Kezdőlap Tőzsde Indexcsökkenéssel indult a kereskedés Amerikában
No menu items!

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés Amerikában

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,29 százalékos, az S&P-500 index 0,28 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,34 százalékos csökkenéssel nyitott.

A DJIA és S&P indexek rekordtartományban araszoltak felfelé az elmúlt héten a negyedéves eredmény beszámoló szezonban bemutatott várakozáson felüli vállalati mérlegeknek köszönhetően. A fogyasztói hangulat romlását mutató pénteken közzétett hangulatindex azonban hétfőre megfordította a folyamatot és negatív korrekcióra kényszerítette az árfolyamindexeket. A Michigan egyetem felmérésében a fogyasztói hangulatindex most augusztusban 2011 decembere óta a legalacsonyabb szintet érte el abszolút értékben, a csökkenés mértéke pedig a felmérés 50 éves történetében a legnagyobbnak bizonyult.

A DJIA és az S&P index így is 0,8 és 0,6 százalékos erősödéssel zárta a hetet, míg a Nasdaq Composite index 0,1 százalékkal csökkent. Pénteki záróértékén a DJIA index 16 százalékkal, az S&P index 19 százalékkal, a Nasdaq index 15 százalékkal áll az év eleji értéke felett.

Az olajár három százalékkal csökkent hétfőn a kereslet alakulásával szemben támadt aggodalmak miatt. A hétfővel együtt már a harmadik egymást követő napja tart az árcsökkenés az olajpiacon. A legfrissebb kínai makrogazdasági adatok ugyanis a gazdasági aktivitás lehűléséről árulkodtak. Tovább élezték a keresleti aggodalmakat az új variánsnak tulajdonítható fertőzésszám növekedéséről érkező adatok is.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 66,25 dolláron 2,87 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 2,49 százalékkal 68,83 dollárra csökkent.

A WTI ára 39 százalékkal, a Brent ára 36 százalékkal áll az év eleji értéke felett.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1783 dolláron, az arany spot ára 0,11 százalékkal emelkedett unciánként 1781,80 dollárra.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Drágaság. Csak reklámokkal a márkaépítés aligha lehet sikeres

A Facebook októberi, váratlan leállása ugyan néhány órára kétségbeesésbe...

Rekordárat fizettek Michael Jordan 1984-es cipőjéért

Rekordáron, 1,47 millió dollárért kelt el az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten az egykori NBA-sztár Michael Jordannek terveztek - közölte a Sotheby's aukciós ház.

Koronavírus – Az EU újabb 600 millió eurót utalt Ukrajnának

Az Európai Bizottság újabb 600 millió eurós makroszintű pénzügyi támogatást (MFA) folyósított Ukrajnának a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelésére.

Amerika. Öt év után először csökkent a büdzsé hiánya

A szeptember végével záródott amerikai költségvetési évben a büdzsé hiánya a GDP 12,4 százalékára zsugorodott az egy évvel korábbi 15,2 százalékról.

Hírek

Rekordárat fizettek Michael Jordan 1984-es cipőjéért

Rekordáron, 1,47 millió dollárért kelt el az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten az egykori NBA-sztár Michael Jordannek terveztek - közölte a Sotheby's aukciós ház.

Influenza – Idén is ingyenes a védőoltás

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást, amely napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Nagy-Britanniában is csúcson a benzinárak

Akárcsak Magyarországon, Nagy-Britanniában is rekordot döntöttek a kiskereskedelmi benzinárak.

Éhínség fenyeget Afganisztánban

Afgánok milliói, köztük gyerekek fognak éhen halni, ha nem sikerül visszarántani Afganisztánt az összeomlás széléről - figyelmeztetett David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) igazgatója.

Fegyházbüntetés. Vízszerelőnek öltözve fosztottak ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát - társával együtt - több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából - közölte a fővárosi főügyész.

Szerdán 500 forint fölé drágul a benzin is

Szerdán a 95-ös benzin literje bruttó 5 forinttal drágul, és átlépi az 500 forintos lélekteni határt. A hét közepén a gázolaj átlagára nem változik.

Kötelező biztosítás. Százezer autós válthat novembertől

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint. A váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők.

Kartell a műtrágyapiacon – gigabírságot kapott a Nitrogénművek

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja éveken keresztül jogsértően törekedett a verseny és az import korlátozására - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amely összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a kartellezőkre.

Gazdaság

KSH: rekord közelébe nőtt a lakáshitel-állomány

A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Moratórium – MNB: sokan kényelmi okból nem törlesztettek

A moratóriumban lévő ügyfelek legnagyobb hányada képes lenne fizetni tovább a hitelét, ők más okokból, például kényelmi szempontból vették igénybe a lehetőséget - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Románia. Növelte piaci részesedését az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon. Ezzel jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki az OTP Bank Románia vezérigazgatója.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom