Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Szerény pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Szerény pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Csekély indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon, majd a nyitás után nem sokkal már vegyesen alakultak az árfolyamok.

A DJIA-30 index 0,07 százalékos, az S&P-500 index 0,01 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,17 százalékos emelkedéssel nyitott a hét első kereskedési napján, a hosszú hétvégét követően. A kereskedés első perceiben a Wall Street indexei 0,1-0,2 száazlékos veszteségbe csúsztak, a Nasdaq index 0,2 százalékkal emelkedett.

Hétfőn a piacok ünnep miatt zárva tartottak. Pénteken a vezető indexek nyereséggel zártak.

A különböző szektorokban eltérően alakultak az árfolyamok még a kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A Washington és Peking között éleződé politikai feszültség elsősorban a technológiai ágazat részvényeit terhelte meg.

Az energiaipari vállalatok részvényei ugyanakkor erősödtek a több éves csúcsokat döntögető olajár emelkedésével párhuzamosan.

A kínai Didi Global árfolyama negyedével is csökkent még a kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban, miután a kínai hatóságok napokra felfüggesztették a cég mobil alkalmazásának a használati engedélyét. Az árfolyamcsökkenés az amerikai tőzsdén jegyzett más kínai vállalatok részvényeire is kiterjedt, az Alibaba és a Baidu részvények egy és három százalékkal gyengültek.

A keddi kezdés előtt tartott árfolyamok alapján az év eleje óta a DJIA és a Nasdaq index egyaránt 13,6 százalékos, az S&P index 15,8 százalékos nyereséget halmozott fel. A pénteki kereskedést az S&P index rekordon fejezte be, mégpedig hét egymást követő kereskedési napon beállított újabb és újabb rekordok után.

A DJIA szerény veszteséggel fejezte be a június hónapot a múlt hét közepén, az S&P index pedig közel 2 százalékos nyereséggel, a Nasdaq index pedig közel 6 százalékos emelkedéssel. A DJIA index előtte négy egymást követő hónapot zárt nyereséggel, az S&P és Nasdaq indexeknek pedig a június volt sorban az ötödik nyereséges hónapja. A második negyedévet a DJIA index 5 százalékos, az S&P index 8 százalékos, a Nasdaq tíz százalékos nyereséggel fejezte be.

Az olajár negatív korrekcióba kezdett azt követően, hogy újabb több éves csúcsra kapaszkodott fel kedden, miután az OPEC+ termelői együttműködésnek nem sikerült határozott megállapodásra jutnia a termelés növelésének ütemezéséről.

A WTI 76,98 dolláron 2014 novembere óta a legmagasabb árat érte el, a Brent pedig 77,84 dolláron 2018 októbere óta a legmagasabbat.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,43 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 74,84 dolláron, a Brent ára pedig 1,40 százalékkal csökkent 76,08 dollárra.

Az eurót 0,25 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1831 dolláron, az arany spot ára 0,96 százalékkal emelkedett unciánként 1809,20 dollárra.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Legyenek óvatosak, javasolja az MNB az OTP Banknak oroszországi működésénél

Az MNB vezetői levele továbbá ajánlásokat fogalmaz meg az oroszországi vállalati hitelállomány leépítésére, a lakossági hitelállomány szinten tartására és a betétállomány csökkentésére

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...