Hirdetés
Kezdőlap Hírek Szolnok. Gellert kapott lövedék csapódott be a MÁV-strandon
No menu items!

Szolnok. Gellert kapott lövedék csapódott be a MÁV-strandon

Lövedék csapódott a szolnoki MÁV-strand egyik zuhanykabinjának május 28-án, személyi sérülés nem történt – erősítette meg a szoljon.hu-n megjelent hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei-Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a Szolnoki Rendőrkapitányság. A stranddal szomszédos MÁV-lőtéren a lövészetek megtartását május 31-től határozatlan időre megtiltották.

A szolnoki polgármesteri hivatal közölte: a strandot üzemeltető Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. írásban tett jelentést a polgármesteri hivatalnak a történtekről, ahonnan hatáskör hiányában haladéktalanul továbbították a bejelentést a rendőrségnek.

A szolnoki strandfürdő. Kép forrása: termalfurdok.com

A megyeszékhely vezetése megdöbbenve fogadta a hírt a múlt hét pénteki esetről és elfogadhatatlannak tartja, hogy a lőtérről áthatolhat lövedék a strand területére, ezért azt várja az illetékes hatóságtól, hogy a lehető leghamarabb intézkedik a lőtér üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartásában – emelték ki.

Nagy Attila, a lőteret üzemeltető MTTSZ Szolnoki MÁV Lövészklub társadalmi elnöke a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálnak azt nyilatkozta, hogy nagyon megrendítette az eset, hiszen náluk nem történt még soha lövészbaleset, öngyilkosság, de még sérülés sem. Ez mind annak köszönhető, hogy a szabályokat szigorúan betartják és betartatják – mondta.

Emellett már számos olyan műszaki módosítást, biztonsági elembeépítést hajtottak végre, ami bizonyos lövészeti szituációknál fokozza a biztonságot, hogy ne kerüljön ki lövedék – nyilatkozta. Hozzátette: amikor a strand üzemeltetőitől tudomást szerzett az esetről, azonnal intézkedett, hogy fokozzák a biztonságot és többé ne fordulhasson elő ilyen eset.

Az ügyben folyik a hatósági eljárás, hogy kiderítsék, tőlük származik-e a lövedék és hogy miként történhetett az eset. Üzemeltetési engedéllyel rendelkezett a lőtér – mondta.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Legyenek óvatosak, javasolja az MNB az OTP Banknak oroszországi működésénél

Az MNB vezetői levele továbbá ajánlásokat fogalmaz meg az oroszországi vállalati hitelállomány leépítésére, a lakossági hitelállomány szinten tartására és a betétállomány csökkentésére

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...