Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék
No menu items!

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.

A londoni FTSE100 index 0,09 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,42 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,31 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,29 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások pozitív eredményei, valamint vállalati eredménybeszámolók is befolyásolták a befektetői kockázatvállalási hajlandóság alakulását. A piacok számára némi megnyugvást jelentett, hogy Donald Trump amerikai elnök elhalasztotta a kínai árukra kivetett vámok eredetileg március elsejére beharangozott emelését, ami azzal a reménnyel töltötte el a befektetőket, hogy a két ország közti kereskedelmi vita megoldása kézzelfogható közelségbe került.

Ágazati szinten a nap nyertese Európában az autóipar volt, a szektor részvény-árfolyamainak a kedvező kereskedelmi hírek adtak lendületet.

A nagyvállalatok között a nap egyik vesztese Európában 2,3 százalékos mínusszal a Bank of Ireland részvénye volt, miután a bank tavalyi utolsó negyedéves eredménye és idei profitvárakozása csalódást okozott a befektetők számára. A német Covestro vegyipari vállalat részvénye 3,2 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést annak hírére, hogy negyedik negyedéves gyorsjelentése szerint a kemény piaci versenyhelyzet miatt nyeresége jelentősen csökkent, valamint a cég 2019-re vonatkozó előrejelzései is nyugtalanították a piaci szereplőket.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,59 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,49 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,61 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 dollár 30 cent (3,43 százalék) mínusszal, 64,94 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,30 százalékkal, 4,05 dollárral 1328,75 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1344 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1354 dollár után.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...