Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Mérsékelt emelkedés várható a tőzsdén
No menu items!

Mérsékelt emelkedés várható a tőzsdén

Mérsékelt emelkedés várható a nyitásban kedden a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.

Józsa Bence közölte, a vezető részvények közül az OTP árfolyama hétfőn a 16 500 forintos támaszon zárt, amennyiben innen a keddi kereskedésben fel tud pattani, akkor elindulhat a 17 ezer forintos ellenállás felé, ellenkező esetében napokon belül tesztelheti a 16 ezer forintos támasz szintet.

Józsa Bence

Az elemző szerint a Mol árfolyama jó úton jár, hogy “visszamásszon” a 2350 forintos ellenállás fölé, irányváltásnál először a 2300 majd a 2250 forintos szintek állíthatják meg a jegyzést.

A Richter grafikonján a következő ellenállás 8400 forintnál látható, a Magyar Telekom árfolyama pedig a 420 és 430 forintos sávban mozoghat tovább.

Hozzátette, feszülten várják a piaci szereplők a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedd délutáni kamatdöntő ülését. Az Equilor várakozása szerint 0,9 százalékra emelik az alapkamatot, és az egyhetes betéti kamatszintet is.

Közölte, hogy amennyiben délután a vártnak megfelelő kamatemelést hajt végre az MNB, és a kommunikációban is hangsúlyozzák a szigorítási ciklust, ismét fordulat jöhet a forint piacán, és erősödésnek indulhat az árfolyam. Mindenesetre nagyobb napon belüli kilengések várhatóak, a kamatdöntés bejelentését, a közlemény megjelenését, és a sajtótájékoztatón elhangzó üzeneteket követően.

Arról is beszámolt, hogy a 4iG hétfőn tette közzé a 2020-as üzleti év után fizetendő osztalék kifizetésének rendjét, részvényenként 22,49 forintos osztalékot fizetnek a tulajdonosoknak. Az osztalékra jogosító részvényeket utoljára július 15-én lehet megvásárolni a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 261,90 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 48 379,62 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt. A Mol 20 forinttal, 0,86 százalékkal 2340 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 0,70 százalékkal 16 500 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,59 százalékkal 424,50 forintra emelkedett, forgalma 47,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,24 százalékkal 8300 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Erősödött kedd reggelre a forint

Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Aggasztó a brit gazdaság gyenge növekedési potenciálja

A brit gazdaság potenciális növekedési üteme jelenleg alacsonyabb, mint az ő szakmai pályafutásának eddigi legnagyobb részében.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.