Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Potápi Árpád János államtitkár Zentán: "erősíteni kell a kapcsolati hálót"
No menu items!

Potápi Árpád János államtitkár Zentán: “erősíteni kell a kapcsolati hálót”

Potápi Árpád János: A célunk az, hogy összekapcsoljuk a magyar vállalkozásokat. Kép/Forrás/Pannon RTV

Erősíteni kell a kapcsolati hálót annak érdekében, hogy “jöjjön bármilyen nehézség, ez meg tudjon maradni”- hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Zentán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programját megvalósító Prosperitati Alapítvány Előttem az utódom címmel indított magyar vállalkozók számára generációváltást támogató képzéssorozatot.

Az államtitkár szerint a generációváltást segítő program is jelentősen hozzájárul az utóbbi években kialakított kapcsolati háló erősítéséhez.

Potápi Árpád János a Prosperitati Alapítvány magyar vállalkozók számára indított, generációváltást támogató képzéssorozatának zentai megnyitóján
Kép/MTI/Molnár Edvárd

A célunk az, hogy összekapcsoljuk a magyar vállalkozásokat annak érdekében, hogy a gazdaság minél gyorsabban és minél teljesebben tudjon működni, és egyre inkább a Kárpát-medencei térben gondolkozva egységes Kárpát-medencei gazdaságot tudjunk kiépíteni” – magyarázta Potápi Árpád János.

– Egyértelmű kutatásaink vannak arra nézve, hogy a magyar vállalkozók magyar embereket foglalkoztatnak szinte száz százalékban – 92 százalékban -, és ha gazdasági kapcsolatokat teremtenek, akkor általában régión belül magyar emberekkel, magyar vállalkozókkal teremtenek gazdasági kapcsolatot, és hogyha kvázi külföldre gondolnak, akkor elsősorban magyarországi partnerekkel létesítenek gazdasági kapcsolatokat. Tehát nyugodtan mondhatjuk azt, hogy igenis a gazdaságfejlesztés egy nemzetpolitikai eszköz, nemzetpolitikai szempontból is rendkívül nagy fontosságú, hiszen a magyar embereket tartjuk helyben, és nyújtunk számukra jövőt, hiszen a munkavállalókon keresztül magyar családokat tartunk el, gyermekeket vállalnak, egyáltalán ennek a vidéknek magyar jövőt adunk – ismertette Potápi Árpád János a gazdaságfejlesztési program céljait és eredményeit.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Vajdaságban körülbelül kilencezer családi vállalkozás működik. Az utóbbi időszakban a Prosperitati Alapítványon, valamint a különböző vállalkozói szövetségeken keresztül a vállalkozások nagy részét meg tudták szólítani, és segíteni tudták.

A programok egymásra épülnek, és akit egyszer elértek, azzal továbbra is kapcsolatot akarnak tartani – tette hozzá. “Nagyon fontos az, hogy a kezüket ne engedjük el, és folyamatosan tartsuk velük a kapcsolatot annak érdekében, hogy a kapcsolati hálót felhasználva helyzetbe tudjuk hozni a magyar embereket itt a Vajdaságban, illetve a Kárpát-medencében” – szögezte le.

Újabb elemmel bővült a vajdasági gazdaságfejlesztési program – hangsúlyozta Pásztor István a megnyitón. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy az elsődleges cél továbbra is a szülőföldön történő boldogulás. “Ugyanakkor nagyon fontos az, hogy azok a családok, amelyek azt tudják mondani, hogy a berkeikben, a közegükben felnőtt egy nemzedék, amelyik képes arra, hogy ezeket a cégeket tovább vigye, az valóban át tudja venni a stafétabotot – tette hozzá, majd úgy folytatta, hogy nemzetpolitikai értelemben pedig az a fontos, hogy elmondhassák, a következő generáció folytatni tudja a munkát.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az Előttem az utódom címmel magyar vállalkozók számára indított, generációváltást támogató képzéssorozatának zentai megnyitóján  Kép/MTI/Molnár Edvárd

“Ez a közösségnek az életerejéről, a hosszú távúságról is szól, és arról, hogy nem kell nekünk elmenni máshova, hogy boldoguljunk, megvannak hozzá az itthoni lehetőségek” – húzta alá Pásztor István.

A vajdasági gazdaságfejlesztési program első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget. A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. A gazdaságfejlesztési program második szakasza 2019-ben indult.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotelsnél

A Danubius Hotels Zrt. ügyvezetése Szabó Áront nevezte ki a Hilton Budapest igazgatói pozíciójára. Utódja a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák élén Heréb István, a cégcsoport gyógyszállodáinak, az Ensana-nak vezetőségéből érkezik.

Novák Katalin energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát - közölte a Sándor-palota.

Újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára a kormány törekvéseivel összhangban.

Európai Bizottság: Magyarországnak még várnia kell az EU-s pénzre

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami a feltételek teljesülése esetén 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. A testület viszont fenntartja további 7,5 milliárd euró zárolását.

Hírek

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotelsnél

A Danubius Hotels Zrt. ügyvezetése Szabó Áront nevezte ki a Hilton Budapest igazgatói pozíciójára. Utódja a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák élén Heréb István, a cégcsoport gyógyszállodáinak, az Ensana-nak vezetőségéből érkezik.

Novák Katalin energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát - közölte a Sándor-palota.

Békésben is felütötte a fejét a madárinfluenza

Egy tótkomlósi tömőlúdtelepen igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a madárinfluenza vírusát.

Milliárdos áfacsalás miatt emeltek vádat egy bűnbanda tagjai ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy bűnszervezet hét tagjával szemben, aki több mint egymilliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Szerdán lélektani határ alá csökken a gázolaj piaci ára – olcsóbb lesz a benzin is

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak: a beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj pedig bruttó 13 forinttal lesz olcsóbb.

Katar többé nem hirdethet a londoni tömegközlekedési eszközökön

Bár a londoni közlekedési vállalatnak már régóta tilos reklámmegbízást...

2040-re klímasemleges lehet a távfűtés Bécsben

2026-ban kezdheti meg működését Bécs első mélységi geotermikus erőműve, amely mintegy húszezer háztartást láthat majd el klímasemleges távhővel. A tervek szerint 2030-ig további három ilyen erőmű épül majd. A cél, hogy 2040-re teljesen klímasemleges legyen a bécsi távhő és földgáz helyett megújuló energiahordozókon alapuljon.

Betiltották a Huawei és a ZTE új termékeit Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat...

Gazdaság

Megújul a minősített fogyasztóbarát lakáshitel

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében.

Továbbra is alacsony az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte elemzésében a Magyar Nemzeti Bank.

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át. A december 1. 22 óra és december 4. 24 óra közötti változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik, esetükben a kártyás vásárlás, a készpénzfelvétel elérhető - közölte a pénzintézet a honlapján.

Az MNB 48 millió forintra büntette a K&H Bankot

Az MNB felügyeleti vizsgálata nyomán 48 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra, egyebek közt az állampapírok sajátszámlás értékesítésénél folytatott gyakorlata, az ügyfelekkel folytatott személyes és telefonos kommunikáció rögzítése, illetve a panaszkezelés és adatszolgáltatás terén feltárt hiányosságok, jogsértések miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom