Kezdőlap Építőipar Mapei képzési központ - nem csak építőmestereknek
No menu items!

Mapei képzési központ – nem csak építőmestereknek

Magyarországi képzési központot hoz létre a Mapei, amely a magyar piac elvárásaihoz igazodó termékfejlesztéssel is erősíti piaci pozícióját – fejtette ki Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

– 2021-re 11-12 százalékos forgalombővülést terveztünk, de azt gondolom óvatosan számoltunk és ennél nagyobb lesz a növekedésünk. Egyrészt azért, mert a kormány intézkedései – az 5 százalékos új lakás Áfa visszatérése és a három milliós felújítási kedvezmény -, ösztönzőleg hatnak a piacra, másrészt azért, mert a cég működése is a növekedésre van optimalizálva. Mindig arra koncentrálunk, mit tudunk még hozzátenni annak érdekében, hogy az építkezők, az építtetők, a kivitelezők, a tervezők, minél kevesebb utánajárással, minél jobban tudjanak teljesíteni – elemez az ügyvezető.

– Igaz, vannak, akik nem szeretnék kivárni, amíg szakembert találnak, de mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy ha egy mód van rá ezt az utat válassza. A mesterembereket nem véletlenül hívjuk mestereknek: a hosszú évek alatt megszerzett tudást, tapasztalatot nem tudja pótolni a lelkesedés. Már csak azért sem, mert a Mapei filozófiája szerint a cégünkkel partneri kapcsolatban álló mesterek számára – interjúnk idején éppen a vízszigeteléssel kapcsolatban -, folyamatos képzést tartunk az új termékek megismerésére és szakmai fogások elsajátítására.

Az online térben is zajlanak képzések

A Covid járvány természetesen ezen a téren is lépéskényszert hozott: miközben a vállalat szakemberei gyakran az építkezések helyszínén mutatják be a legújabb szakmai tudnivalókat, ahol az érdeklődők maguk is kipróbálhatják a megoldásokat, az online térben is zajlanak képzések. Ott a demonstráló szakember tevékenységét a weben keresztül figyelhetik az érdeklődők. Akik, ha vállalkozóként gyakorolják tevékenységüket, a szűken vett szakma mellett a cégfejlesztés, a cégszervezés, az értékesítés legújabb módszereit is megismerhetik, miközben motivációs és kommunikációs tréningen is részt vehetnek.

– Amikor az értékesítési tréningről beszélünk, nálunk ez nem csak azt jelenti, miként lehet a legeredményesebben eladni a Mapei termékeit. Azzal is segítjük kereskedelmi partnereinket, hogy a célcsoport szegmentálását is elősegítve, a legújabb általános piaci trendekkel, technikákkal is megismertetjük őket. Emellett folyamatosan szondázzuk a piacot, hogy milyen új termékekre, szolgáltatásokra lehet szükség még. Ehhez kapcsolódóan az én elképzelésem elsősorban az, hogy egy modern képzési központot hozunk létre, amellyel a saját munkatársaink mellett, a velünk kapcsolatban álló szakembereket tudjuk elméleti és gyakorlati képzésben részesíteni.

Markovich Béla szerint az építőipar újbóli felfutása kapcsán bizonyos szakmákban biztosan ismét szakemberhiányra kell számítani. Már csak azért is, mert a járványhelyzetben otthonmaradók közül sokan már tavaly hozzáláttak otthonuk szépítéséhez, az állami támogatás miatt most megnövekvő számú felújítások pedig a biztos pénz ígéretével még több mesterember kapacitását kötik le hosszabb távon. Építőanyag hiánnyal azonban a felfutás ellenére sem kell számolni, a Mapei pedig a cégvezető szerint már évek óta inkább előbbre megy a növekedéssel, minthogy utólag kövesse a piaci igényeket.

Ehhez kötődően az olasz anyavállalat szakembereivel a legújabb termékek fejlesztésén is folyamatosan dolgoznak, miközben idén olyan burkolóanyagok is megjelennek a magyar piacon, amelyek valamelyik nemzetközileg sikeres termék magyarországi igények szerinti továbbfejlesztéseként született meg.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Helyreállítási alap. Az EU elfogadta újabb négy tagállam tervét

Az uniós tagállamok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) elfogadta négy tagállam, Horvátország, Szlovénia, Litvánia és Ciprus nemzeti helyreállítási tervét, amelyek fő célja a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni talpra állás finanszírozása. A testület elsőként 12 tagállam helyreállítási tervének adott zöld jelzést július közepén.

Matolcsy: több digitális, kevesebb építési beruházásra lenne szükség

Az állam vasba és betonba, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - bírálja a beruházások szerkezetét és ebből a szempontból érvel a magas költségvetési deficit ellen e heti írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Hírek

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Házassági vagyonjog – tévhitek. A szerződés tiszta helyzetet teremt

A házassági vagyonjogi szerződés tiszta helyzetet teremt, a házastársak biztonságát is szolgálja - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

Vatikán – 65 millió euró deficit. Nyilvános a vagyonnyilatkozat is

A Vatikán első alkalommal hozott nyilvánosságra információkat a birtokában álló ingatlanokról: a Szentszék eddigi legrészletesebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy több mint ötezer ingatlannal rendelkezik szerte a világon.

Világörökség. Kilenc új helyszín az UNESCO listáján

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Olaszország: Tűzvész tombol Szardínián

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnapra virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít.

Németországban újabb csúcs felé közelíthet az új fertőzöttek napi száma

Németországban két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma, hacsak nem olttatják be magukat többen

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Gazdaság

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.

Duplázott a lakossági megtakarítás

A járvány alatt jóval nagyobb megtakarítások halmozódtak fel a lakosságnál, mint a megelőző időszakban, az öngondoskodás célja nem változott számottevően, továbbra is a legnépszerűbb...

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom