Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Itt az újabb árzuhanás a Teslánál
No menu items!

Itt az újabb árzuhanás a Teslánál

A Tesla bejelentette, hogy a Model Y, Model X és Model S járműveinek amerikai árát pénteken modellenként 2000 dollárral csökkentette, napokkal azután, hogy a világ legértékesebb autógyártójának első negyedévi kiszállításai elmaradtak a piaci várakozásoktól.

A Reuters tudósítása szerint Elon Musk elektromos jármű (EV) gyártója a Model Y alapváltozatának árát 42 990 dollárra csökkentette, míg a nagy hatótávú és a teljesítményváltozat ára 47 990, illetve 51 490 dollár lett – olvasható a cég honlapján.

A Model S alapváltozata most 72 990 dollárba, a másik változata pedig 87 990 dollárba kerül. A Model X alapváltozata most 77 990 dollárba kerül, a másik változata pedig 92 900 dollárba. Emellett a Tesla Észak-Amerika egy X bejegyzésben azt jelezte, hogy április 30. után minden piacon megszünteti az ajánlóprogram kedvezményeit. A referral program azt teszi lehetővé teszi, hogy a meglévő ügyfelek ajánlásai révén a vásárlók extra ösztönzőket kapjanak egy olyan stratégia részeként, amelyet a hagyományos autógyártók régóta használnak az eladások fellendítésére.

Ugyanakkor Musk elhalasztotta tervezett indiai útját, ahol Narendra Modi miniszterelnökkel találkozott volna, és bejelentette volna a dél-ázsiai piacra való belépési terveit – jelentette a Reuters, amely egy másik hírében egy belső feljegyzésre hivatkozva arról számolt be, hogy az EV-gyártó a globális munkaerő több mint 10%-át elbocsátja. Korábban a Reuters arról is beszámolt, hogy a Tesla lemondott egy régóta ígért, várhatóan 25 000 dollárba kerülő olcsó autó gyártásáról, amelyre a befektetők a tömegpiaci növekedés ösztönzésére számítottak.

A Tesla ebben a hónapban azt is jelezte, hogy az első negyedévben közel négy év óta először csökkentek a globális járműszállításai, mivel az árcsökkentések nem tudták megmozgatni a keresletet. A Tesla kedden számol be az első negyedéves eredményekről.

Kocsis Erika

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...