Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók pénteken. Az indexeket a nagy tőkeerejű technológiai vállalatok húzzák felfelé.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,09 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,31 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,47 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Már nyitás előtt történelmi csúcsot döntött a Nasdaq-piac összetett mutatója a határidős jegyzésekben, miután a közösségi hálózatok közül a Twitter és a Snap is a vártnál erősebb eredményekkel rukkolt elő második negyedéves beszámolójában, ami jó előjel a Facebook gyorsjelentése előtt.

A Twitter 3,85 százalékos pluszban nyitott, miután bevételei éves összevetésben 74 százalékkal, 1,19 milliárd dollárra emelkedtek, amiben szerepet játszott az is, hogy a közösségi médiaplatform olyan fejlesztéseket vezetett be, amelyek révén a reklámok célzottabban érik el a potenciális ügyfeleket.

A Snapchat multimédiás üzenetküldő alkalmazás tulajdonosa, a Snap árfolyama 17,7 százalékkal ugrott meg a nyitásban, miután bevételei és felhasználóinak száma is a vártnál nagyobb mértékben nőtt a második negyedévben.

A nagy tőkeerejű technológiai vállalatok közül az Amazon, az Apple, a Microsoft és a Google anyavállalata, az Alphabet 0,3 százalék és 1,7 százalék közötti pluszban várta a nyitást. Az American Express amerikai kártyakibocsátó vállalat 3,3 százalékos emelkedéssel indította a kereskedést, miután a vártnál nagyobb nyereséget termelt a második negyedévben.

A figyelem a héten a gyorsjelentésekre irányult. Az S&P 500-as mutató kosarát alkotó ötszáz nagyvállalat közül már 104 tette közzé második negyedéves beszámolóját, közülük 88,5 százalék tényadatai haladták meg az elemzői várakozásokat, ami 1994 óta a legnagyobb arány.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is emelkednek az indexek. Péntek délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,83 százalékos, a frankfurti DAX-index 1,01 százalékos, a párizsi CAC-40 1,22 százalékos, a madridi IBEX 1,36 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 1,28 százalékos pluszban állt. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,12 százalékos pluszt mutatott.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1767 dollárt adtak, 0,05 százalékkal erősödött a dollár. A jenhez képest 0,33 százalékkal drágult a dollár, 110,50 jenen forgott.

Csökken az arany világpiaci ára. Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,37 százalékkal, 1799,97 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,22 százalékkal, 1801,40 dollárra süllyedt a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is csökken.

A szeptemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,42 százalékos mínuszban, 73,48 dolláron, a WTI pedig 0,38 százalékos veszteségben, 71,64 dolláron forgott fél négykor.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Enyhült az infláció, javult is a fogyasztók hangulata Németországban

A nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban nyolc havi csúcsra erősödött, de a vártnál némileg enyhébb mértékben nőtt.

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Multi Program zárókonferenciáján.

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Túl nagyra nőtt? Szétdarabolják az Alibabát

Az Alibaba kínai internetes óriáscég komoly változások előtt áll: a hatalmas vállalatot hat önálló csoportra akarják szétválasztani. A befektetők egyelőre pozitívan reagálnak.

Hírek

Pénteken a gázolaj ára lélektani határ alá csökken, a benzin viszont tovább drágul

Pénteken újabb üzemanyagár-változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai: a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a kutaknak.

Több százezer robogós közlekedik szabálytalanul a magyar utakon

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Ingyen taxizhatnak az idősek Budapest egyik kerületében

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

Lemondott a fővárosi állatkert megvádolt operatív igazgatója

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi kamatmeghatározó ülésén.

Új néven folytatja a Foodpanda

Április közepétől foodora néven működik a foodpanda ételrendelő platform, a márkanév váltása mellett az üzleti modell változatlan marad - közölte a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezetője a cég sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-16%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Erre a hétre már közel 400-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Gazdaság

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - közölte a Blochamps Capital Kft.

Végveszélyben a legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztár

Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. 

Két új tagja lesz az MNB monetáris tanácsának

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén két új tag megválasztását támogatta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. A testület új tagja lesz Búza Éva és Kovács Zoltán.