Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Gyenge kezdés Amerikában
No menu items!

Tőzsde – Gyenge kezdés Amerikában

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. A főbb indexek pénteken nyerséggel zártak és a múlt hetet is pozitív eredménnyel fejezték be.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,25 százalék, az S&P-500 index 0,20 százalék, a Nasdaq Composite index 0,02 százalék csökkenéssel kezdte a hétfői kereskedést.

Az amerikai piacok nyitásakor a páneurópai és euróövezeti gyűjtőindexek 0,3-0,4 százalékos veszteséget mutattak.

Az indexek hétfői csökkenését az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódására vezetik vissza tőzsdei megfigyelők. Pozitív hírként értékelték azonban a koronavírus-válságból kivezető utat egyengető támogatási programon végzett utolsó simítások hírét az amerikai Kongresszusban.

A politika által megadott alaphangon túl egyedi vállalati hírek befolyásolták az árfolyamok alakulását. Az Intel részvénye például közel 2,0 százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban már a nyitás előtt, miután médiajelentések jelentek meg az Apple fejlesztésében jövőre piacra kerülő személyi számítógép processzorokról.

Az olajipari vállalatok részvényei a csökkenő olajárat követték lefelé. A tőzsdén kívüli forgalomban a Chevron, az Exxon Mobil és az Occidental Petroleum részvények 1,0 és 2,0 százaléknyi árfolyamcsökkenést szenvedtek el.

Az olajár kilenc havi csúcsról csúszott vissza hétfőn az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódásából leszűrhető romló keresleti kilátások, valamint a fertőzésszám növekedése okán bevezetett utazási korlátozások miatt. Mindkét mértékadó világpiaci olajtípus, a Brent és a WTI az ötödik egymást követő hetet zárta a múlt héten áremelkedéssel.

A hétfői árcsökkenés azonban csak egy “döccenőnek” tekintendő az olajár tartósnak ígérkező emelkedésében, miután az OPEC+ megállapodott a termeléskorlátozó kvóta korábban tervezettnél kisebb mértékű redukálásában, Illetve változatlanul fennáll a víruselleni oltás gazdaságélénkítő hatásának ígérete is.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 0,79 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi piacon hordónként 48,86 dolláron, a WTI ára pedig 0,76 százalékkal 45,91 dollárra csökkent.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik erősebben 1,2133 dolláron az arany spot ára 0,11 százalékkal emelkedett unciánként 1839,40 dollárra.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tovább folytatódik a földértékesítési program

A februárban indult földértékesítési program hetedik ütemében több száz településen érhető el földterület.

Európa biztonságához a tenger alatti kábelek is hozzátartoznak

Az európai gazdaság jövőbeli versenyképessége nagyban függ a fejlett digitális hálózati infrastruktúrától és az ilyen szolgáltatásoktól,.

Elámult a világ a magyar feltaláló ötletén

A célgépek lényege az, hogy termelési nehézség, volumennövelési szándék vagy egy termék módosításának szükségessége esetén a termelő megbízást ad a gépgyártónak, aki a kihívásra létrehoz egy olyan gépet, ami rövid időn belül beilleszthető a termelésbe, költséghatékony és megtérülő.

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A jelenséget megakadályozni nem fogjuk tudni, a kivándorlás mennyiségének és minőségének csökkentése viszont kiemelt feladat, valamint ezzel párhuzamosan a visszatérés politikájának fenntartható megteremtése is.

Hírek

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Heti várható: Munkaerőpiaci, államháztartási adatok a héten

Csütörtökön a keresetek tavaly decemberi adata jelenik meg.

Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak januárban

Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak januárban az előző hónaphoz képest.

Gazdaság

Több pénzmosásgyanús esetre milliós bírság

Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való csökkentése terén feltárt hiányosságok miatt.

Az EKB kamatdöntését befolyásolja majd az új inflációs előrejelzés

Christine Lagarde, az EKB elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa szerint egyelőre korai lenne beszélni a monetáris politika enyhítéséről.

Néhány napig a legjobb betéti kamatok verik a kedvenc állampapírét

Hónapra hónapra csökken az alapkamat, január 31. óta 10 százalék, és ezzel párhuzamosan annál a néhány banknál is egyszámjegyűvé váltak a betéti ajánlatok, ahol a kisbefektetők pénzüket lekötve érdemi kamatot kaphatnak.

A Magyar Cetelem Banknak fáj az MNB 25 millió forint bírsága

A jogsértések miatt az MNB 25 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Cetelem Bankra, és azt is előírta, hogy idén június 30-ig szüntesse meg a legtöbb feltárt hiányosságot.