stabil kibocsátói minősítés megőrzése, hiszen megerősít bennünket a stratégiai irányokban“.

Kiemelte, hogy a minősítő is úgy értékeli: a cég legtöbb leányvállalata jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a portfólió diverzifikáltságának köszönhetően kevésbé kitett, ezáltal válságállóbb.

Dzsubák Attila

Ez most különösen felértékelődik szerinte, amikor látható, hogy a pandémiás helyzet milyen károkat tud okozni a gazdaságban. “Azzal, hogy a leányvállalatok szintjén aktív működési ellenőrzést gyakorlunk, a Scope Ratings szerint is tükrözi konzervatív és hosszú távú, vásárlás és építés, befektetés-megközelítésű stratégiánkat, amelynek középpontjában a növekedés és az értékteremtés áll” – fejtette ki a vezérigazgató.

A vállalatcsoport konszolidált szinten 534,907 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 236,736 milliárd forint saját tőkével zárta az első negyedévet, míg a teljes átfogó eredménye 3,293 milliárd forint lett a BÉT honlapján korábban közzétett jelentése szerint.

A csoport különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel foglalkozik. Leányvállalatai között jelenleg szállodaipari vállalat, kandalló- és tűzhelygyár, mezőgazdasági és építőipari cég, illetve irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Itthon nyolc és fél évet kell dolgozni egy lakásért

Az átlagos bruttó fizetések alapján a leghosszabb időszakot, 15,2 évet a szerbeknek kell dolgozniuk ahhoz, hogy új, 70 négyzetméteres lakást vehessenek. Ehhez Magyarországon 8,4 évnyi bruttó átlagkereset kell - írta a Deloitte európai lakóingatlan-piaci tanulmányában.

Startup programot indít a kormány – tízmilliárdos keretösszeggel

A kormány a Széchenyi Alapok alapkezelőn keresztül 10 milliárd forintot fektet be a magyar startup cégek támogatásába; ez az eddig volt legnagyobb ilyen program az országban - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hírek

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Házassági vagyonjog – tévhitek. A szerződés tiszta helyzetet teremt

A házassági vagyonjogi szerződés tiszta helyzetet teremt, a házastársak biztonságát is szolgálja - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

Vatikán – 65 millió euró deficit. Nyilvános a vagyonnyilatkozat is

A Vatikán első alkalommal hozott nyilvánosságra információkat a birtokában álló ingatlanokról: a Szentszék eddigi legrészletesebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy több mint ötezer ingatlannal rendelkezik szerte a világon.

Világörökség. Kilenc új helyszín az UNESCO listáján

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Olaszország: Tűzvész tombol Szardínián

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnapra virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít.

Németországban újabb csúcs felé közelíthet az új fertőzöttek napi száma

Németországban két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma, hacsak nem olttatják be magukat többen

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Gazdaság

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.

Duplázott a lakossági megtakarítás

A járvány alatt jóval nagyobb megtakarítások halmozódtak fel a lakosságnál, mint a megelőző időszakban, az öngondoskodás célja nem változott számottevően, továbbra is a legnépszerűbb...

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom