Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Randevú Béccsel a Wienliebe Fesztiválon
No menu items!

Randevú Béccsel a Wienliebe Fesztiválon

Idén először, 2024. május 24. és 26. között rendezik meg a teljesen Bécs központú Wienliebe Fesztivált. A háromnapos rendezvénysorozat a bécsi Rathausplatzon lesz és számos olyan elemet mutat be a közönségnek, amitől Bécs olyan élhető és szerethető.

A Wienliebe egy bécsi szervezésű fesztivál, ami akár egy, a városnak címzett szerelmi vallomásnak is tekinthető: az élvezetet, a társasági életet és a város adta otthont jelképezi. Bécs évek óta vezeti a a világ legélhetőbb városainak listáját, mégis évről évre a világ legkevésbé barátságos városának választják. Ez első pillantásra paradoxnak tűnhet, valójában viszont nagyon jól érzékelteti Bécs vonzerejét, lakóinak az identitását és komplexitását.

Az új Wienliebe Fesztivál célja, hogy megmutassa, Bécsben nem csak élni érdemes, hanem szerethető oldala is van. Három napon át a helyi lakosok és a látogatók egy helyen fedezhetik fel az osztrák főváros jellegzetességeit. A rendezvény három központi elemre épül, a bécsi kultúrára, a bécsi konyhára és a kézművességre.

Gasztronómiai szempontból a hagyományos bécsi konyha, a jellegzetes kávéházak, borozók – az úgynevezett Heurigerek – állnak a fesztivál középpontjában. A változatos kulturális programok pedig a bécsi zenei élet számos, neves képviselőjére és művészére helyezik a hangsúlyt. Szerveznek például előadásokat, amelyek bemutatják Bécs gazdag zenei történelmét: Haydn, Mozart és Beethoven munkásságától egészen a modern idők művészetéig. A Bécsi Kereskedelmi Kamarával együttműködve több bécsi vállalkozás is bemutatja majd a kézműves termékeit – kerámiákat, ékszereket, helyi tervezők portékáit -, amelyeket meg is lehet majd vásárolni. A látogatók jólétéről pedig a bécsi gasztronómia hat központi alakja gondoskodik majd, köztük a Tafelspitzéről híres Plachutta vendéglő vagy a Schweizerhaus a Práterből. A látogatók természetesen kóstolhatnak majd császármorzsát és Sacher tortát is.

Részletes program: https://wienliebe.wien.gv.at/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A hazai települések 11 százalékára terjed ki a natúrpark megjelölés

Az első helyet a Nógrád vármegyei Varsány nyerte el a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért.

A pénzügyi bűnözés elleni rugalmas kockázatértékelés kell

A kockázatértékelés nagyobb mértékű integrálása a kontrollkeretrendszerhez pedig azt teszi lehetővé, hogy a kockázatok változásakor felgyorsítsák az újraértékelés folyamatát.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Kína kaszálna az európai elektromos autó támogatásból, így lett parkoló a nagy kikötőkből

A kínai EV-k célzottan profitálnak az európai piaci trendekből, sősorban a több országban nyújtott állami támogatásokból, amelyek célja valójában az, hogy az európai országok a saját, vagy legalább az európai elektromos járművek választására ösztönözzék a vásárlókat.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...