Kezdőlap Hírek Nagyágyúk együttműködése az elektromobilitásért
No menu items!

Nagyágyúk együttműködése az elektromobilitásért

A kép illusztráció. Forrás: Bigstock

A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője együttműködési megállapodást kötött az Infineon Technologies AG-val. Az Infineon a világ meghatározó autóelektronikai félvezetőgyártója és az innovatív szilícium-karbid (SiC) félvezetők megkerülhetetlen globális szállítója. A szilícium-karbid kulcsszerepet játszik az elektromos járművek hajtásrendszereinél a nagyfeszültségű megoldások hatékonyságának növelésében. A Vitesco Technologies SiC-alkatrészeket használ például az elektromos motorokat vezérlő, nagyon kompakt nagyfeszültségű inverterekben.

Az elektromobilitás egyik úttörőjeként a Vitesco Technologies már az elektronika jelenlegi generációjában is használ SiC-elemeket, ahol a kis méretek nagy hatékonysággal párosulnak.

„A dinamikus növekedés elsajátítása érdekében fontos számunkra a vezető félvezetőgyártókkal való partnerség” – mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója. „Az Infineonnal már régóta együttműködünk a szilícium alapú alkatrészek terén. Ezt most SiC félvezetőkkel bővítjük ki. A chipek közös továbbfejlesztése rendkívül vonzó megoldásokat vetít előre az elektromobilitás terén, kifejezetten a mi alkalmazásaink esetében. Ez egy újabb fontos lépés a villamosítás jövője felé.”

„A szilícium-karbid félvezetők területén az Infineon technológiai és minőségi vezető szerepet tölt be” – mondta Stephan Zizala, az Infineon Technologies Automotive High Power üzletágának vezetője. „A második szilícium-karbid-generációnk lehetővé teszi számunkra, hogy még kompaktabb és hatékonyabb rendszereket fejlesszünk ki. Több évtizedes tapasztalatunkkal és gyártási kapacitásaink folyamatos bővítésével jól alkalmazkodunk a SiC-piac felgyorsult növekedéséhez.”

Hatékonyság mindenekelőtt

A SiC teljesítményű félvezetők új trendet jelentenek az elektronikában, ahol a 800 voltos architektúrával működő elektromos járművek is egyre nagyobb teret nyernek.

A szilíciumból készült hagyományos félvezetőkhöz képest a SiC hatékonysági előnyt kínál, különösen az említett, 800 voltos akkumulátorfeszültség esetében, amely érdemben befolyásolja, hogy az elektromos járművekkel mekkora út tehető meg egyetlen töltéssel. „A hatótávolság kulcsfontosságú teljesítményjellemző az akkumulátoros elektromos meghajtásnál, ezért a jövőben egyre elterjedtebbek lesznek az olyan, nagyobb hatékonyságú félvezetők, mint a SiC” – hangsúlyozta Thomas Stierle, a Vitesco Technologies igazgatótanácsának tagja és az Electrification Technology üzletágának vezetője.

A Vitesco Technologies számára ez a második partnerség a SiC-eszközök terén. „A már folyamatban lévő partnerséggel kiváló tapasztalatokat szereztünk, és a kezdeti alkalmazásokat már iparosítottuk” – mondta Stierle. Tekintettel az elektromos meghajtások – a nagyon kompakt megoldások – erős megrendelésállományára, a széles beszállítói bázis stratégiailag fontos, és biztosítja a hosszú távú sikert.

Rezsicsökkentés a cégautóhasználatban. NAV, a GDPR, ESG, NAIH megfelelés a gyakorlatban. A hagyományos, a hibrid és az elektromos autók erőssége és gyengéje? Ezt is megtudhatja AzÜzlet hagyományos Cégautó és flotttakonferenciáján.

2023 május 30. Airport Hotel Budapest **** superior

További információ és jelentkezés »»

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.