Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erős csökkenéssel nyitott New York
No menu items!

Tőzsde – Erős csökkenéssel nyitott New York

Meredek csökkenéssel nyitottak szerdán a New York-i tőzsde irányadó indexei, miután a gazdaság védelmét célzó kormányzati intézkedéseket övező optimizmust beárnyékolták az aggodalmak, hogy a koronavírus-járvány súlyos károkat okoz a vállalatoknak.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 4,94 százalékos, az S&P 500-as mutató 3,66 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 5,90 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

A Boeing amerikai repülőgépgyártó közel 20 százalékos mínuszban, 99,55 dolláros árfolyamon indította a kereskedést annak nyomán, hogy a vállalat bejelentette, 60 milliárd dolláros támogatást kér a kormánytól.

Az elektromos autókat gyártó Tesla árfolyama több mint 10,5 százalékkal, 389,25 dollárra esett a nyitásban, mert a hatóságok utasítást adtak a fremonti üzem leállítására.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken ugyancsak meredeken esnek az irányadó indexek.

Szerda délután fél háromkor a londoni FTSE-100 index 4,63 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 5,04 százalékos, a párizsi CAC-40 5,80 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 5,26 százalékos mínuszban állt. Milánóban 1,66 százalékkal, Madridban pedig 3,88 százalékkal esett a vezető tőzsdeindex.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,0924 dollárt adtak, 0,67 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszköz. A jenhez képest 0,04 százalékkal erősödött a dollár, 107,72 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is zuhan.

A legközelebbi, májusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 7,14 százalékos mínuszban, 26,68 dolláron, a WTI pedig 10,87 százalékos veszteségben, 24,36 dolláron forgott fél háromkor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 1,59 százalékkal, 1501,60 dollárra esett.

Kedden még jelentős, több mint 5 százalékos nyereségekben zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones ipari átlag 5,20 százalékkal, 21 237,38 pontra, az S&P 500-as index 5,99 százalékkal, 2529,17 pontra, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 6,23 százalékkal, 7334,78 pontra nőtt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hűtőhasználati útmutatót készített a Nébih a pazarlás csökkentésére

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.

Módosították a bécsi építési szabályzatot: kötelező lesz a napelem

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.

Kétszázmilliárd felett a nyugdíjpénztárak nyeresége

A 2022-es fekete év után az idei eddig az óriás hozamoké volt a nyugdíjpénztáraknál, kilenc hónap alatt csaknem a tavalyi veszteség dupláját nyerték vissza, és még az inflációt is megelőzhetik. A működésük azonban veszteséges maradt, és a taglétszám is csökken.

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.