Hirdetés
Kezdőlap Építőipar Mapei képzési központ - nem csak építőmestereknek
No menu items!

Mapei képzési központ – nem csak építőmestereknek

Magyarországi képzési központot hoz létre a Mapei, amely a magyar piac elvárásaihoz igazodó termékfejlesztéssel is erősíti piaci pozícióját – fejtette ki Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

– 2021-re 11-12 százalékos forgalombővülést terveztünk, de azt gondolom óvatosan számoltunk és ennél nagyobb lesz a növekedésünk. Egyrészt azért, mert a kormány intézkedései – az 5 százalékos új lakás Áfa visszatérése és a három milliós felújítási kedvezmény -, ösztönzőleg hatnak a piacra, másrészt azért, mert a cég működése is a növekedésre van optimalizálva. Mindig arra koncentrálunk, mit tudunk még hozzátenni annak érdekében, hogy az építkezők, az építtetők, a kivitelezők, a tervezők, minél kevesebb utánajárással, minél jobban tudjanak teljesíteni – elemez az ügyvezető.

– Igaz, vannak, akik nem szeretnék kivárni, amíg szakembert találnak, de mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy ha egy mód van rá ezt az utat válassza. A mesterembereket nem véletlenül hívjuk mestereknek: a hosszú évek alatt megszerzett tudást, tapasztalatot nem tudja pótolni a lelkesedés. Már csak azért sem, mert a Mapei filozófiája szerint a cégünkkel partneri kapcsolatban álló mesterek számára – interjúnk idején éppen a vízszigeteléssel kapcsolatban -, folyamatos képzést tartunk az új termékek megismerésére és szakmai fogások elsajátítására.

Az online térben is zajlanak képzések

A Covid járvány természetesen ezen a téren is lépéskényszert hozott: miközben a vállalat szakemberei gyakran az építkezések helyszínén mutatják be a legújabb szakmai tudnivalókat, ahol az érdeklődők maguk is kipróbálhatják a megoldásokat, az online térben is zajlanak képzések. Ott a demonstráló szakember tevékenységét a weben keresztül figyelhetik az érdeklődők. Akik, ha vállalkozóként gyakorolják tevékenységüket, a szűken vett szakma mellett a cégfejlesztés, a cégszervezés, az értékesítés legújabb módszereit is megismerhetik, miközben motivációs és kommunikációs tréningen is részt vehetnek.

– Amikor az értékesítési tréningről beszélünk, nálunk ez nem csak azt jelenti, miként lehet a legeredményesebben eladni a Mapei termékeit. Azzal is segítjük kereskedelmi partnereinket, hogy a célcsoport szegmentálását is elősegítve, a legújabb általános piaci trendekkel, technikákkal is megismertetjük őket. Emellett folyamatosan szondázzuk a piacot, hogy milyen új termékekre, szolgáltatásokra lehet szükség még. Ehhez kapcsolódóan az én elképzelésem elsősorban az, hogy egy modern képzési központot hozunk létre, amellyel a saját munkatársaink mellett, a velünk kapcsolatban álló szakembereket tudjuk elméleti és gyakorlati képzésben részesíteni.

Markovich Béla szerint az építőipar újbóli felfutása kapcsán bizonyos szakmákban biztosan ismét szakemberhiányra kell számítani. Már csak azért is, mert a járványhelyzetben otthonmaradók közül sokan már tavaly hozzáláttak otthonuk szépítéséhez, az állami támogatás miatt most megnövekvő számú felújítások pedig a biztos pénz ígéretével még több mesterember kapacitását kötik le hosszabb távon. Építőanyag hiánnyal azonban a felfutás ellenére sem kell számolni, a Mapei pedig a cégvezető szerint már évek óta inkább előbbre megy a növekedéssel, minthogy utólag kövesse a piaci igényeket.

Ehhez kötődően az olasz anyavállalat szakembereivel a legújabb termékek fejlesztésén is folyamatosan dolgoznak, miközben idén olyan burkolóanyagok is megjelennek a magyar piacon, amelyek valamelyik nemzetközileg sikeres termék magyarországi igények szerinti továbbfejlesztéseként született meg.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Csökkenéssel nyitott New York

Csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók szerdán. A vártnál gyengébb foglalkoztatottsági adatok letörték a befektetők lelkesedését, miszerint a felgyorsított oltási program gyors és erőteljes gazdasági fellendülést eredményez.  

Felmérés: a magyarok a legelhízottabbak Európában

Magyarországon a felnőtt lakosság 30 százaléka elhízott, a túlsúlyosak aránya pedig ennél is több, ezzel Magyarország rendelkezik a legrosszabb mutatókkal Európában - derült ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság és a Novo Nordisk kérésére készült reprezentatív kutatásból.

Megkapta a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza

Megszerezte a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza, így a bérlők megkezdhetik új üzleteik kialakítását Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában - közölte a Futureal-csoport, a pláza fejlesztője.

Szamosi fémszennyezés. Megbüntették a felelős román céget

Mintegy kilencmillió forintnak megfelelő bírságot rótt ki a romániai vízügyi igazgatóság arra a cégre, amely a Szamost ért nehézfémszennyezésért felelős.

Hírek

Szamosi fémszennyezés. Megbüntették a felelős román céget

Mintegy kilencmillió forintnak megfelelő bírságot rótt ki a romániai vízügyi igazgatóság arra a cégre, amely a Szamost ért nehézfémszennyezésért felelős.

Történelmi mélyponton a román lej

Történelmi mélypontra süllyedt a román lej az euróval szemben: szerdán egy eurót 4,8768 lejen jegyeztek.

Repülővel jött a tiltott férfierő – tonnányi potencianövelőt foglaltak le

Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubajból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Vírus-hatás. Bevásárlókörúton az olasz maffia

A COVID-válság által térdre kényszerített vállalkozók sokaságát vásárolta fel a maffia Itáliában. 140 ezer cég van a szervezet bűnözés beépülése közvetlen veszélyének kitéve. A maffia vírus, amely legalább olyan veszélyes, mint a pandémia – figyelmeztetett az olasz kormányfő. Petrus Szabolcs a maffia térnyeréséről készített összefoglalója.

Hiba a Paksi Atomerőműben – leterhelték a 2-es blokkot

Ötven százalékkal leterhelték a Paksi Atomerőmű 2. blokkját szerda hajnalban a generátor olajrendszerének hibája miatt - közölte az erőmű.

Lezuhant egy utasszállító Dél-Szudánban – halottak

Lezuhant egy utasszállító kisrepülőgép Dél-Szudán Jonglei térségében. Az állam kormányzójának bejelentése szerint a fedélzeten tartózkodó mind a tíz ember életét vesztette.

Pénteken tovább drágul a benzin

Pénteken a benzin literenkénti átlagára bruttó 3 forinttal emelkedik, a gázolaj ára viszont nem változik.

Magyar alelnöke lett az ENSZ statisztikai bizottságának

Az ENSZ statisztikai bizottsága az idei, 52. ülésszakot megelőző tisztújítása során Vukovich Gabriella címzetes egyetemi tanárt, a Központi Statisztikai Hivatal elnökét egyhangúlag a bizottság alelnökévé választotta.
Támogatott tartalom

Kinek éri meg leginkább a Babakötvény?

Szerencsére egyre több szülő gondolja úgy, hogy gyermekét támogatja a felnőtté válás kezdetét, komoly kiadásait. A megtakarítási lehetőségek közül talán a legtöbben a Babakötvényről hallottunk, de könnyen tévedésbe eshetünk, ha csupán a közbeszédre hagyatkozunk és egyenlőségjelet teszünk a Babakötvény és a Start-számla közé. Ez a megközelítés megnehezítheti a család céljaihoz leginkább illeszkedő előtakarékossági forma megtalálását.

Felmelegedés. Ha Európa így folytatja, elkerülhetetlen a katasztrófa

Az európai vállalatok szénkibocsátása jelenleg olyan szintű, amely biztossá teszi, hogy a globális hőmérséklet 2,7 Celsius-fokkal fog növekedni 2100-ig - állapította egy meg új tanulmány.

Közúti ellenőrzés hétfőtől – fókuszban az övhasználat

Országos ellenőrzés lesz az utakon március 8. és 14. között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Szlávik János: szigorítás jöhet a vírusmutánsok megjelenése miatt

A vírusmutánsok egyre több embert fertőznek meg, sokan kerülnek kórházba, ezért a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseken.

Gazdaság

Zöld pénzügyek – MNB: az irány jó, de van hova fejlődni

A járvány ellenére előrelépés történt a zöld pénzügyekben: számos bank dolgozik zöld hitelek bevezetésén, az állam pedig zöld állampapírokat bocsátott ki. Ugyanakkor a fenntartható fejlődési célok szempontjából van hova fejlődni - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Zöld pénzügyi jelentést ismertetve.

Átlépte az 1800 milliárdot az NHP Hajrá

Tavaly áprilisi indulása óta 28 ezer kis- és közepes vállalkozást 1836 milliárd forint forráshoz juttatott a Növekedési Hitelprogram Hajrá - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Új garanciaprogram az MFB-től – jegybanki és piaci hitelekhez

A Magyar Fejlesztési Bank a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására legfeljebb 80 százalékos garanciát biztosít a jegybanki hátterű és a piaci hitelekhez - közölte a pénzintézet.

Azonnali fizetés. Egy év alatt 150 millió tranzakció

Az azonnali fizetési rendszer (AFR) elindulása óta közel 150 millió tranzakció teljesült néhány másodpercen belül, mintegy 30 ezermilliárd forint értékben - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Kivonul Magyarországról és több más piacról a Commerzbank

Kivonul Magyarországról és több más piacról Németország egyik legnagyobb pénzintézete, a Commerzbank - írta a Handelsblatt című német üzleti lap.A német külkereskedelem mintegy 30...

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás – a Generalinál is

A Generali Biztosító Zrt. is beléphet a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások piacára - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom