Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság PWC üzleti csúcs Debrecenben
No menu items!

PWC üzleti csúcs Debrecenben

Debrecen legnagyobb üzleti csúcstalálkozóját szervezi meg a PwC április 9-én a Kelet-magyarországi régió közép- és nagyvállalati szereplői számára. Az eseményen két kiválósági díjat osztanak ki olyan cégvezetőknek, akik kiemelkedő eredményekkel járultak hozzá a térség gazdasági fejlődéséhez.

A „Business Forum 2024” című rendezvény hagyományteremtő céllal jön létre. Minden év tavaszán aktuális üzleti kérdések lesznek terítéken, a résztvevőket a régióban működő hazai tulajdonú, valamint nemzetközi vállalatok vezetői, tulajdonosai és meghívott előadók alkotják majd. Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál az üzleti élet képviselőinek az egymástól való tanulásra, valamint a szinergiák építésére.

A rendezvény délutáni workshopjai a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (AmCham), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar vármegyei szervezetével (VOSZ) együttműködésben jönnek létre.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a PwC Magyarország március 19-i közös sajtóeseményén Papp László, Debrecen város polgármestere arról az új megközelítésről beszélt, amit Debrecen városa 2015-ben indított el: ez egyrészt egy strukturált ipar és gazdaságfejlesztési stratégia megvalósítására, másrészt átfogó befektetés-ösztönzési tevékenységekre épül. Kelet-Európai viszonylatban a legnagyobb ipari park fejlesztése és ipari park infrastruktúra kialakítása kezdődött a városban. Ebbe a dinamikusan fejlődő ökoszisztémába csatlakozott tavaly év végén a PwC, mely az irodanyitását követően már számos üzleti eseményt szervezett Debrecenben, megszólítva ezzel hazai tulajdonú és nemzetközi közép- és nagyvállalatokat egyaránt.

„Debrecen globális szereplővé nőtte ki magát és egy perspektivikus növekedés elé néz. Nagyon fontos ezért, hogy értékeljük az elmúlt tíz évet, és ne csak a fejlődésre, hanem a kihívásokra is találjunk válaszokat, illetve emeljük ki azokat, akik fontos szereplői voltak a térség gazdasági fejlődésének. Remélem, hogy ez a fórum egy olyan találkozó lesz a jövőben, ami folyamatosan naprakészen tart minket az üzleti és a gazdasági életben.” – hangsúlyozta Papp László.

„A konferencia önmagában kiemelt figyelmet irányít a régióra egy globális nagyvállalat részéről, és ez a hagyományteremtő jelleggel útjára indított csúcstalálkozó már az első alkalommal leteszi névjegyét a helyi gazdasági szereplők asztalára. Találkozási pont lesz a lokális gazdaság és a helyi regionális gazdaság szereplői, valamint a Debrecenbe és környékére települt multinacionális vállalatok vezetői számára, és általa lokálisan és globálisan is képesek leszünk a folyamatokat modellezni, rájuk tekinteni és azokat jobban megérteni.” – tette hozzá a polgármester.

Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója elmondta: „November 14. óta – ekkor érkezett meg a PwC Debrecenbe – több fontos helyi rendezvényen vagyunk túl és ezt megkoronázandó, ahogy polgármester úr is említette, szeretnénk minden tavasszal a régió üzleti életének színe-javát felvonultatni a városban, hogy az üzleti világ szereplői tanulhassanak egymástól akár nemzetközi, akár hazai vállalatról van szó. Fontos, hogy a bizalom és a minőség alapelvei mentén segítsük a már működő és az újonnan megérkező gazdasági szereplők felkészülését a folyamatosan változó környezetre. Jelenlétünkkel elősegítjük a párbeszédet az üzleti élet és az oktatás között, támogatjuk a nők üzleti életben betöltött szerepét és hozzájárulunk a hátrányos helyzetű csoportok érvényesüléséhez.”

A cégvezető a térség üzleti és gazdasági potenciálját ecsetelve utalt a PwC 13. Magyarországi Vezérigazgató Felmérésére, melyben 31 Kelet-magyarországi vállalatvezető is részt vett (a válaszadók 10%-a). A kutatás régiós eredményeit az áprilisi eseményen ismertetik majd.

Lőcsei Tamás a mai sajtótájékoztatón bemutatta azt a régióra alapított két díjat is – „Üzleti Életért Kiválóság Díj 2024”, valamint „A Jövő Vállalata Kiválóság Díj 2024” -, melyeket az üzleti fórumon fognak átadni.

„Azt gondolom, hogy Debrecen gazdasága olyan mértékben növekszik, olyan mértékben változik és olyan mértékben lesz meghatározója az ország gazdaságának, hogy ezekre az elismerésekre különösen nagy szükség van, főleg ilyen változó gazdasági környezetben.” – reflektált a díjak bejelentésére Debrecen polgármestere.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Kedd éjfélig döntsünk! Ki kapja az 1+1 százalékunkat?

A személyi jövedelemadó kapcsán idén is élni lehet az öngondoskodási megtakarítási formákhoz kapcsolódó adó feletti rendelkezési jogosultsággal, amely alapján jellemzően a befizetések húsz százalékát lehet visszaigényelni.

Együttműködési megállapodás a magyar Aeroplex és a román Romaero között

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit. Az aláírási ünnepségen Demény Árpád, az ACE ügyvezető igazgatója elmondta: az ACE Európa egyik legnagyobb független repülőgép-karbantartó társasága, a legnagyobb légitársaságokkal dolgoznak együtt. Kiemelte, hogy a román partnerrel kötött megállapodás hosszú távú üzleti stratégiai céljuk megalósítását segíti. Az ACE ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy a világ repülőgépiparában jelentős verseny van, amelyben fontos értéket képvisel az eszközök, a növekedés és a stabilitás megléte. Demény Árpád az MTI kérdésére elmondta: a bukaresti bázison 2024 októberében indulna a karbantartás. Kezdetben egy termelési vonalat (egy termelési vonalon egyidejűleg egy repülőgépet fogadnak) alakítanak ki, majd ezt fejlesztenék fokozatosan öt termelési vonallá. Az ACE tájékoztatása szerint a megállapodással új karbantartó bázis jön létre az Aeroplex égisze alatt, amely lehetőséget kínál arra, hogy a társaság szolgáltatásait még szélesebb körben elérhetővé tegyék a régióban. Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. magyar vállalat, a régió legnagyobb független repülőgép műszaki központja. Fő tevékenységi köre az Airbus és Boeing típusú repülőgépek javítása és karbantartása. Az Aeroplex Budapesten és Debrecenben lát el forgalmi karbantartási tevékenységet, budapesti bázisán hangár szintű karbantartást, illetve repülőgépes berendezésjavítást végez, mintegy 18 ezer négyzetméternyi hangárban és a hozzá kapcsolódó 3,5 ezer négyzetméternyi műhelyterületen. Az ACE 2022-ben 21,6 milliárd forint árbevételt és 960 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2023-ban 31,3 milliárd forintra, nyeresége 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Romaero céget 1920-ban alapították, egykor a román védelmi és repülőgépipar legnagyobb vállalata volt, jelenleg repülőgép-karantartással foglalkozik.

A nyugati és keleti technológiák találkozóhelye lesz Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.