Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. Az olaj ára csökken.

A vége felé tartó tőzsdei jelentési szezon a vártnál jobb vállalati eredményeket produkált, továbbá a befektetők kedvező makrogazdasági adatokat várnak a héten a leállás után éledező gazdasági aktivitásnak köszönhetően, miközben az S&P-500 index rekordjának megdöntésével kacérkodik.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,14 százalékos, az S&P-500 index 0,28 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,59 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést. Pénteken az indexek vegyesen zártak, az S&P index alig 0,4 százaléknyira februárban felállított csúcsától.

Péntekig az S&P-500 index tagjai közül 457 tette közzé negyedéves beszámolóját, több mint nyolcvan százalékuk a meglehetősen visszafogott várakozásoknál jobb eredménnyel.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek vegyesen álltak, de többségében pozitív tartományban. A páneurópai mutatók, az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 indexek 0,3 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százalékos nyereséget jelzett.

Az olajár kissé csökkent, bár Kína importnövelő szándékának köszönhetően stabilnak mutatkozott az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódásának ellenére is. A Brent nyersolaj az amerikai piacok nyitásakor 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedésben hordónként 44,64 dolláron, a WTI ára pedig 0,26 százalékkal unciánként 41,90 dollárra csökkent.

Az arany ára a múlt heti négy és fél százalékos esés után felfelé korrigált. A múlt heti az arany legnagyobb áresése volt március óta. A dollár árfolyama is stabilizálódott valamelyest, bár a főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár index 93 pont körüli értéken, több mint két éve a legalacsonyabb szinten áll.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben, 1,1858 dolláron, az arany spot ára 1,12 százalékkal unciánként 1966,22 dollárra emelkedett

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Internetes kapuőr lett, odafigyel az EU a Twitterből lett X-re és a Booking.com-ra is 

Az Alphabet a google tulajdonosaként, az Amazon, az Apple, a Meta a facebook tulajdonosaként és a Microsoft már tavaly kapuőrnek minősült

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Térkép mutatja mit és hol ruháznak be Miskolcon

Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat.

Kampány élénkítheti a lakásbiztosítási piacot

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első, pénteken kezdődött lakásbiztosítási kampánya.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.