Page 19 - zold
P. 19

SIKERES ZÖLD MEGOLDÁSOK




















          Szöveg: Érsek M. Zoltán
          Duna-parti naplemente fenséges falatokkal

          Kompromisszummentes minőség Fadd-Domboriban



         A Szekszárd melletti Duna-Holtág apró ékszerdoboza a Donautica Hotel & Restaurant nem-
         csak azért különleges hely, mert a tradicionális, pihentető Duna-parti élményeket a leg-
         modernebb körülmények között garantálja a szállodába érkezőknek, hanem azért is, mert
         a Dél -Dunántúli régió kapujában fekvő étterme a csúcskategóriás gasztronómia mellé fe-
         ledhetetlen hangulatot is biztosít a természet lágy ölén.

                     iközben az érintetlen, ter-  gon, ahol a természet közepén   tetizálja a nemzetközi trendek által
                     mészetközeli Duna-part    ennyire elegáns környezetben fo-  inspirált konyhát a Dél-Dunántúli
             Megyedülálló világával ma         gyaszthatjuk el a kiválasztott fala-  régió tradicionális ízeivel, hogy
             már egyre kevesebb helyen talál-  tokat és hozzá a legjobb italokat.   közben a fenntarthatóságot is szem
             kozhat az utazó, a térség békés    A Donautica éttermébe érkező    előtt tartva kizárólag friss alap-
             Duna-holtága olyan egyedülálló    vendégek választási lehetősége   anyagokat használnak. Így kerülnek
             látványosság, ahol az ember rög-  adott: a trendi belső térben, a lát-  a vendégek asztalára azok, a kör-
             tön maga mögött hagyja a nagy-    ványkonyhában az ételüket készítő   nyékbeli termelők által közelről,
             város zakatolását. A nádkoszorúval   séfek munkájára is rálátva foglal-  frissen beszállított zöldségek, saj-
             szegélyezett mozdulatlan víz, a   nak helyet, vagy a rendkívül gon-  tok és húsok, amelyeket az á la
             tovasuhanó csónakok evezőinek     dosan kivitelezett Duna-parti te-  carte étlapról kiválasztva, helyben,
             hangja, a távoli harangszó bongása   raszon ülnek le a nagy fehér nap-  frissen elkészített ételekként szol-
             különösen a naplemente idején     ernyők alatt. Ahol a természetközeli   gálnak fel a pincérek.
             nyújt felejthetetlen érzést a Do-  érzést erősítve, a golfpálya minő-  És ahogy a Donauticában a nem-
             nautica étteremébe látogatónak    ségűre nyírt pázsit veszi körül az   zetközi mellett a tradicionális ételek
             és persze azoknak a szállóven-    asztaloknak helyt adó natúr fa-  is megtalálhatók a kínálatban, a
             dégeknek, akik napközben a Duna-  padlót. Az igazi attrakció pedig az   rendkívül széles borválaszték zász-
             parti vízi kalandokkal gazdagítják   a páratlan Duna-parti panoráma,   lóshajói is természetesen a szek-
             valódi, vagy képzeletbeli emlék-  ami már önmagában főúri körítést   szárdi régió nemes borai közül ke-
             könyvük lapjait.                  ad a fenséges ételekhez.         rülnek ki. Mellettük pedig a nem-
               A Dunautica étterme nemcsak      Az étterem külleme és a felszol-  zetközi borok prémium szelekció-
             azért különleges hely, mert a szál-  gálás profizmusa mellett ezt a ter-  jából választhatnak italt a vendégek.
             lodában megszokott kompromisz-    mészetességet erősíti az is, hogy   Akik a Donautica éttermében el-
             szummentes minőség a gaszt-       a Donautica konyhája sallangmen-  töltött idő minden percében úgy
             ronómiában is megmutatkozik, ha-  tesen hozza a legmagasabb gaszt-  érezhetik magukat, mintha egy jó-
             nem azért is, mert kevés olyan    ronómiai minőséget. Juhos Markó   módú barátjuknál ülnének ven-
             vízparti hely van még Magyarorszá-  executive séf és csapata úgy szin-  dégségben.



                                                                                                 ZÖLDFÓKUSZ   19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24