Kezdőlap Autóipar Német autóipar: növekvő kereslet, visszafogott várakozások
No menu items!

Német autóipar: növekvő kereslet, visszafogott várakozások

Augusztusban mínusz 34,8 pontra javult a júliusi mínusz 68,3 pontról az üzleti hangulatindex a német autóiparban – jelentette az ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb konjunktúra-felmérése alapján.

Az összességében javuló helyzetmegítélés elsősorban a megrendelésállomány növekedésére vezethető vissza Klaus Wohlrabe, az ifo felmérésének a vezetője szerint. A vonatkozó mutató 37,9 pontra emelkedett a júliusi 25,9 pontról.

Klaus Wohlrabe

A keresleti mutató a járványügyi zárlat során elhalasztott vásárlások pótlásának és az áfacsökkentésnek köszönhetően változatlanul magas Wohlrabe elmondása szerint, bár augusztusra vonatkozóan a júliusihoz képest kissé csökkent. A keresleti mutató augusztusra 62,3 ponton áll a júliusi 69,5 pont után. A viszonylag élénk keresletet elsősorban a felhalmozott készletekből elégíti ki az autóipar, a készletei így augusztusban jelentősen csökkentek – mutatott rá.

Az autóiparban némileg visszafogták optimista várakozásaikat a vállalkozások az üzlet jövőbeni alakulását illetően, a mutató így 37,4 pontra csökkent a júliusi 40,9 pontról. Az export várható alakulását tükröző index 31,3 pontra csökkent a júliusi 39,9 pontról, a termelési tervek állását tükröző mutató pedig 48,4 pontra csökkent 49,4 pontról.

A foglalkoztatási mutató változatlanul negatív, vagyis az ágazatban továbbra is létszámcsökkentést terveznek, de már kisebb mértékűt, mint korábban. A mutató augusztusra mínusz 48,3 pontra javult a júliusi mínusz 51,7 pontról.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom