Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Pluszban állnak az indexek New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Pluszban állnak az indexek New Yorkban

Pluszban állnak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.
Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,02 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,93 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,05 százalékos emelkedést jelzett.
Erős kezdést követően magabiztos pluszban álltak este a New York-i tőzsde irányadó indexei, miután a vártnál erősebb amerikai feldolgozóipari adatok növelték a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát. Az Egyesült Államok Ellátásilánc-menedzsment Intézetének (Institute for Supply Management – ISM) hétfőn közölt adatai szerint az elemzők által várt stagnálással szemben gyorsult az amerikai feldolgozóipari szektor növekedése márciusban.
A globális piaci hangulatot javította, hogy a hétfőn közzétett beszerzésimenedzser-indexek tanúsága szerint négy hónap óta először növekedett a kínai feldolgozóipar márciusban, és a vállalatok 2013 októbere óta először nem csökkentették, hanem növelték munkavállalóik számát.
A kedvező kínai adatok folytán a chipgyártó vállalatok részvényei kiemelkedően teljesítettek a hétfői kereskedésben.
Az is megnyugtatta a befektetőket, hogy jól haladnak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások. A kínai kormány vasárnap bejelentette, hogy április 1-je után is fenntartja az amerikai autókra és -alkatrészekre kivetett pótlólagos vámok felfüggesztését, miután az amerikai kormány is tovább halasztotta a kínai importcikkek pótvámjának megemelését.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára jelentős emelkedést mutatott a bizakodó befektetői hangulatnak köszönhetően, az áremelkedéshez az is hozzájárult, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) olajtermelése márciusban négy éve legalacsonyabb szintre csökkent, elsősorban a szaúdi termelés visszafogása miatt.
Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 39 cent (2,31 százalék) emelkedéssel, 61,53 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 42 centes (2,10 százalék) pluszban, 69,00 dollár volt. A WTI és a Brent ára tavaly november óta nem látott szintre emelkedett hétfőn.
Az arany unciánkénti ára 0,25 százalékkal, 3,25 dollárral, 1295,25 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1205 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1238 dollár után.
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A gútai számítógép újjáépítő a NASA-nál is vonzóbb lett

A Furbify egy olyan startup, amely a másodlagos piacon, a használt számítógépek makulátlan felújításával és az ehhez kapcsolódó webshoppal több millió eurós forgalmú, már több kontinensen is érdekeltséggel bíró céggé nőtte ki magát.  

Hát ez bejött: megnyitotta magyarországi áruházát a fast fashion ikon

A magyarországi üzletnyitás több mint 8 millió eurós beruházásból valósult meg és több mint 180 munkahelyet teremtett a régióban. Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

Így nem bukunk a kötelező üvegvisszaváltáson

Az üzletekben június 30-ig még mind a régi, nem visszaváltható, és már az új, visszaváltható palackok elérhetők lesznek.

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer

Az elvégzett stressztesztek alapján a hazai hitelintézeti szektor súlyos, nagyon kis valószínűséggel bekövetkező sokk esetén is teljesítené a likviditásra és a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályozói előírások.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...