Hirdetés
Kezdőlap Budapest MNB - Budavári Önkormányzat. Perel a bank
No menu items!

MNB – Budavári Önkormányzat. Perel a bank

A Magyar Nemzeti Bank szerint szerződést szegett a Budavári Önkormányzat azzal, hogy leszereltette a Szentháromság utcában, a Bölcs Vár előtti parkolást lehetővé tevő táblát.

Az MNB szerint a Budavári Önkormányzat az utóbbi hetekben számos – utólag valótlannak vagy félrevezetőnek bizonyult – állítást tett a bank alapítványai által felújított, Bölcs Vár néven oktatási, tudományos és kulturális célokat szolgáló ingatlannal kapcsolatban.

Miután bebizonyosodott, hogy az épület jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a polgármesteri állítással ellentétben sem éttermet, sem borozót nem üzemeltet, zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátást pedig egyik hivatalos zajmérés során sem állapítottak meg.

Bölcs Vár – MNB: elvette a parkolót az önkormányzat

Az önkormányzat a Facebook-oldalán mégis arról számolt be, hogy leszereltette a Szentháromság utcában az intézmény előtti parkolást lehetővé tevő táblát. Tették ezt úgy, hogy az MNB-nek 2024-ig szóló érvényes szerződése van négy parkolóhely kizárólagos használatára – áll a közleményben.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az önkormányzat a lépésével megszegte a fennálló és 2024. március 11-ig érvényes szerződést, figyelemmel arra is, hogy a megállapodás módosítására vagy megszüntetésére vonatkozó kezdeményezés nem érkezett.

“V. Naszályi Márta polgármesteri tevékenységének kezdete óta valótlan állításokkal és alaptalan vádakkal próbálja ellehetetleníteni a számos szakmai díjjal elismert módon felújított épületben működő, az ország tudományos tekintélyét folyamatosan növelő alapítványi és jegybanki tevékenységet” – írták le az MNB képviselői. Jelezték, hogy  az MNB megteszi az egyoldalú szerződésszegés miatt szükséges jogi lépéseket.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Covid hatás: dübörög az e-recept és az online időpont kérése

Az internethasználó felnőtt lakosság körében a koronavírus-járvány után 91 százalékra nőtt azok aránya, akik egészséggel és betegséggel kapcsolatos kérdésekben használják a világhálót.

Hatalmasat nőtt a háztartások vagyona

Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Az ország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia.

Hírek

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...