Hirdetés
Kezdőlap Hírek Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben
No menu items!

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött előrejelzésében kiemelte, csütörtökön délutánra elfogyott a lendület a Budapesti Értéktőzsdén, alulteljesítő volt a hazai részvénypiac, a kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Kifejtette, a vezető részvények közül az OTP átlépte a 17 270 forintos szintet, a következő ellenállás 17 530 forintnál húzódik. Hozzátette, hogy céláremelés érkezett az OTP-re, az Autonomous Research 20 500 forintról 21 058 forintra emelte a bank részvényére vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is felülteljesítés. Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 0,87 százalékkal 17 415 forintra erősödött, forgalmuk 23,0 milliárd forintot tett ki csütörtökön.

A Richter piacán csütörtökön délután érkeztek a profitrealizálók, így visszatért az árfolyama 9630 és 9650 forint közötti támaszszinthez,  ellenállás változatlanul 9855 forintnál látható. Csütörtökön a Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 1,53 százalékkal 9670 forintra gyengült, a részvények forgalma 4,7 milliárd forintot ért el.

A Mol jegyzése a 30 napos mozgóátlag alá került, amely 2900 forintnál található, míg a következő támasz 2885 forintnál van. A Mol árfolyama csütörtökön 10 forinttal, 0,34 százalékkal 2890 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama a 825 forintos támasz alatt zárt, amennyiben ez megerősítésre kerül, a következő szint 800 forintnál adódhat. A Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 1,79 százalékkal 824 forintra esett, forgalma 837,0 millió forint volt csütörtökön.

Felülvizsgálják pénteken a BUX indexet. Piaczárás után kerül sor a féléves felülvizsgálatra, előzetes számítások szerint a vezető részvények súlyában csak kisebb változások várhatóak. Az új súlyok március 18-án lépnek érvénybe.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Deloitte: a technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A biztonsági vezetőknek kell irányítaniuk a rendszerekkel kapcsolatos képzést, és fel kell hívniuk az alkalmazottak és az érdekeltek figyelmét a releváns tudnivalókra.

ESET: Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázatairól

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég

MÁV-Volán: rekordszámú bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton.

USA: a mesterséges intelligencia hozza az agrárjövőt?

Az egész mezőgazdaságban a munkaerőhiány veszélyezteti az ipar életképességét, mind a nyereségesség, mind a terméshozam tekintetében.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.