Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Selmecbánya városának új partnervárosa Miskolc
No menu items!

Selmecbánya városának új partnervárosa Miskolc

(Fotó: polgármesteri kabinet, Miskolc)

Az önkormányzat képviselőivel kötött partnerségi megállapodást az elmúlt napokban írta alá Babiaková on Selmecbánya polgármestere, Nadežda Babiaková.

A hivatalos látogatás programjának része volt a selmecbányai tiszteletére ültetett fa is. Babiaková szerint a városi partnerség Selmecbánya és a Miskolci Egyetem hosszú távú együttműködésére épült. “A kezdeményezés az ő oldalukról jött. Sokat dolgozunk együtt a Miskolci Egyetemmel. A polgármesterek az oktatás mellett a turizmus területén is teret látnak esélyt a két város közötti együttműködésre. Veres Pál, Miskolc polgármestere szerint Miskolcnak hasonló városokkal van partneri kapcsolata.

“Testvérvárosaink Ostrava, Katowice és Kassa. Ezekhez a városokhoz hasonlóan mi is olyan helyzetben találtuk magunkat, hogy a nehézipar és a bányászat évszázados alapjai után, amelyek szinte egyik napról a másikra eltűntek, valami újat kellett létrehoznunk. Vannak különbségek a méretekben, de a probléma mindenhol ugyanaz. Hazánkban és Selmecbányán is… A turizmus és a kultúra ugródeszkák.Selmecbánya” – mondta Veres.

A partnerségi megállapodás aláírásán részt vettek a Miskolci Egyetem képviselői is, akiknek hallgatói a mai napig ismerik, őrzik és ápolják a Bányászati Akadémia selmeci hagyományait, amelyek az egyetemi akadémiai közösség életének alapját és központi elemét képezik. A Miskolci Egyetem a Soproni Egyetemmel együttműködve szervezett adománygyűjtést a tavalyi pusztító tűzvész által érintett épületek számára.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

2,2 millió eurót hozott a fizetős belépés Velencének

A fizetésmentességet élvezők magas száma bizonyítja, hogy a városban sokkal többen laknak állandó jelleggel, mint a hivatalosan bejelentett 49 ezer.

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a tőzsde

A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 0,88 százalékkal 9765 forintra nőtt, a részvények forgalma 679,9 millió forintot ért el.

Az új első fél éves rekordot állított be a belföldi használtautó-piac

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit.

Globális informatikai hiba – Budapest Airport: a Liszt Ferenc-repülőtér is érintett

Azt is közölték, hogy nem elérhető a Wizz Air weboldala és mobilalkalmazása, a foglalási rendszer, az online utasfelvétel és a beszállókártya kiadása, az új foglalások és meglévő foglalások módosítása, de még a kapcsolattartó és ügyfélszolgálati központok sem.
Hirdetés

Hírek

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Gazdaság

Változatlanul hagyta az EKB a három irányadó kamatlábat

A kamatdöntések konkrétan az inflációs kilátásokra vonatkozó értékelésén alapulnak a kapott gazdasági és pénzügyi adatok, az inflációs alapfolyamat dinamikája és a monetáris politikai transzmisszió erőssége fényében.

Ezért menekülnek külföldre a privátbanki pénzek

A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég ügyvezetője szerint a magyar privátbanki és affluens ügyfelek 95 százalékának van devizaszámlája vagy devizában denominált befektetése,

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.

Rekord kárkifizetések lesznek a viharok miatt

Az idei május-júniusi adatok szerint összesen 61,5 ezer bejelentésnél és 7,7 milliárdos összegnél tartanak a biztosítók.