Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Ötmilliós magyar rekord az online áruházak logisztikai támogatásában
No menu items!

Ötmilliós magyar rekord az online áruházak logisztikai támogatásában

A Webshippy az egyik legnagyobb, kiszervezett logisztikával foglalkozó vállalkozás Magyarországon, amely februárban elérte az ötmilliomodik teljesített csomagszámot. A cég indulásakor csak a saját webáruházukba érkező megrendelések feldolgozását szerették volna megkönnyíteni az alapítók, ebből lett rövid idő alatt egy díjnyertes, számos technológiai újítást és fejlesztést felmutató, piacvezető fulfillment vállalat, amely teljes mértékben átformálta azt, ahogy ma a magyar webshopok a kiszervezett logisztikára gondolnak.

Az ötmillió csomag rekordnak számít az iparágban, amelyre úgy is tekinthetünk, mintha már fél Magyarország rendelését teljesítette volna a Webshippy. A fejlődés dinamikája önmagáért beszél. A két alapító legelőször csak a webáruházuk problémáját szerette volna megoldani: egy szoftvert akartak, amely leegyszerűsíti a befutó megrendelések feldolgozását. Erre kezdtek felépíteni egy olyan fulfillment szolgáltatást, amely végül megreformálta a hazai kiszervezett logisztika közegét.

Az első csomagot még én csomagoltam be. A mai napig emlékszem, hogy először rosszul ragasztottam fel a futárcímkét és természetesen kifelejtettem a számlát a dobozból, így fel kellett bontani és újra becsomagolni. A második csomagon már nem lett ferde a címke, és a további csomagok is egyre gyorsabban készültek el. Aztán jött egy pillanat, amikor már valaki más csomagolta a rendeléseket, és ránk minden más feladat hárult” – emlékszik vissza Perényi András, az egyik alapító.

2016 elején kezdte meg működését a Webshippy Magyarországon, mint az első, amerikai mintára kialakított, teljes körű fulfillment szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat. Két évvel később elnyerték az egyik legrangosabb hazai innovációs elismerést, a Startup Innovációs Díjat.

2019-ben náluk indult el Magyarország első és egyedülálló dropshipping piactere, amelyet úgy is jellemezhetnénk, mint a webáruházak svédasztala, ahonnan bármilyen terméket beválaszthat egy webshop a saját kínálatába. Mára a Webshippy-ügyfelek már több száz beszállító kínálatából válogathatnak, és tetszőlegesen bővíthetik portfoliójukat olyan termékekkel, amelyeknek beszerzési árát elég az értékesítés után rendezni.

Az indulás után négy évvel a Webshippy piacvezetővé vált Magyarországon, abban az évben már az egymilliomodik teljesített csomagot ünnepelte a cég. 2022-ben a DayOne Capital kockázati tőkealap, valamint több, szakmai magánbefektető összesen 3 millió eurós befektetést eszközöltek a Webshippybe.

A lenyűgöző volumen mögött számottevő technológiai újítások és fejlesztések, illetve az eltelt évek folyamatos, megbízható szolgáltatásai állnak. Már több mint 2200 webáruház tapasztalja meg nap mint nap, hogy a Webshippy-nél szakértői csapattal és profi technológiai háttérrel van dolguk, az összekészítéstől kezdve a csomagoláson át a kiküldés fázisáig.

A magyar piacon kiemelkedő hibahatárral dolgoznak, amely szintén egyfajta rekord: a megrendelések 99,97%-a ér célba pontosan, gyorsan és hibamentesen. Innovatív technológiai és folyamatfejlesztéseik révén a Webshippy-ügyfelek aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak nyújtani a vásárlóiknak. Kiemelkedő minőségű szolgáltatásaik okán a legnagyobb hazai márkák is őket választották, a kiszervezett logisztikai piac több mint 50%-át képviselik.

