Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Csökkenéssel nyitott New York
No menu items!

Tőzsde – Csökkenéssel nyitott New York

Csökkenéssel nyitottak szerdán az irányadó New York-i tőzsdemutatók.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,12 százalékos, az S&P 500-as mutató ugyancsak 0,36 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,97 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

Nem várható jelentősebb árfolyammozgás, a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpaci bizottságának januári üléséről készített jegyzőkönyv közzétételére várnak. A tőzsdezárás előtt két órával nyilvánosságra kerülő dokumentumban fogódzókat keresnek annak megítélésére, hogy mennyire elkötelezett a Fed a rendkívül laza monetáris politika fenntartása mellett.

A Fed már majdnem egy éve a zéró szint közelében tartja kamatait, miközben likviditásnyújtó és eszközvásárlási programjaival masszívan pumpálja a pénzt a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságba. A Fed az inflációs cél kezelésének ősszel meghirdetett új, rugalmas megközelítésével hosszabb távon is eltűrheti majd a magasabb inflációt kamatemelés nélkül, hogy támogassa a gazdaság fellendülését és a teljes foglalkoztatottság elérének célját.

Elemzők arra figyelmeztettek, hogy ez a laza monetáris politika a Joe Biden kormányzata által javasolt 1900 milliárd dollár értékű új gazdaságösztönző csomaggal párosulva az infláció megugrását eredményezheti.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is borús a hangulat. Szerda délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,39 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,76 százalékos, a párizsi CAC-40 0,26 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 0,42 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,2043 dollárt adtak, 0,56 százalékkal erősödött a dollár. A jenhez képest azonban 0,10 százalékkal gyengült a dollár, 105,94 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,73 százalékkal, 1781,20 dollárra, az áprilisi szállítású aranyé pedig 1,13 százalékkal, 1778,60 dollárra csökkent a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökkenésre váltott, de napközben újabb 13 havi csúcson is járt.

Az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,08 százalékos mínuszban, 63,30 dolláron, a márciusi szállítású WTI pedig 0,57 százalékos veszteségben, 59,71 dolláron forgott fél négykor.

A Brent 64,74 dolláron, a WTI pedig 61,26 dolláron újabb több mint egyéves csúcsot döntött napközben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Akkumulátor-ökoszisztéma

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent.

Magyarország jó úton halad a napenergiával történő áramtermelés felé

Magyarországon a bruttó villamosenergia-felhasználásban az import részaránya évek óta csökken, a függetlenedésben egyre nagyobb szerep jut a napenergiának.

BÉT – Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...