Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Ötmilliós magyar rekord az online áruházak logisztikai támogatásában
No menu items!

Ötmilliós magyar rekord az online áruházak logisztikai támogatásában

A Webshippy az egyik legnagyobb, kiszervezett logisztikával foglalkozó vállalkozás Magyarországon, amely februárban elérte az ötmilliomodik teljesített csomagszámot. A cég indulásakor csak a saját webáruházukba érkező megrendelések feldolgozását szerették volna megkönnyíteni az alapítók, ebből lett rövid idő alatt egy díjnyertes, számos technológiai újítást és fejlesztést felmutató, piacvezető fulfillment vállalat, amely teljes mértékben átformálta azt, ahogy ma a magyar webshopok a kiszervezett logisztikára gondolnak.

Az ötmillió csomag rekordnak számít az iparágban, amelyre úgy is tekinthetünk, mintha már fél Magyarország rendelését teljesítette volna a Webshippy. A fejlődés dinamikája önmagáért beszél. A két alapító legelőször csak a webáruházuk problémáját szerette volna megoldani: egy szoftvert akartak, amely leegyszerűsíti a befutó megrendelések feldolgozását. Erre kezdtek felépíteni egy olyan fulfillment szolgáltatást, amely végül megreformálta a hazai kiszervezett logisztika közegét.

Az első csomagot még én csomagoltam be. A mai napig emlékszem, hogy először rosszul ragasztottam fel a futárcímkét és természetesen kifelejtettem a számlát a dobozból, így fel kellett bontani és újra becsomagolni. A második csomagon már nem lett ferde a címke, és a további csomagok is egyre gyorsabban készültek el. Aztán jött egy pillanat, amikor már valaki más csomagolta a rendeléseket, és ránk minden más feladat hárult” – emlékszik vissza Perényi András, az egyik alapító.

2016 elején kezdte meg működését a Webshippy Magyarországon, mint az első, amerikai mintára kialakított, teljes körű fulfillment szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat. Két évvel később elnyerték az egyik legrangosabb hazai innovációs elismerést, a Startup Innovációs Díjat.

2019-ben náluk indult el Magyarország első és egyedülálló dropshipping piactere, amelyet úgy is jellemezhetnénk, mint a webáruházak svédasztala, ahonnan bármilyen terméket beválaszthat egy webshop a saját kínálatába. Mára a Webshippy-ügyfelek már több száz beszállító kínálatából válogathatnak, és tetszőlegesen bővíthetik portfoliójukat olyan termékekkel, amelyeknek beszerzési árát elég az értékesítés után rendezni.

Az indulás után négy évvel a Webshippy piacvezetővé vált Magyarországon, abban az évben már az egymilliomodik teljesített csomagot ünnepelte a cég. 2022-ben a DayOne Capital kockázati tőkealap, valamint több, szakmai magánbefektető összesen 3 millió eurós befektetést eszközöltek a Webshippybe.

A lenyűgöző volumen mögött számottevő technológiai újítások és fejlesztések, illetve az eltelt évek folyamatos, megbízható szolgáltatásai állnak. Már több mint 2200 webáruház tapasztalja meg nap mint nap, hogy a Webshippy-nél szakértői csapattal és profi technológiai háttérrel van dolguk, az összekészítéstől kezdve a csomagoláson át a kiküldés fázisáig.

A magyar piacon kiemelkedő hibahatárral dolgoznak, amely szintén egyfajta rekord: a megrendelések 99,97%-a ér célba pontosan, gyorsan és hibamentesen. Innovatív technológiai és folyamatfejlesztéseik révén a Webshippy-ügyfelek aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak nyújtani a vásárlóiknak. Kiemelkedő minőségű szolgáltatásaik okán a legnagyobb hazai márkák is őket választották, a kiszervezett logisztikai piac több mint 50%-át képviselik.

A Webshippy két alapítójának a kezdetektől az volt a célja, hogy a webshopokat segítsék a növekedésben, a versenyképességük javításában és a céljaik elérésében. Rekordidő alatt sikerült olyan, meghatározó e-logisztikai technológiai céggé válniuk, amely folyamatos innovációs fejlesztéseivel új irányt mutat az e-commerce piacán nem csak Magyarországon, de európai szinten is. Ennek az útnak az egyik mérföldköve a mostani rekordszám megünneplése. Érdekességképpen a Webshippy-nél elárulták, hogy azt a bizonyos ötmilliomodik csomagot a Formatex által üzemeltetett jateksziget.hu webshop megrendelőjének állították össze és indították útjára.

A Webshippy 2016 elején kezdte meg a működését Magyarországon, mint az első, teljes körű fulfillment és dropshipping szolgáltatást nyújtó e-logisztikai vállalat. A cég alapítói a saját online kereskedelmi tapasztalataikra alapozva, a jól működő nyugati mintákat követve alakították ki a szolgáltatásokat, az azokat támogató automatizált munkafolyamatokat, illetve a fejlett technológiai hátteret. 2020-ra a Webshippy piacvezetővé vált Magyarországon, innovatív technológiai és folyamatfejlesztéseik révén a Webshippy-ügyfelek aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak nyújtani a vásárlóiknak. Idén már a hazai rekordnak számító ötmilliomodik teljesített csomagot ünnepelte a cég. A magyar piacon kiemelkedő hibahatár is szintén egyfajta rekord: a megrendelések 99,97%-a ér pontosan, gyorsan és hibamentesen a megrendelőkhöz.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Enyhült az infláció, javult is a fogyasztók hangulata Németországban

A nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban nyolc havi csúcsra erősödött, de a vártnál némileg enyhébb mértékben nőtt.

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Multi Program zárókonferenciáján.

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Túl nagyra nőtt? Szétdarabolják az Alibabát

Az Alibaba kínai internetes óriáscég komoly változások előtt áll: a hatalmas vállalatot hat önálló csoportra akarják szétválasztani. A befektetők egyelőre pozitívan reagálnak.

Hírek

Pénteken a gázolaj ára lélektani határ alá csökken, a benzin viszont tovább drágul

Pénteken újabb üzemanyagár-változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai: a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a kutaknak.

Több százezer robogós közlekedik szabálytalanul a magyar utakon

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Ingyen taxizhatnak az idősek Budapest egyik kerületében

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

Lemondott a fővárosi állatkert megvádolt operatív igazgatója

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi kamatmeghatározó ülésén.

Új néven folytatja a Foodpanda

Április közepétől foodora néven működik a foodpanda ételrendelő platform, a márkanév váltása mellett az üzleti modell változatlan marad - közölte a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezetője a cég sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-16%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Erre a hétre már közel 400-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Gazdaság

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - közölte a Blochamps Capital Kft.

Végveszélyben a legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztár

Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. 

Két új tagja lesz az MNB monetáris tanácsának

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén két új tag megválasztását támogatta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. A testület új tagja lesz Búza Éva és Kovács Zoltán.