Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Indexcsökkenéssel indult a kereskedés Amerikában
No menu items!

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés Amerikában

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,29 százalékos, az S&P-500 index 0,28 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,34 százalékos csökkenéssel nyitott.

A DJIA és S&P indexek rekordtartományban araszoltak felfelé az elmúlt héten a negyedéves eredmény beszámoló szezonban bemutatott várakozáson felüli vállalati mérlegeknek köszönhetően. A fogyasztói hangulat romlását mutató pénteken közzétett hangulatindex azonban hétfőre megfordította a folyamatot és negatív korrekcióra kényszerítette az árfolyamindexeket. A Michigan egyetem felmérésében a fogyasztói hangulatindex most augusztusban 2011 decembere óta a legalacsonyabb szintet érte el abszolút értékben, a csökkenés mértéke pedig a felmérés 50 éves történetében a legnagyobbnak bizonyult.

A DJIA és az S&P index így is 0,8 és 0,6 százalékos erősödéssel zárta a hetet, míg a Nasdaq Composite index 0,1 százalékkal csökkent. Pénteki záróértékén a DJIA index 16 százalékkal, az S&P index 19 százalékkal, a Nasdaq index 15 százalékkal áll az év eleji értéke felett.

Az olajár három százalékkal csökkent hétfőn a kereslet alakulásával szemben támadt aggodalmak miatt. A hétfővel együtt már a harmadik egymást követő napja tart az árcsökkenés az olajpiacon. A legfrissebb kínai makrogazdasági adatok ugyanis a gazdasági aktivitás lehűléséről árulkodtak. Tovább élezték a keresleti aggodalmakat az új variánsnak tulajdonítható fertőzésszám növekedéséről érkező adatok is.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 66,25 dolláron 2,87 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 2,49 százalékkal 68,83 dollárra csökkent.

A WTI ára 39 százalékkal, a Brent ára 36 százalékkal áll az év eleji értéke felett.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1783 dolláron, az arany spot ára 0,11 százalékkal emelkedett unciánként 1781,80 dollárra.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A hazai települések 11 százalékára terjed ki a natúrpark megjelölés

Az első helyet a Nógrád vármegyei Varsány nyerte el a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért.

A pénzügyi bűnözés elleni rugalmas kockázatértékelés kell

A kockázatértékelés nagyobb mértékű integrálása a kontrollkeretrendszerhez pedig azt teszi lehetővé, hogy a kockázatok változásakor felgyorsítsák az újraértékelés folyamatát.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Kína kaszálna az európai elektromos autó támogatásból, így lett parkoló a nagy kikötőkből

A kínai EV-k célzottan profitálnak az európai piaci trendekből, sősorban a több országban nyújtott állami támogatásokból, amelyek célja valójában az, hogy az európai országok a saját, vagy legalább az európai elektromos járművek választására ösztönözzék a vásárlókat.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...