Page 19 - zold
P. 19
SIKERES ZÖLD MEGOLDÁSOK
Szöveg: Érsek M. Zoltán
Duna-parti naplemente fenséges falatokkal
Kompromisszummentes minőség Fadd-Domboriban
A Szekszárd melletti Duna-Holtág apró ékszerdoboza a Donautica Hotel & Restaurant nem-
csak azért különleges hely, mert a tradicionális, pihentető Duna-parti élményeket a leg-
modernebb körülmények között garantálja a szállodába érkezőknek, hanem azért is, mert
a Dél -Dunántúli régió kapujában fekvő étterme a csúcskategóriás gasztronómia mellé fe-
ledhetetlen hangulatot is biztosít a természet lágy ölén.
iközben az érintetlen, ter- gon, ahol a természet közepén tetizálja a nemzetközi trendek által
mészetközeli Duna-part ennyire elegáns környezetben fo- inspirált konyhát a Dél-Dunántúli
Megyedülálló világával ma gyaszthatjuk el a kiválasztott fala- régió tradicionális ízeivel, hogy
már egyre kevesebb helyen talál- tokat és hozzá a legjobb italokat. közben a fenntarthatóságot is szem
kozhat az utazó, a térség békés A Donautica éttermébe érkező előtt tartva kizárólag friss alap-
Duna-holtága olyan egyedülálló vendégek választási lehetősége anyagokat használnak. Így kerülnek
látványosság, ahol az ember rög- adott: a trendi belső térben, a lát- a vendégek asztalára azok, a kör-
tön maga mögött hagyja a nagy- ványkonyhában az ételüket készítő nyékbeli termelők által közelről,
város zakatolását. A nádkoszorúval séfek munkájára is rálátva foglal- frissen beszállított zöldségek, saj-
szegélyezett mozdulatlan víz, a nak helyet, vagy a rendkívül gon- tok és húsok, amelyeket az á la
tovasuhanó csónakok evezőinek dosan kivitelezett Duna-parti te- carte étlapról kiválasztva, helyben,
hangja, a távoli harangszó bongása raszon ülnek le a nagy fehér nap- frissen elkészített ételekként szol-
különösen a naplemente idején ernyők alatt. Ahol a természetközeli gálnak fel a pincérek.
nyújt felejthetetlen érzést a Do- érzést erősítve, a golfpálya minő- És ahogy a Donauticában a nem-
nautica étteremébe látogatónak ségűre nyírt pázsit veszi körül az zetközi mellett a tradicionális ételek
és persze azoknak a szállóven- asztaloknak helyt adó natúr fa- is megtalálhatók a kínálatban, a
dégeknek, akik napközben a Duna- padlót. Az igazi attrakció pedig az rendkívül széles borválaszték zász-
parti vízi kalandokkal gazdagítják a páratlan Duna-parti panoráma, lóshajói is természetesen a szek-
valódi, vagy képzeletbeli emlék- ami már önmagában főúri körítést szárdi régió nemes borai közül ke-
könyvük lapjait. ad a fenséges ételekhez. rülnek ki. Mellettük pedig a nem-
A Dunautica étterme nemcsak Az étterem külleme és a felszol- zetközi borok prémium szelekció-
azért különleges hely, mert a szál- gálás profizmusa mellett ezt a ter- jából választhatnak italt a vendégek.
lodában megszokott kompromisz- mészetességet erősíti az is, hogy Akik a Donautica éttermében el-
szummentes minőség a gaszt- a Donautica konyhája sallangmen- töltött idő minden percében úgy
ronómiában is megmutatkozik, ha- tesen hozza a legmagasabb gaszt- érezhetik magukat, mintha egy jó-
nem azért is, mert kevés olyan ronómiai minőséget. Juhos Markó módú barátjuknál ülnének ven-
vízparti hely van még Magyarorszá- executive séf és csapata úgy szin- dégségben.
ZÖLDFÓKUSZ 19