Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn. A kockázatvállalási kedvet fűtik az erős vállalati beszámolók, a további költségvetési gazdaságösztönző intézkedésekhez fűzött remények és a Federal Reserve döntéshozóinak a laza monetáris politikát támogató nyilatkozatai.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,09 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,26 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,59 százalékos pluszban nyitott augusztus első kereskedési napján.

Az indexek júliusban már a hatodik egymást követő hónapot fejezték be nyereséggel. Az S&P 500-as mutató értéke 2 százalék feletti mértékben, a Dow Jones ipari átlagé 1,3 százalék, a Nasdaq-piac összetett mutatójáé pedig 1,2 százalékkal kapaszkodott feljebb egy hónap alatt.

A befektetők figyelme főleg a vállalati beszámolókra irányul, a héten hozza nyilvánosságra második negyedéves számait a többi között az Eli Lilly, a CVS Health, az Uber, az Amgen és a General Motors.

A Pfizer és a Moderna szintén reflektorfénybe került, miután a két nagy amerikai gyógyszergyártó vállalat új szerződést kötött az Európai Unióval a Covid-19 vírus elleni védőoltások szállításáról. Az alku részeként jelentős áremelést ért el a két vállalat.

Az S&P 500-as mutató kosarát alkotó ötszáz nagyvállalatnak eddig közel a kétharmada tette közzé második negyedéves beszámolóját, közülük 88 százalék tényadatai haladták meg az elemzői várakozásokat. Az előrejelzések azonban már nem ennyire pozitívak, a legnagyobb technológiai vállalatok közül az Apple, a Facebook és az Amazon egyaránt arra figyelmeztetett, hogy különböző kockázatok terhelik a kilátásokat.

A hét végén Lael Brainard és Neel Kashkari, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának két tagja szintén arra figyelmeztetett, hogy vannak kockázatok a gazdaság jövőbeni alakulását illetően, és még mindig jelentős előrelépésre van szükség a koronavírus-járvány előtti foglalkoztatottsági szint eléréséhez.

A szenátus vasárnap ismertette a mindkét párt támogatását élvező, ezermilliárd dollár értékű infrastruktúra-fejlesztési törvény tervezetét. Az utak, hidak, kikötők és a nagysebességű internet, illetve egyéb más infrastrukturális létesítmények fejlesztését célzó javaslatot akár már a héten elfogadhatja a törvényhozás felsőháza.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is derűlátó a hangulat.

Hétfő délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,71 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,36 százalékos, a párizsi CAC-40 1,08 százalékos, a madridi IBEX 35 mutató 1,08 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,27 százalékos pluszban állt. A Stoxx Europe 600-as index 0,52 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,44 százalékkal, az EuroStoxx50 pedig 0,80 százalékkal emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1880 dollárt adtak, 0,10 százalékkal gyengült a dollár. A jenhez képest 0,20 százalékot veszített értékéből a dollár, 109,48 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,27 százalékkal 1808,70 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 0,30 százalékkal 1811,80 dollárra esett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

Fél négykor az októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,92 százalékos mínuszban, 74,72 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 1,01 százalékos veszteségben, 73,20 dolláron forgott.

A háttérben az áll, hogy a kínai feldolgozóipar teljesítményének alakulását tükröző beszerzésimenedzser-index júliusi értéke 50,3 pontra, tavaly április óta a legalacsonyabb szintre süllyedt, ami arra utalhat, hogy lassul a gazdasági növekedés a világ legnagyobb olajimportőr országában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Felszámolja 3G hálózatát a Telekom – Mi a teendő?

Akik 3G-s szolgáltatási sávot használtak, át kell, hogy térjenek más sávra, vagyis készüléket is cserélhetnek, amennyibe a most használt nem alkalmas a 2G vagy a 4G üzemmódra. A Magyar Telekom ugyanis lekapcsolja a 3G-s hálózatát. Mit kell tennie?

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók csütörtökön. A befektetőket megnyugtatta az eszközvásárlási program kivezetéséről hozott döntésével a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága.

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség: a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat.

Egységes töltők – új uniós szabályozás jöhet

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.

Hírek

Felszámolja 3G hálózatát a Telekom – Mi a teendő?

Akik 3G-s szolgáltatási sávot használtak, át kell, hogy térjenek más sávra, vagyis készüléket is cserélhetnek, amennyibe a most használt nem alkalmas a 2G vagy a 4G üzemmódra. A Magyar Telekom ugyanis lekapcsolja a 3G-s hálózatát. Mit kell tennie?

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség: a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat.

Egységes töltők – új uniós szabályozás jöhet

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.

Balaton Sound – népszavazás Zamárdiban: tripla pénzért jöhet újra a buli

Csaknem háromszoros bérleti és háromszoros rekultivációs díj fejében újra Zamárdiban lehet a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál - döntött a településen tartott helyi népszavazás.

Békés megye – rókavakcinázás. Ebzárlat és legeltetési tilalom jön

A rókák veszettség elleni repülőgépes vakcinázása miatt ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el október 2-22. között Békés megye közigazgatási területén.

Harc a klímaváltozás ellen – Jeff Bezos egymilliárd dollárt adományoz

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra és fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Felajánlásához nyolc további magánalapítvány csatlakozott, adományaik összege eléri az ötmilliárd dollárt.

Hitelmoratórium. A törlesztés folytatására az adósok 36 százaléka képtelen

A hitelmoratóriumot igénybe vevők 36 százaléka még nem áll készen a hitele újbóli törlesztésére.

Hol a legolcsóbb az energia Európában? Árkörkép

A lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak az európai országok közül.

Gazdaság

Támogatott tartalom

Tőzsdézhetek úgy is, ha nem értünk hozzá 

Tőzsdézni úgy, hogy nincs meg hozzá a szükséges tudásunk vagy időnk? Erre is van lehetőségünk: tulajdonképpen „bérelhetünk” magunknak szakértőt. A privátbanki szolgáltatással nemcsak magasan képzett, akár helyettünk tőzsdéző szakember munkáját kapjuk meg, de olyan befektetési lehetőségeket is, amelyek csak rajta keresztül érhetőek el. (x)

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom