Hirdetés
Kezdőlap Hírek Londonban és Párizsban is folytatódik a reptéri káosz
No menu items!

Londonban és Párizsban is folytatódik a reptéri káosz

A kép illusztráció. Forrás: Bigstock

A londoni Heathrow-n és a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren is újabb járattörlések várhatók, mivel az üzemeltetők arra számítanak, hogy az utazási káosz a nyár további részére is áthúzódik.

A Heathrow üzemeltetői csütörtök reggel arra kérték a légitársaságokat, hogy 30 járatot töröljenek a menetrendjükből, mivel attól tartanak, hogy az utasok száma a csúcsidőszakban meghaladja azt a szintet, amelyet biztonságosan kezelni tudnak.

A francia polgári légiközlekedési hatóság a tűzoltók sztrájkja miatt csütörtökön 17 százalékos járatritkítást rendelt el a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren. A munkabeszüntetés miatt helyi idő szerint reggel 7 órától délután 2 óráig a légikikötő négy kifutópályája közül kettőt le kellett zárni. A sztrájk a hétvégén is folytatódhat, és átterjedhet a másik párizsi csomópontra, az Orlyra is, mivel a dolgozók több kategóriája is munkabeszüntetést tervez.

A csütörtöki fennakadások miatt az Air France-KLM franciaországi részlege 62 járatot törölt, miközben az összes hosszú távú, valamint a rövid és középtávú járatok 90 százalékát fenntartotta – közölte egy szóvivő.

Bár az érintett járatok csak kis részét teszik ki a két repülőtérről induló összes járatnak, az utolsó pillanatban történt járattörlések tovább növelik az európai utazások körüli káoszt, mivel a létszámhiány felborítja a menetrendeket, és a sztrájkok egyre nagyobb teret nyernek.

A Heathrow, amely a koronavírus-járvány előtt Európa legforgalmasabb repülőtere volt, a légitársaságokkal együttműködve átfoglaltatja az utasokat a csúcsidőn kívüli járatokra, hogy minél többen tudjanak még repülni – áll a repülőtér szerdai közleményében.

A heathrow-i járatok törlése azután jött, hogy a British Airways, a repülőtér legnagyobb légitársasága 10 százalékkalkal csökkentette a nyári kapacitást, hogy enyhítse a működésre nehezedő nyomást.

Keményen dolgozunk azon, hogy mindenkinek zökkenőmentes legyen az utazása a Heathrow-n ezen a nyáron. A legfontosabb, hogy biztosítsuk, hogy a repülőtéren minden szolgáltatónak elegendő erőforrás álljon rendelkezésére a kereslet kielégítésére” – közölte a légiközlekedési központ.

A párizsi Charles de Gaulle-on, az ország legnagyobb nemzetközi repülőterén a felfordulás pénteken tovább fokozódhat, mivel a dolgozók szélesebb rétegét képviselő szakszervezetek is sztrájkot terveznek.

Az üzemeltető Aeroports de Paris és a munkavállalók képviselői közötti tárgyalásokon a hét elején nem sikerült bérmegállapodást elérni, mivel a személyzet jobb fizetést és jobb munkakörülményeket követel. (Bloomberg)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

Transznyefty: a szankciók miatt Oroszországból Magyarország felé is leállt az olaj

Az Ukrajnán keresztül Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz nyersolaj áramlása a múlt héten leállt, miután a szankciók megakadályozták a tranzitdíj megfizetését - közölte a Transznyefty orosz csővezeték-üzemeltető.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az üzemanyagkáosz miatt megugrott a villanyautók iránti kereslet

Több mint 20 százalékkal nőtt a kereslet a villanyautókra egy hét alatt - közölte a Használtautó.hu portál.

Hírek

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az oroszok is el akarják kerülni a zaporizzsjai atomkatasztrófát

Oroszország bejelentette, hogy kész nemzetközi megfigyelőket fogadni az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőműben, amelynek biztonsága kétséges, miután a múlt héten támadás érte.

Titokzatos űreszközt lőtt fel Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta nemrég ismeretlen céllal pályára állított egy titkos űreszközt - írta a Futura francia hírportál.  

Gyengült a forint kedd reggelre

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,2 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.

Viharok és villámárvizek Amerikában – már több száz járatot töröltek

Az Egyesült Államokban hétfőn is több száz légijáratot töröltek, és számos útvonalon jelentősek a késések elsősorban az ország keleti és középső részét sújtó viharok miatt.

Megvan a világ TOP 10 városának listája. Budapest a legrosszabbak között sem szerepel

Az Economist Intelligence Unit (EIU) közzétette a Global Liveability Index rangsorát, amely a világ 10 legjobb és 10 legrosszabb helyét mutatja be 2022-ben. Az index 172 várost értékelt öt kategóriában: kultúra, egészségügy, oktatás, infrastruktúra és szórakozás.

Kína nem áll le a hadgyakorlatokkal. A tajvani képviselet vezetője válaszolt AzÜzletnek

A kínai hadsereg hétfőn újabb hadgyakorlatokat jelentett be a Tajvan körüli tengereken és légtérben, tiltakozásul Nancy Pelosi amerikai házelnök múlt heti tajpeji látogatása ellen.

Gazdaság

Az MNB zöld átállást vár el a bankoktól – határidőre

A jegybank megújította zöld ajánlását, amelyben elvárják, hogy a hazai hitelintézetek 2025-ig álljanak át a zöld működésre.

Újra összeért az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: a rezsicsökkentés módosítása tovább emeli az inflációt

A 100 bázispontos kamatemeléssel a monetáris politika célja továbbra is az, hogy fellépjen a másodkörös inflációs hatások elkerülése érdekében, illetve elősegítse az inflációs cél elérését - jelentette ki Virág Barnabás, a jegybank alelnöke.

Újabb 1 százalékponttal emelte az alapkamatot az MNB

Keddi ülésén 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom