Hirdetés
Kezdőlap Hírek Szolnok. Gellert kapott lövedék csapódott be a MÁV-strandon
No menu items!

Szolnok. Gellert kapott lövedék csapódott be a MÁV-strandon

Lövedék csapódott a szolnoki MÁV-strand egyik zuhanykabinjának május 28-án, személyi sérülés nem történt – erősítette meg a szoljon.hu-n megjelent hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei-Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a Szolnoki Rendőrkapitányság. A stranddal szomszédos MÁV-lőtéren a lövészetek megtartását május 31-től határozatlan időre megtiltották.

A szolnoki polgármesteri hivatal közölte: a strandot üzemeltető Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. írásban tett jelentést a polgármesteri hivatalnak a történtekről, ahonnan hatáskör hiányában haladéktalanul továbbították a bejelentést a rendőrségnek.

A szolnoki strandfürdő. Kép forrása: termalfurdok.com

A megyeszékhely vezetése megdöbbenve fogadta a hírt a múlt hét pénteki esetről és elfogadhatatlannak tartja, hogy a lőtérről áthatolhat lövedék a strand területére, ezért azt várja az illetékes hatóságtól, hogy a lehető leghamarabb intézkedik a lőtér üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartásában – emelték ki.

Nagy Attila, a lőteret üzemeltető MTTSZ Szolnoki MÁV Lövészklub társadalmi elnöke a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálnak azt nyilatkozta, hogy nagyon megrendítette az eset, hiszen náluk nem történt még soha lövészbaleset, öngyilkosság, de még sérülés sem. Ez mind annak köszönhető, hogy a szabályokat szigorúan betartják és betartatják – mondta.

Emellett már számos olyan műszaki módosítást, biztonsági elembeépítést hajtottak végre, ami bizonyos lövészeti szituációknál fokozza a biztonságot, hogy ne kerüljön ki lövedék – nyilatkozta. Hozzátette: amikor a strand üzemeltetőitől tudomást szerzett az esetről, azonnal intézkedett, hogy fokozzák a biztonságot és többé ne fordulhasson elő ilyen eset.

Az ügyben folyik a hatósági eljárás, hogy kiderítsék, tőlük származik-e a lövedék és hogy miként történhetett az eset. Üzemeltetési engedéllyel rendelkezett a lőtér – mondta.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Outplacement, avagy kegyes válás – II. rész

A pandémia miatt sorra jutnak csődbe kis- és középvállalatok, de a járvány még a stabil, nagy cégeket is megtépázza. Az elbocsátások, a tömeges létszámleépítések üteme felgyorsult, s ezzel párhuzamosan növekednek az érintettek mentális gondjai is. Ezért is kap napjainkban kiemelt szerepet a gondoskodó elbocsátás (outplacement). Dr. Gonda György írása AzÜzlet.hu Menedzser Akadémiájában.

MNB: a magyar bankrendszer továbbra is stabil

A magyar bankrendszer a koronavírus-járvány második évében is stabil, jelentős tőketartalékkal rendelkezik - ismertette a jegybank decemberi Pénzügyi stabilitási jelentését Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője.

Elemzők: jól kezdte a kiskereskedelem a negyedik negyedévet

A kiskereskedelmi forgalom várakozásokat meghaladó októberi növekedése biztató kezdetet jelez a negyedik negyedévi GDP-növekedés szempontjából, a szolgáltatószektor mellett továbbra is ez az egyedüli terület, amely érdemi pozitív növekedési hozzájárulást hozhat - kommentálták elemzők a friss kiskereskedelmi adatokat.

Áder János kinevezte a médiahatóság új elnökét

A köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének.

Hírek

Áder János kinevezte a médiahatóság új elnökét

A köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének.

Idén drágább lesz a karácsonyi halászlé

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra. Ugyanakkor a halak ára a tavalyihoz képest a takarmányárak növekedését követve várhatóan kis mértékben emelkedni fog - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Kormányinfó: a kisvállalkozókra is kiterjesztik a rezsicsökkentést

Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

480 forint alá csökkenthet az üzemanyagok ára a benzinkutakon

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 11 forinttal csökken - közölte a holtankoljak.hu portál.

Nem működött az IKEA online céges felülete – az adatok a kibertámadás után is biztonságban vannak

Olvasóink tegnap jelezték, hogy még este sem működik az IKEA internetes felülete a céges vásárlóknak. Kérdésünkre a cég reagált.

Vezetőváltás a HungaroControlnál

Távozik posztjáról Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója. Feladatait átmeneti jelleggel Tóth László, a légi navigációs vállalat igazgatóságának tagja veszi át.

Emelkedő gázárak. Két tényező áll a drágulás mögött

Októberben a kínálati hiány és a magas kereslet emelte a fölgáz árát - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Új elnök-vezérigazgató a Magyar Bankholding élén

Folytatódik a Magyar Bankholding csoport irányításának egységesítése: Vida Józseftől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait. Az eddigi igazgatósági elnök a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a társaságot.

Gazdaság

MNB: a magyar bankrendszer továbbra is stabil

A magyar bankrendszer a koronavírus-járvány második évében is stabil, jelentős tőketartalékkal rendelkezik - ismertette a jegybank decemberi Pénzügyi stabilitási jelentését Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője.

30 milliós bírságot kapott a Signal Biztosító

A kárrendezési folyamatoknál és a befektetési egységekhez kötött életbiztosításoknál feltárt, illetve egyéb hiányosságok miatt a Magyar Nemzeti Bank 30 millió forint bírságot szabott ki a Signal Biztosítóra. A jogsértések nem érintik a társaság megbízható működését - közölte a jegybank.

Újabb 20 bázisponttal nőtt az egyhetes betét kamata

Az MNB 3,10 százalékon hirdette meg egyhetes betétjét, vagyis az előző hetinél 20 bázisponttal magasabb kamaton.

Megugrott az amerikai bankok nyeresége

Jelentősen, 35,9 százalékkal nőtt az amerikai bankszektor teljes nyeresége a harmadik negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor elmaradt a második negyedévvel összevetve.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom