Hirdetés
Kezdőlap Hírek Londonban és Párizsban is folytatódik a reptéri káosz
No menu items!

Londonban és Párizsban is folytatódik a reptéri káosz

A kép illusztráció. Forrás: Bigstock

A londoni Heathrow-n és a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren is újabb járattörlések várhatók, mivel az üzemeltetők arra számítanak, hogy az utazási káosz a nyár további részére is áthúzódik.

A Heathrow üzemeltetői csütörtök reggel arra kérték a légitársaságokat, hogy 30 járatot töröljenek a menetrendjükből, mivel attól tartanak, hogy az utasok száma a csúcsidőszakban meghaladja azt a szintet, amelyet biztonságosan kezelni tudnak.

A francia polgári légiközlekedési hatóság a tűzoltók sztrájkja miatt csütörtökön 17 százalékos járatritkítást rendelt el a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren. A munkabeszüntetés miatt helyi idő szerint reggel 7 órától délután 2 óráig a légikikötő négy kifutópályája közül kettőt le kellett zárni. A sztrájk a hétvégén is folytatódhat, és átterjedhet a másik párizsi csomópontra, az Orlyra is, mivel a dolgozók több kategóriája is munkabeszüntetést tervez.

A csütörtöki fennakadások miatt az Air France-KLM franciaországi részlege 62 járatot törölt, miközben az összes hosszú távú, valamint a rövid és középtávú járatok 90 százalékát fenntartotta – közölte egy szóvivő.

Bár az érintett járatok csak kis részét teszik ki a két repülőtérről induló összes járatnak, az utolsó pillanatban történt járattörlések tovább növelik az európai utazások körüli káoszt, mivel a létszámhiány felborítja a menetrendeket, és a sztrájkok egyre nagyobb teret nyernek.

A Heathrow, amely a koronavírus-járvány előtt Európa legforgalmasabb repülőtere volt, a légitársaságokkal együttműködve átfoglaltatja az utasokat a csúcsidőn kívüli járatokra, hogy minél többen tudjanak még repülni – áll a repülőtér szerdai közleményében.

A heathrow-i járatok törlése azután jött, hogy a British Airways, a repülőtér legnagyobb légitársasága 10 százalékkalkal csökkentette a nyári kapacitást, hogy enyhítse a működésre nehezedő nyomást.

Keményen dolgozunk azon, hogy mindenkinek zökkenőmentes legyen az utazása a Heathrow-n ezen a nyáron. A legfontosabb, hogy biztosítsuk, hogy a repülőtéren minden szolgáltatónak elegendő erőforrás álljon rendelkezésére a kereslet kielégítésére” – közölte a légiközlekedési központ.

A párizsi Charles de Gaulle-on, az ország legnagyobb nemzetközi repülőterén a felfordulás pénteken tovább fokozódhat, mivel a dolgozók szélesebb rétegét képviselő szakszervezetek is sztrájkot terveznek.

Az üzemeltető Aeroports de Paris és a munkavállalók képviselői közötti tárgyalásokon a hét elején nem sikerült bérmegállapodást elérni, mivel a személyzet jobb fizetést és jobb munkakörülményeket követel. (Bloomberg)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Erősödik az ingatlanpiac

Az év vége felé erősödik az ingatlanpiac Magyarországon, a Duna House által becsült 8800 tranzakcióval a november az egyik legaktívabb hónap volt idén.

Első ultragyors elektromos töltők Budán és Szegeden

Az OMV új elektromos töltőt telepített a fővárosi Szilágyi Erzsébet fasori és a szegedi Dorozsmai úti töltőállomásán, a készülékek 250 kilowatt (kW) összteljesítményű ultragyors töltők, amelyeken két töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére.

Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára

A Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv részeként a 2023-2027 közötti időszakban is kiemelten támogatja a kormány a helyi termelők piacra jutásának elősegítését, a helyi alapanyagok felhasználását és így a helyi gazdaság fejlesztését.

Kis emelkedéssel zárt a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 132,56 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 58 010,99 ponton zárt pénteken.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.