Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy Pekingben is felfutott a Covid-járvány: tesztelnek, de nem zárják le a várost
No menu items!

Pekingben is felfutott a Covid-járvány: tesztelnek, de nem zárják le a várost

Kína fővárosa újabb Covid-ügyekre figyelmeztet, és tömeges tesztelésbe kezd a központi üzleti negyedben.

Kína fővárosa, Peking, a hétvégén a Covid megbetegedések megugrását jelentette, és figyelmeztetett, hogy még több ilyen esetet fognak találni, mivel a vírus egy hétig észrevétlenül terjedt a városban.

A város üzleti negyedében, Chaoyangban hétfőn háromnapos tömeges tesztelésbe kezdtek mindazok számára, akik a régióban élnek vagy dolgoznak.

A pekingi esetek számának növekedése akkor történt, amikor a kínai szárazföldön 2020 eleje óta a legsúlyosabb Covid-járvány kitörésével kell szembenézni, és Sanghaj, Kína legnagyobb városa nagy részét továbbra is hosszan tartó zárlat alatt tartják.

Kína fővárosa, Peking a hétvégén a Covid megbetegedések megugrását jelentette, és hétfőn tömeges vizsgálatokat kezdett a Chaoyang üzleti negyedben.

Peking – Kína fővárosa, Peking a hétvégén arra hívta fel a figyelmet, hogy a Covid egy hétig észrevétlenül terjedt a városban, és a vizsgálatokkal további eseteket fognak találni.

Fotó: Pixabay

A Chaoyang fő üzleti negyedben hétfőn háromnapos tömeges tesztelésbe kezdett mindenki, aki a térségben él vagy dolgozik, ahol számos nagykövetség és külföldi vállalkozás található. A péntek óta Pekingben jelentett 42 új Covid-megbetegedés közül a legtöbbet a kerületben regisztrálták.

Pekingben csak bizonyos lakóházakat zártak le. Az iskolák többnyire nyitva tartanak, de a Chaoyang üzleti negyedben elrendelték minden személyes csoportos tevékenység és tanfolyam leállítását, beleértve a művészeti és sporttevékenységeket is.

A kerület egy kis részén, a fő üzleti negyedtől egy metrómegállóval délre minden étterem, szórakozóhely, fedett edzőterem és nem létfontosságú üzlet hétfő reggeltől bezár. A helyi hatóságok szerint az érintett terület lakosainak általában otthonról kell dolgozniuk, és csak akkor szabad kimozdulniuk, ha szükséges – írja az állami média.

A pekingi esetek számának növekedése a kínai szárazföldön a 2020 eleje óta legsúlyosabb Covid-járvány kitörésével szembesül. Az ország ragaszkodik a szigorú Covid-mentes politikához, amely gyors lezárásokat, karanténokat és utazási korlátozásokat alkalmaz a vírus kitörésének megfékezésére.

Kína legnagyobb városa, Sanghaj nagy része továbbra is hosszan tartó zárlat alatt áll, és péntek óta több mint 100 új, Covid okozta halálesetet jelentettek.

Országszerte messze Sanghajban volt a legtöbb Covid megbetegedés, vasárnapra több mint 2400 tüneteket mutató esetet jelentettek, és több mint 16 900-at anélkül. Sanghajban logisztikai problémák akadályozzák a munkások visszatérését a gyárakba

Peking és Sanghaj Kína tíz legnagyobb tartományi szintű régiója közé tartozik a GDP alapján a Wind Information szerint. Az adatok szerint Peking gazdasága 4,8%-kal nőtt az első negyedévben, ugyanannyival, mint országos szinten, míg Sanghajé 3,1%-kal, mivel márciusban nőtt a célzott zárlatok száma.

A pekingi Chaoyang üzleti negyedben a legutóbbi körben érintett szolgáltatóipari dolgozók napi 100 jüant (15,38 dollár) kaphatnak, legfeljebb 21 napig – közölték a városi hatóságok.

A megnövekedett esetek és a tömeges vizsgálatok híre arra késztette a helyieket, hogy élelmiszert vásároljanak. (CNBC)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hatalmasat nőtt a háztartások vagyona

Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Az ország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia.

Visszafogott tere van a kamatcsökkentésnek

A jegybank júniusban folytathatja a kamatcsökkentési pályát és az alapkamat a 6,75-7,00 százalékos sávba kerülhet, azonban a jelenlegi adatok alapján az év második felében nagyon visszafogott tere van a további kamatvágásnak.

Hírek

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...