Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erős kezdés Amerikában
No menu items!

Tőzsde – Erős kezdés Amerikában

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi, 1,5 százalékos nyereségek után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,01 százalékos, az S&P-500 index 0,28 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 0,80 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Az amerikai tőzsdéken már a harmadik napja tart a lendületes árfolyam-emelkedés, jórészt a Washingtontól várt gazdaságösztönző intézkedések reményében.

Szerdán ígéretes makrogazdasági adatok is hozzájárultak a befektetői hangulat javításához: januárban a várt 49 ezernél lényegesen többel, 174 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államok gazdaságának nem mezőgazdasági ágazataiban a decemberi 78 ezres csökkenés után.

Az árfolyamok emelkedésében nagy szerepe volt a keddi piaci zárás után közzétett vállalati eredménybeszámolóknak is. Az Amazon a piaci várakozásoknak közel a dupláját érte el negyedéves eredményével és a Google anyavállalata, az Alphabet jelentése is pozitív meglepetést okozott a befektetők körében.

Az Alphabet részvénye hét százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban a szerdai kezdés előtt, az Amazon részvénye viszont “mindössze” 2,5 százalékkal, mivel az alapító-vezérigazgató bejelentette lemondását a posztjáról, ami nagy bizonytalanságot keltett befektetői körökben. Jeff Bezos közölte, hogy új üzleti területek megnyitására összpontosítja a figyelmét a jövőben.

Mindemellett különféle piaci beavatkozásokkal már sikerült némileg visszaszorítani a kisbefektetői aktivitással az elmúlt napokban keltett szélsőséges volatiltitást. A GameStop részvénye kedden története legnagyobb egy napon belüli veszteségét szenvedte el, ami 27 milliárd dollárral csökkentette piaci tőkeértékét. A papír a szerdai piaci nyitás előtt további egy százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az olajár egyéves csúcsra emelkedett az amerikai készletek csökkenésének hatására. Az elmúlt héten ugyanis a várt 1,1 millió hordós növekedés helyett 4,3 millió hordóval csökkentek az Egyesült Államok nyersolajkészletei.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,08 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 55,35 dolláron, a Brent ára pedig 0,40 százalékkal 58,03 dollárra ment fel.

Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2026 dolláron, az arany spot ára 0,04 százalékkal unciánként 1837,26 dollárra csökkent.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hatalmasat nőtt a háztartások vagyona

Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Az ország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia.

Visszafogott tere van a kamatcsökkentésnek

A jegybank júniusban folytathatja a kamatcsökkentési pályát és az alapkamat a 6,75-7,00 százalékos sávba kerülhet, azonban a jelenlegi adatok alapján az év második felében nagyon visszafogott tere van a további kamatvágásnak.

Hírek

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...