Hirdetés
Kezdőlap Építőipar Mapei képzési központ - nem csak építőmestereknek
No menu items!

Mapei képzési központ – nem csak építőmestereknek

Magyarországi képzési központot hoz létre a Mapei, amely a magyar piac elvárásaihoz igazodó termékfejlesztéssel is erősíti piaci pozícióját – fejtette ki Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

– 2021-re 11-12 százalékos forgalombővülést terveztünk, de azt gondolom óvatosan számoltunk és ennél nagyobb lesz a növekedésünk. Egyrészt azért, mert a kormány intézkedései – az 5 százalékos új lakás Áfa visszatérése és a három milliós felújítási kedvezmény -, ösztönzőleg hatnak a piacra, másrészt azért, mert a cég működése is a növekedésre van optimalizálva. Mindig arra koncentrálunk, mit tudunk még hozzátenni annak érdekében, hogy az építkezők, az építtetők, a kivitelezők, a tervezők, minél kevesebb utánajárással, minél jobban tudjanak teljesíteni – elemez az ügyvezető.

– Igaz, vannak, akik nem szeretnék kivárni, amíg szakembert találnak, de mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy ha egy mód van rá ezt az utat válassza. A mesterembereket nem véletlenül hívjuk mestereknek: a hosszú évek alatt megszerzett tudást, tapasztalatot nem tudja pótolni a lelkesedés. Már csak azért sem, mert a Mapei filozófiája szerint a cégünkkel partneri kapcsolatban álló mesterek számára – interjúnk idején éppen a vízszigeteléssel kapcsolatban -, folyamatos képzést tartunk az új termékek megismerésére és szakmai fogások elsajátítására.

Az online térben is zajlanak képzések

A Covid járvány természetesen ezen a téren is lépéskényszert hozott: miközben a vállalat szakemberei gyakran az építkezések helyszínén mutatják be a legújabb szakmai tudnivalókat, ahol az érdeklődők maguk is kipróbálhatják a megoldásokat, az online térben is zajlanak képzések. Ott a demonstráló szakember tevékenységét a weben keresztül figyelhetik az érdeklődők. Akik, ha vállalkozóként gyakorolják tevékenységüket, a szűken vett szakma mellett a cégfejlesztés, a cégszervezés, az értékesítés legújabb módszereit is megismerhetik, miközben motivációs és kommunikációs tréningen is részt vehetnek.

– Amikor az értékesítési tréningről beszélünk, nálunk ez nem csak azt jelenti, miként lehet a legeredményesebben eladni a Mapei termékeit. Azzal is segítjük kereskedelmi partnereinket, hogy a célcsoport szegmentálását is elősegítve, a legújabb általános piaci trendekkel, technikákkal is megismertetjük őket. Emellett folyamatosan szondázzuk a piacot, hogy milyen új termékekre, szolgáltatásokra lehet szükség még. Ehhez kapcsolódóan az én elképzelésem elsősorban az, hogy egy modern képzési központot hozunk létre, amellyel a saját munkatársaink mellett, a velünk kapcsolatban álló szakembereket tudjuk elméleti és gyakorlati képzésben részesíteni.

Markovich Béla szerint az építőipar újbóli felfutása kapcsán bizonyos szakmákban biztosan ismét szakemberhiányra kell számítani. Már csak azért is, mert a járványhelyzetben otthonmaradók közül sokan már tavaly hozzáláttak otthonuk szépítéséhez, az állami támogatás miatt most megnövekvő számú felújítások pedig a biztos pénz ígéretével még több mesterember kapacitását kötik le hosszabb távon. Építőanyag hiánnyal azonban a felfutás ellenére sem kell számolni, a Mapei pedig a cégvezető szerint már évek óta inkább előbbre megy a növekedéssel, minthogy utólag kövesse a piaci igényeket.

Ehhez kötődően az olasz anyavállalat szakembereivel a legújabb termékek fejlesztésén is folyamatosan dolgoznak, miközben idén olyan burkolóanyagok is megjelennek a magyar piacon, amelyek valamelyik nemzetközileg sikeres termék magyarországi igények szerinti továbbfejlesztéseként született meg.

 

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Hungarikum Bizottság döntésével 92-re emelkedett a Hungarikum Gyűjteményében található elemek száma, a Magyar Értéktárban pedig 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartunk számon.

Történelmi győzelem az Európai Unió természetvédelme számára

A törvény elfogadása azért is időszerű eredmény, mert az ENSZ biológiai sokféleséggel foglalkozó konferenciáján (CBD COP16) még ebben az évben be lehet mutatni, hogy Európa hajlandó az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség válságának kezelésében élen járni, vállalva globális kötelezettségvállalásait.

Ijesztő mértékben nő a banki csalások összege, a cégeket is csúnyán rászedik

Gyakran előfordul az is, hogy banki ügyintézőnek adják ki magukat a csalók, és arra kérik az ügyfelet, telepítsen vírusirtót a gépére, mert csalás áldozata lett.

Útimorzsák Azerbajdzsánból: szárnyal a „kék arany”

Az Oroszországgal és Iránnal szemben bevezetett nyugati gazdasági szankciók...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.