Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Tovább zuhan a kriptovaluták királya
No menu items!

Tovább zuhan a kriptovaluták királya

Az összes kriptovaluta együttes értéke több mint 350 milliárd dollárt zuhant az elmúlt két hétben. Illusztráció: Bigstock

Az értékéből rohamosan vesztő bitcoin árfolyama valószínűleg 13 ezer dollárig fog lezuhanni, ami közel 40 százalékos csökkenést jelent a jelenlegi szinthez képest – állítja egy amerikai pénzügyi szakértő.

Mi még mindig eladnánk az ilyen típusú kriptopénzeket, ebben a környezetben is” – mondta Ian Harnett, az Absolute Strategy Research társalapítója és befektetési igazgatója a CNBC-nek.

Ez tényleg egy likviditási játék. Azt tapasztaltuk, hogy ez nem valuta, nem árucikk és semmiképpen sem értékmegőrző eszköz” – emelte ki.

Harnett szerint a múltbeli árfolyammozgások azt mutatják, hogy a bitcoin általában nagyjából 80 százalékkal esik vissza a csúcsokról. 2018-ban például a kriptopénz 3000 dollár környékére zuhant, miután 2017 végén közel 20 ezer dolláros csúcsot ért el.

Egy ilyen esés 2022-ben “visszavinne körülbelül 13 ezer dollárig“, ami Harnett szerint a bitcoin szempontjából “kulcsfontosságú támaszterület“. Összehasonlításképp: a bitcoin a 2021-es kriptoőrület csúcsán közel 69 ezer dolláros rekordmagasságra emelkedett.

“Egy olyan világban, ahol bőséges a likviditás, a bitcoinok jól teljesítenek. Amikor ezt a likviditást elveszik – márpedig a központi bankok jelenleg ezt teszik -, akkor azt látjuk, hogy ezek a piacok rendkívüli nyomás alá kerülnek.

– mondta Harnett.

A kriptovilág most feszült, mivel a befektetők küzdenek a magasabb kamatlábak hatásával azokra az eszközökre, amelyek a rendkívül laza monetáris politika korszakában virágoztak.

A múlt héten a Federal Reserve 75 bázisponttal emelte az irányadó hitelkamatlábat, ami 1994 óta a legnagyobb egyszeri emelés. A Fed döntését a Bank of England és a Svájci Nemzeti Bank hasonló lépései követték.

Ez megviselte a digitális eszközöket. Az összes kriptovaluta együttes értéke több mint 350 milliárd dollárt zuhant az elmúlt két hétben. A bitcoinnal kedden 20 010 dolláros árfolyamon kereskedtek, ami 5 százalékos csökkenést jelentett az elmúlt 24 órában. Az első számú kriptodeviza értékének több mint a felét veszítette el az elmúlt egy évben.

A kriptopiac már a Fed múlt heti kamatemelése előtt is ingatag lábakon állt, a kereskedőket a népszerű stabilcoin, a terraUSD és testvér-tokenje, a luna 60 milliárd dolláros összeomlása borzolta.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.