A Webshippy két alapítójának a kezdetektől az volt a célja, hogy a webshopokat segítsék a növekedésben, a versenyképességük javításában és a céljaik elérésében. Rekordidő alatt sikerült olyan, meghatározó e-logisztikai technológiai céggé válniuk, amely folyamatos innovációs fejlesztéseivel új irányt mutat az e-commerce piacán nem csak Magyarországon, de európai szinten is. Ennek az útnak az egyik mérföldköve a mostani rekordszám megünneplése. Érdekességképpen a Webshippy-nél elárulták, hogy azt a bizonyos ötmilliomodik csomagot a Formatex által üzemeltetett jateksziget.hu webshop megrendelőjének állították össze és indították útjára.

A Webshippy 2016 elején kezdte meg a működését Magyarországon, mint az első, teljes körű fulfillment és dropshipping szolgáltatást nyújtó e-logisztikai vállalat. A cég alapítói a saját online kereskedelmi tapasztalataikra alapozva, a jól működő nyugati mintákat követve alakították ki a szolgáltatásokat, az azokat támogató automatizált munkafolyamatokat, illetve a fejlett technológiai hátteret. 2020-ra a Webshippy piacvezetővé vált Magyarországon, innovatív technológiai és folyamatfejlesztéseik révén a Webshippy-ügyfelek aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak nyújtani a vásárlóiknak. Idén már a hazai rekordnak számító ötmilliomodik teljesített csomagot ünnepelte a cég. A magyar piacon kiemelkedő hibahatár is szintén egyfajta rekord: a megrendelések 99,97%-a ér pontosan, gyorsan és hibamentesen a megrendelőkhöz.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Kedd éjfélig döntsünk! Ki kapja az 1+1 százalékunkat?

A személyi jövedelemadó kapcsán idén is élni lehet az öngondoskodási megtakarítási formákhoz kapcsolódó adó feletti rendelkezési jogosultsággal, amely alapján jellemzően a befizetések húsz százalékát lehet visszaigényelni.

Együttműködési megállapodás a magyar Aeroplex és a román Romaero között

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit. Az aláírási ünnepségen Demény Árpád, az ACE ügyvezető igazgatója elmondta: az ACE Európa egyik legnagyobb független repülőgép-karbantartó társasága, a legnagyobb légitársaságokkal dolgoznak együtt. Kiemelte, hogy a román partnerrel kötött megállapodás hosszú távú üzleti stratégiai céljuk megalósítását segíti. Az ACE ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy a világ repülőgépiparában jelentős verseny van, amelyben fontos értéket képvisel az eszközök, a növekedés és a stabilitás megléte. Demény Árpád az MTI kérdésére elmondta: a bukaresti bázison 2024 októberében indulna a karbantartás. Kezdetben egy termelési vonalat (egy termelési vonalon egyidejűleg egy repülőgépet fogadnak) alakítanak ki, majd ezt fejlesztenék fokozatosan öt termelési vonallá. Az ACE tájékoztatása szerint a megállapodással új karbantartó bázis jön létre az Aeroplex égisze alatt, amely lehetőséget kínál arra, hogy a társaság szolgáltatásait még szélesebb körben elérhetővé tegyék a régióban. Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. magyar vállalat, a régió legnagyobb független repülőgép műszaki központja. Fő tevékenységi köre az Airbus és Boeing típusú repülőgépek javítása és karbantartása. Az Aeroplex Budapesten és Debrecenben lát el forgalmi karbantartási tevékenységet, budapesti bázisán hangár szintű karbantartást, illetve repülőgépes berendezésjavítást végez, mintegy 18 ezer négyzetméternyi hangárban és a hozzá kapcsolódó 3,5 ezer négyzetméternyi műhelyterületen. Az ACE 2022-ben 21,6 milliárd forint árbevételt és 960 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2023-ban 31,3 milliárd forintra, nyeresége 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Romaero céget 1920-ban alapították, egykor a román védelmi és repülőgépipar legnagyobb vállalata volt, jelenleg repülőgép-karantartással foglalkozik.

A nyugati és keleti technológiák találkozóhelye lesz Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.