Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

Az árfolyammutatók emelkedésével indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy, két és fél százalékos indexcsökkenés után.

A DJIA-30 index 0,88 százalékos, az S&P-500 index 0,75 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,51 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke 3,5 százalékkal csökkent tavaly a most publikált 4,0 százalékos negyedik negyedévi éves növekedéssel együtt.

A tavalyi csökkenéssel az amerikai gazdaság 11 éves folyamatos növekedésnek vetett véget. A tavalyi volt 74 éve, az 1946-os 11,6 százalékos esés óta az amerikai gazdaság leggyengébb teljesítménye. Az első negyedévben öt százalékkal csökkent, a másodikban pedig a gazdasági teljesítmény évesítve több mint harminc százalékkal zuhant, majd a harmadik negyedévben több mint harminc százalékos növekedéssel állt ismét talpra.

A tőzsdén kívüli forgalomban közel öt százalékos árfolyamveszteségben állt a GameStop részvénye a csütörtöki nyitás előtt. Immár az ötödik egymást követő kereskedési napja zajlik a részvény árfolyamának a feltornászása kisbefektetők felvásárlási rohamával. Az árfolyam egy hét alatt 780 százalékkal emelkedett. A felvásárlás egy közösségi portál ösztönzésére indult meg és számos, a részvény árfolyamának az esésére játszó nagy befektetési alapnak okozhat komoly veszteségeket, és akár egzisztenciális veszélybe is sodorhatja azokat.

Csökkent a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban a Tesla részvényének az árfolyama annak ellenére is, hogy a cég első alkalommal zárt nyereséges évet, tavaly 721 millió dollár lett az adó utáni nyeresége. Az előző évben 862 millió dollár, 2018-ban pedig közel egymilliárd dollár veszteséget szenvedett el az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat. Egy részvényre jutó nyeresége 2,24 dollár lett tavaly, kevesebb az elemzők által várt 2,45 dollárnál.

Az olajár emelkedett csütörtökön, az amerikai piacok nyitásakor a Brent ára 0,83 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 55,99 dolláron, a WTI ára pedig 0,96 százalékkal 53,36 dollárra emelkedett.

A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 0,08 százalékkal állt alacsonyabban 90,58 ponton. Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik erősebben 1,2125 dolláron. Az arany spot ára 0,88 százalékkal unciánként 1860,44 dollárra emelkedett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

Csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn.

Helyreállítási alap. Az EU elfogadta újabb négy tagállam tervét

Az uniós tagállamok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) elfogadta négy tagállam, Horvátország, Szlovénia, Litvánia és Ciprus nemzeti helyreállítási tervét, amelyek fő célja a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni talpra állás finanszírozása. A testület elsőként 12 tagállam helyreállítási tervének adott zöld jelzést július közepén.

Matolcsy: több digitális, kevesebb építési beruházásra lenne szükség

Az állam vasba és betonba, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - bírálja a beruházások szerkezetét és ebből a szempontból érvel a magas költségvetési deficit ellen e heti írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hírek

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Házassági vagyonjog – tévhitek. A szerződés tiszta helyzetet teremt

A házassági vagyonjogi szerződés tiszta helyzetet teremt, a házastársak biztonságát is szolgálja - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

Vatikán – 65 millió euró deficit. Nyilvános a vagyonnyilatkozat is

A Vatikán első alkalommal hozott nyilvánosságra információkat a birtokában álló ingatlanokról: a Szentszék eddigi legrészletesebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy több mint ötezer ingatlannal rendelkezik szerte a világon.

Világörökség. Kilenc új helyszín az UNESCO listáján

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Olaszország: Tűzvész tombol Szardínián

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnapra virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít.

Németországban újabb csúcs felé közelíthet az új fertőzöttek napi száma

Németországban két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma, hacsak nem olttatják be magukat többen

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Gazdaság

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.

Duplázott a lakossági megtakarítás

A járvány alatt jóval nagyobb megtakarítások halmozódtak fel a lakosságnál, mint a megelőző időszakban, az öngondoskodás célja nem változott számottevően, továbbra is a legnépszerűbb...

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom